5x Maastrichtse cuisine; van zuurvlees tot bloedworst

Vorige week had ik twee Canadezen op visite. Eerst leidde ik ze rond in Amsterdam en daarna waren ze twee dagen te gast in Maastricht. Behalve in de nodige highlights, waren de heren vooral geïnteresseerd in de nationale en lokale cuisine. In Amsterdam kwam ik niet verder dan kroketten en stamppot (die laatste heb ik maar gelaten voor wat hij is). In Maastricht daarentegen kon ik mijn geluk niet op. Ik kon mijn gasten zuurvlees laten proeven, tête de veau, knien in ‘t zoer en bloedworst met appel. En het mooiste was: in Maastricht zijn genoeg plekjes om deze lokale gerechten te proberen!

Café Sjiek

Need I say more? Café Sjiek is al meer dan 35 jaar bekend en geliefd in Maastricht en ver daarbuiten. Op het menu van Sjiek vind je iedere dag andere gerechten, maar klassiekers als zoervleis (met paardenvlees) en bloedworst staan er altijd op.

Stadscafé Lure

Bij Stadscafé Lure kun je terecht voor van alles en nog wat. ’s Middags kies je bijvoorbeeld gewoon voor een broodje carpaccio of een broodje gezond. ’s Avonds mag je de specialiteiten – naar het recept van Lily, de moeder van de eigenaar – echt niet missen!

Pieke Potloed

Pieke Potloed heeft sinds de komst van de huidige eigenaar Gilbèr Roijen een grote ommezwaai gemaakt. Nog meer dan voorheen is Pieke Potloed een van dé plekken om de lokale keuken te ervaren. De gerechten zijn er verfijnd, naar authentiek recept en met liefde opgemaakt.

De Compleminte

Authentiek en typisch Maastricht: De Compleminte! (van Sint Fiet). Gelegen in de Rechtstraat in Wyck, waar je een grote variëteit aan internationale keukens tegenkomt, geniet je hier ‘gewoon’ van zuurvlees, knien in ’t zoer en kippenpasteikes.

Wijnrestaurant Mes Amis

Bij Wijnrestaurant Mes Amis kom je niet per se voor het aanbod aan lokale gerechten, wel voor het grote aanbod aan lokale wijnen. En zeg nu eerlijk, een goed glas Limburgse wijn, daar is ook wat voor te zeggen, toch?

Restaurant-Mes-Amis-Maastricht-12