Smakelijk Breda organiseert vrijdag 6 t/m zondag 15 maart voor het 4e jaar de Smakelijk Breda restaurantweek. Tijdens de Bredase restaurantweek geniet je van een 4-gangenmenu met korting bij de culinaire restaurants in Breda.

De deelnemende restaurants serveren een 4-gangenmenu voor slechts €38. Normaal gesproken betaal je bij deze restaurants zo’n €45 tot €50. Het doel is om iedereen, dankzij deze eenmalige exclusieve korting, kennis te laten maken met een culinaire avond uit bij de beste restaurants van Breda.

Voor het meerendeel van de restaurants is dit de enige restaurantweek waaraan ze deelnemen. Dat maakt deze Bredase restaurantweek zeer exclusief. Ben je benieuwd welke restaurants er deelnemen? We stellen ze voor in dit lijstje! Je kunt vanaf nu een tafel reserveren bij de restaurants.

1. Brasserie Bardot

Brasserie Bardot is een Frans restaurant op het Van Coothplein. Bij het restaurant kun je van ‘s ochtends tot ‘s avonds genieten van alles wat kenmerkend is voor een typisch Franse brasserie. Neem plaats in het sfeervolle restaurant of op het zonnige terras.

Reserveer een tafel

Brasserie Bardot Breda

2. ’t Jagthuijs

Bij ’t Jagthuijs in Ulvenhout word je als gast ondergedompeld in ambacht. Zowel de witte als de zwarte brigade weten iedere keer weer te verrassen met hun kennis en toewijding. Chef-kok Ruud van Nes en Sommelier Marcel Leemhuis dagen elkaar graag uit om tot eigentijdse smaakcombinaties te komen.

Reserveer een tafel

Jagthuijs Ulvenhout

3. Uijttewaal

Bij restaurant Uijttewaal in Breda geef je jezelf over aan de gastronomie van de broers Uijttewaal: Sven kookt, Lars schenkt. Geen dag is hetzelfde. De heren laten zich graag leiden door de seizoenen, het weer en door inspiratie die soms ook henzelf verrast.

Reserveer een tafel

Uijttewaal Breda

4. Wijnbar Pinot

Wijnbar Pinot is een restaurant en wijnbar op de Grote Markt. De sommeliers helpen je graag met het maken van een keuze uit de collectie wereldwijnen, die passen bij de verfijnde gerechten die de keukenbrigade bereidt. Een verrassende wijn-spijs combinatie is de specialiteit van Pinot, met uitzicht op de Grote Kerk.

Reserveer een tafel

Wijnbar Pinot Breda

5. Ruitersbosch

Ruitersbosch is een restaurant gelegen op een vrijstaande plek aan de rand van het Mastbos. Geniet in alle rust van een lunch of diner, geïnspireerd op de Franse keuken met invloeden uit de rest van de wereld. Neem plaats in het moderne restaurant of op het unieke terras.

Reserveer een tafel

Ruitersbosch Breda

6. Liefdegesticht

Liefdegesticht is het restaurant van Hotel Nassau Breda, gevestigd in een voormalig klooster. Niet zomaar een restaurant, maar een heiligdom waarin chef-kok Angel Pando en zijn volgelingen dagelijks hun vakidiotie etaleren. Samen verheffen zij goed eten tot een religie.

Reserveer een tafel

Liefdegesticht Breda

7. Chocolat

Chocolat is een restaurant op ’t Sas. Een wereld van verleiding, verwend worden en culinaire creativiteit. Laat je verrassen door nieuwe gerechten of houd vast aan de klassiekers. Eerlijk en met passie samengesteld. Neem plaats in het sfeervolle restaurant of de unieke binnentuin.

Reserveer een tafel

Chocolat Breda

8. Zuyd

Restaurant Zuyd, dat in 2019 haar 10-jarig jubileum vierde, is een culinair restaurant aan de Ginnekenweg. Chef-kok Stefan Dirkx verwerkt samen met zijn keukenbrigade dagverse ingrediënten tot creatieve en verfijnde gerechten. Dirkx heeft zijn ruime ervaring opgedaan bij diverse (sterren)zaken door het land. Zijn stijl van koken is in de basis Frans met wereldse invloeden.

Reserveer een tafel

Zuyd Breda

9. Wolfslaar

Wolfslaar is gehuisvest in een oud koetshuis op Landgoed Wolfslaar. Het met een Michelinster bekroonde restaurant staat bekend om het gebruik van regionale producten, waarbij chef-kok Maarten Camps streeft naar perfectie. De sommeliers maken het geheel compleet door deze gerechten te combineren met mooie wijnen uit de historische wijnkelder.

Reserveer een tafel

Wolfslaar Breda