5x Maastrichtse restaurants met het beste van de Franse keuken

Bienvenue à Petit Paris! Of je nu op de Servaasbrug loopt, winkelt in de Stokstraat of een drankje drinkt op het Onze Lieve Vrouweplein, in heel Maastricht voel je de sfeer van de Franse hoofdstad. Ook de restaurants in Maastricht hebben vaak een Franse keuken, maar welke zijn nu de beste? Hieronder vind je onze vijf favoriete Franse restaurants in Maastricht! 

1. Harry’s

Uitgebreid lunchen of toch dineren in Maastricht? Dan ben je bij Harry’s aan het goede adres. Dit restaurant in Hotel Beaumont is enkele jaren geleden helemaal vernieuwd en sindsdien een grote hit onder Maastrichtenaren en toeristen. Je eet hier aan strak gedekte tafels de mooiste Franse gerechten, zoals Caesar salade, bouillabaisse en Côte de Boeuf. Tip: eet hier zeker de mille-feuille, een bladerdeeggebakje met vanilleparfait en karamelsaus!

2. Brasserie Flo

Nog geen twee minuten lopen van het Maastrichts Centraal Station ligt Brasserie FLO. In deze brasserie van de Franse restaurantketen FLO ervaar je Parijs op z’n best. Eet hier à la carte of kies voor het menu dat chef-kok Kris School speciaal voor je heeft samengesteld. Toch kiezen wij liever voor de specialiteiten die FLO zo typisch maken in Maastricht zoals Steak Tartare, Choucroute, Sole Meunière, Côte de Boeuf en Crêpes Suzette. Allemaal in het restaurant door de bediening bereid.

3. Château Neercanne

Frans eten in een kasteel, wie wilt dat nu niet? Château Neercanne is gelegen op de grens met België en kijkt uit over de tuinen van Maastricht. Het restaurant in het kasteel is bekroond met één Michelinster en wordt beheerd door de Oostwegel Collection. Geniet hier van de kookkunsten van Hans Snijders en zijn team en kies voor het uitgebreide Prestige Menu. Toch liever een ‘snelle hap’ eten? Dat kan in lunchrestaurant L’Auberge dat onderdeel vormt van Château Neercanne!

4. Mes Amis

Mes Amis is een wijnrestaurant vijf minuten lopen vanaf het Vrijthof en wordt uitgebaat door vinologe Annaline Doelen. Buiten de prachtige wijnkaart, die bijna enkel uit Limburgse wijnen bestaat, eet je hier de mooiste gerechten uit een moderne Franse keuken. Kies als aperitief zeker de huisschuimwijn ‘Pareltjes van Annaline’. Gewoonweg genieten! Hier eet iedereen overigens hetzelfde menu, natuurlijk wel aan te passen aan allergie- en dieetwensen!

5. Bouchon d’en Face

Vlak voor je de Servaasbrug oploopt, vind je in Wyck restaurant Bouchon d’en Face. Terwijl je in dit bruin ingerichte restaurant naar Franse chansons luistert eet je top Franse gerechten. De brasserie heeft iets weg van een restaurant in Lyon (vandaar de naam Bouchon). De escargots zijn hier een echte aanrader, net als bijvoorbeeld de Chateaubriand. Beter wel op tijd reserveren, want bij Bouchon d’en Face is het altijd druk!