5x on a budget in Maastricht

In Maastricht is op het gebied van dineren eigenlijk alles mogelijk, noem het maar op en je vindt het wel. In de rubriek ‘lijstjes’ neemt de redactie van Smakelijk Maastricht een specifiek stukje van alle horecagelegenheden die Maastricht rijk is onder de loep. Deze keer vertelt Demy over haar favoriete zaken om ‘aan het einde van de maand’ te bezoeken: 5 x on a budget in Maastricht.

1. ‘Creative Fish & Chips’ bij Jack White’s

Jack White’s opende in 2017 zijn deuren aan de Hoenderstraat in Maastricht. Sindsdien is de hippe fish & chips bar een heuse hotspot onder de vele (internationale) studenten in de stad. Geen wonder ook, want hier geniet je voor weinig geld van een heerlijke maaltijd, biertje of cocktail. Laat je overigens niet tegenhouden door het feit dat Jack White’s voornamelijk door studenten en on a budget wordt bezocht: dat is noch aan het eten noch aan het interieur van de zaak te merken!

2. Sushi en bibimbap bij Dadawan

Neem plaats in de grote noodles-bowl en laat je verrassen door een grote diversiteit aan Oosterse en Westerse gerechten: van sushi en saté tot burgers met kreeft en steak van de steenplaat. Dadawan werd vorige week door datumprikker.nl nog genoemd als een van de 9 beste sushi restaurants van Nederland en is tevens het enige adres in Maastricht waar je terechtkunt voor de hippe ‘Poké Wan’. Trek in een maaltijd bij Dadawan? Je bent niet de enige, je moet er tegenwoordig al vroeg zijn of anders achter aan de rij aansluiten om geduldig op een plekje te wachten.

3. De dag beginnen bij Livin’ room

Gezellig onbijten, brunchen of lunchen in Maastricht? Dan zou je eens kunnen gaan kijken bij Livin’ Room. Dit kleine zaakje in de Heggenstraat voelt als een intieme woonkamer waar je elke keer weer wordt verwelkomd met een gevoel van thuiskomen.  Granola met Griekse yoghurt, luxe sandwiches, organic coffee, sapjes en smoothies en zoetigheden: Livin’ Room heeft alles voor een heerlijk begin van de dag.

4. Burgers bij Patty ’n Bun

Jezelf een avondje laten gaan bij Patty ’n Bun is niet alleen lekker maar ook nog eens leuk: de freakshakes worden hier zo feestelijk geserveerd dat het bijna zonde is om eraan te beginnen. Tevens is het voor veel mensen ook fysiek onmogelijk om na het nuttigen van een van de burgers die op het menu staan, zo’n freakshake nog op te drinken, maar dat mag de pret niet drukken. Met zeven verschillende burgers, tal van typisch Amerikaanse side-dishes en de vele soda’s en milk- en freakshakes vind je hier voor iedereen wel wat wils.

5. Italiaans menu bij Donatello’s

De formule van Donatello’s is simpel: voor € 15,95 per persoon geniet je van een drie gangen pizza/pasta-menu. Dat betekent dat je mag kiezen uit een van de voorgerechten, een pizza, pasta of risotto als hoofdgerecht en een dessert toe. Voor een luttele € 4,- extra kies je het proeverij menu, waarbij je twee pre-diner bites, twee voorgerechten, twee hoofdgerechten en een dessert mag kiezen, deze worden allemaal in het klein geserveerd. Ideaal voor de twijfelkonten dus!