5 x nieuw in Maastricht

De Maastrichtse horeca is continu in beweging. Ook de afgelopen maanden waren er restaurants die hun concept omgooiden, verhuisden, helaas hun deuren moesten sluiten of juist hun deuren pas net openden. Over sommige nieuwe horecagelegenheden in Maastricht hebben we jullie in het verleden al verteld, bij dezen een opsomming van een vijftal nieuwe restaurants die je zeker een keertje moet gaan proberen!

Papaz

Restaurant Papaz opende begin december 2017 zijn deuren tegenover het Centraal Station. Hier kun je terecht voor mediterrane gerechten, aangevuld met creaties uit de Perzische keuken. Voor ontbijt, lunch of diner nemen Paul van der Heijden en Parinaz Shekarabi je mee op een ontdekkingstocht langs de zuidkust van Europa tot aan het Midden-Oosten.

Kippenhok

‘Hippe kip voor een kleine prijs’. Bij het Kippenhok aan de Kesselskade kun je terecht voor een grote diversiteit aan kipgerechten in een moderne entourage. Voor de niet kip-liefhebbers staan er tal van vegetarische gerechten en gerechten met scampi’s op de menukaart. Het Kippenhok is onderdeel van de Cox &Co-familie en het broertje van het Schnitzelparadies, dat in de loop van 2018 zijn deuren zal openen.

Bistro Croquant

Een nieuwe horeca-aanwinst voor Maastricht: Bistro Croquant aan Achter de Molens. De open keuken vormt het hart van de zaak. Hier staat chef-kok Roland Philipsen dagelijks achter het fornuis. Bij Bistro Croquant kun je terecht voor gerechten die net iets afwijken van het traditionele: veel verschillende ambachtelijke croquettes en avondeten in kleine porties (en voor een kleine prijs!).

Tomato

Restaurant Tomato ligt op de plek waar tot eind 2017 Quatro Staggioni gevestigd was. Inmiddels is de zaak, gelegen in de Koestraat (de straat met de grootste diversiteit aan horecagelegenheden in Maastricht), in handen van de trotse eigenaren Charlotte Nelissen en Kenny Coenen. Zij hebben van Tomato een hippe pizza- en pastabar gemaakt. Behalve klassieke pizza’s en pasta’s verrast de keukenbrigade van Tomato je met plezier op een pizza of pasta van de chef, gebaseerd op dagverse- en seizoensproducten.

Brandsøn

De nieuwste van het stel opent eigenlijk pas aanstaande donderdag (1 maart) de deuren. Dit weekend wordt er in het trendy pand aan Het Bat hard gewerkt tijdens de uitverkochte try-out-driedaagse. Brandsøn bestaat uit een ‘drinking bar’ en ‘dining room’ en biedt een uniek uitzicht over de Maas en Wyck. De Scandinavische allure van Brandsøn zal niet alleen in de gerechten te proeven zijn maar maakt ook onmisbaar deel uit van het interieur van de zaak.