5x op z’n Italiaans genieten in Maastricht

Bella Italia! En dat op je bord. Van dit schiereiland komen de echte lekkere toppers zoals pasta carbonara, lasagna en natuurlijk pizza. In dit land weten ze wat lekker is. Ze gebruiken verse ingrediënten, en daar hebben ze vaak niet veel van nodig om een gerecht echt lekker te maken. De Italianen kennen vele tradities. Zo starten ze met een pasta en eten ze vlees tijdens het hoofdgerecht. Tomaten zijn niet weg te denken, alsook de parmezaanse kaas die ieder gerecht versiert.

Als je het mij vraagt, is de Italiaanse keuken ook een van mijn favorieten. Ik kook vaak zelf Italiaans, maar ik ga ook graag buiten de deur voor een Italiaanse hap. Gelukkig heeft Maastricht genoeg goede Italiaanse restaurants. Ik zal een paar van mijn toppers voor je opsommen.

Il Giardino

Dit is een van de bekendste Italiaanse restaurants van Maastricht. Dat is niet voor niks. Hier kun je heerlijk eten voor een heel eerlijke prijs. Daarbij ligt dit restaurant aan een van de mooiste en centraalste pleinen van Maastricht: het Onze lieve Vrouweplein. Ga hier naartoe wanneer je zin hebt in een culinaire avond met lekkere pasta en pizza, geserveerd met de lekkerste wijnen.

Onze Lieve Vrouweplein 15, 6211 HD Maastricht

Gio’s

Op zoek naar de echte Italiaanse tradities? Ga dan hier naartoe! Ze bieden een standaard driegangen menu. En standaard staat hier voor ‘echt lekker’. Ze starten met een salade, daarna heb je een keuze uit twee verschillende soorten pasta en als hoofdgerecht heb je de keuze tussen vis of vlees. Altijd alles vers aan tafel opgeschept en geserveerd met verschillende soorten verse groenten. Bestel hier een tiramisu om mee af te sluiten. Zij weten namelijk hoe een echte tiramisu moet smaken.

Vrijthof 29A, 6211 LE Maastricht

Bocca Lupo

Napolitaanse pizza’s! Je krijgt ze hier. Bocca Lupo is nog redelijk nieuw in Maastricht, maar zeker al ontdekt door de locals en de Maastrichtse Italianen. Hier vind je authentieke kwaliteit en gezelligheid. De pizza’s worden belegd met verse ingrediënten. Vervolgens worden ze op steen gebakken in een echte houtoven en dat proef je. Op dit adres gaan de meest knapperige smaakvolle pizza’s over de toonbank. Ga ter plaatse proeven of neem ze mee naar huis om daar schaamteloos te genieten.

Vrijthof 34, 6211 LE Maastricht

Bocca-Lupo-Maastricht-7
Bocca-Lupo-Maastricht-11

Mediterraneo

Alle details kloppen hier. De inrichting, de kwaliteit van het eten en de mensen die Mediterraneo maken: het personeel. Hier eet je verfijnd en heel erg smaakvol Italiaans. Pino en zijn vrouw Angelica zorgen al jarenlang voor een echte Italiaanse beleving. Als je geluk hebt, serveren ze gerechten met verse witte truffel die op voorhand aan je gepresenteerd wordt. Geniet van dit heerlijke restaurant.

Rechtstraat 73, 6221EH Maastricht

Vino&Friends

De perfecte plek voor een Italiaanse wijn en bijpassende versnapering. Bij Vino&Friends heb je keuze uit 400 verschillende wijnen waarvan er 20 per glas te verkrijgen zijn. Bij binnenkomst word je verrast door de grote ouderwetse snijmachine waar de Italiaanse charcuterie op gesneden wordt. Bij je glas wijn geniet je niet alleen van verschillende heerlijke vleeswaren, maar ook van een breed assortiment aan kazen.

Plankstraat 6, 6211 GA Maastricht