5x healthy hotspots in Maastricht

Als je een dagje Maastricht bezoekt heb je misschien snel de neiging om bij de ‘typisch Maastrichtse hotspots’ te gaan eten. Helemaal niks mis mee trouwens. Maar vaak wordt het dan saté, een stoofpotje of iets anders dat niet echt in de categorie gezond te scharen valt. En dat terwijl Maastricht veel meer te bieden heeft. Bezoek je Maastricht en ben je op zoek naar een gezonde snack, lunch of maaltijd? Wip dan eens binnen bij de volgende zaken binnen…

1. SAP Bagel & juice bar

Zoals de naam van deze hippe tent al verklapt, kan je hier terecht voor een verse juice. Maar niet alleen dat. Want SAP verkoopt ook bagels en salades. Je eet hier altijd vers en wat ik super leuk vind is dat je je bagel volledig zelf kan samenstellen. Je eet dus dat waar jij zin in hebt. Het is leuk om bij SAP met een vriend(in) te lunchen, maar ook de perfecte plek voor een afspraak of om te werken.

2. Bijzonder

De naam zegt genoeg. Dit is echt een bijzonder plekje. Op de 5de kruising ‘op’ Sint Pieter serveert Bijzonder de lekkerste gerechten. Het is niet alleen allemaal superlekker, maar alle gerechten zijn ook nog eens bereid met eerlijke ingrediënten. Wat wil je nog meer? Veel groenten, een beetje vlees en vis, suikervrij, minder tarwe en veel plantaardige ‘zuivel’. Bij Bijzonder hanteren ze het foodsharing concept. Kleine porties om te delen. Zo proef je alle bijzondere smaken van deze bijzondere plek.

3. Eetcafé Ceramique

In de Rechtstraat in Wyck ligt Eetcafé Ceramique. Wat zo speciaal is aan deze plek is dat je hier vegetarisch, veganistisch, duurzaam, maar ook vlees en vis kunt eten. Deze combinatie zie je niet vaak. Je eet hier al je gerechten biologisch en seizoensgebonden. Dit restaurant is het Groenste restaurant van Maastricht en dat is niet alleen terug te vinden in het eten, maar ook in het interieur.

4. Salad Bar

De Salad Bar is een begrip in de binnenstad. Hier kom je voor je take-way salade of je smoothie. Een bakje propvol verse ingrediënten, die ze op magische wijze zo fijn snijden dat je maaltijd eruit ziet als een feestje. Heb je geen tijd om hier binnen te wippen? Dan bezorgen ze ook gewoon aan de deur van je huis of op het werk.

5. Marres Kitchen

Eigenlijk ben ik een beetje huiverig om deze plek aan jullie te verklappen. Ik vind het zo bijzonder dat ik het het liefste geheim zou willen houden. Maar goed, hij hoort absoluut in dit rijtje thuis. Hier proef je verschillende gerechten uit het Midden-Oosten, met stuk voor stuk verse ingrediënten. De locatie is adembenemend, zowel binnen als buiten.