Foodstock is het nieuwste foodtruckfestival in Breda. Vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 juni staat het festival in Westerpark. Naast zo’n 35 foodtrucks is er een podium met een combinatie van dj’s en bands. Op de eerste dag namen we een kijkje op het sfeervolle festival en hebben we een aantal gerechten geproefd.

1. Bara

We beginnen deze avond met een smakelijk hartig gerecht van Surinaams/Hindoestaanse afkomst: Bara! Deze snack wordt veel geserveerd op feesten. Kort uitgelegd is bara gekruid deeg dat wordt gefrituurd. De BaraBus serveert bara met kip (2,5 munten) of vegetarisch (2 munten). Je kunt zelf je toppings kiezen, zoals een licht pittige tomaten chutney, zoete mango chutney en komkommers in het zuur.

Foodstock Breda

2. Falafel

Ook voor de vegetariërs zijn er een diverse gerechten te bestellen op Foodstock. Zo heeft BakBlik onder andere falafel, te bestellen als portie (2 munten), burger of wrap (beide 3 munten). Wij bestellen de portie falafel bestaande uit 6 stuks. De smakelijke falafel is mooi krokant en wordt geserveerd met hummus, gerookte tomatensaus en salade. Wil je iets meer pit? Dan kan je gebruik maken van de bekende pittige Sriracha saus.

Foodstock Breda

3. Spek

Kom je voor vlees van de barbecue naar Foodstock? Dan kun je bij veel foodtrucks terecht, maar er is 1 foodtruck die eruit springt: Smokin’ Aces. Met de allergrootste BBQ Smoker van Nederland (9 meter) trekken ze van veel festivalgangers de aandacht. Van een black angus burger en pulled chicken tot kippendijen en gesneden beenham, dit is dé hotspot voor de vleesliefhebbers. We kiezen uiteindelijk voor een beker rijkelijk gevuld met low and slow spek met stokbrood en saus naar keuze, een aanrader!

Foodstock Breda

4. Bowl

Bij Roll or Bowl serveren ze Latin en Asian Rolls or Bowls: homemade, handmade en heavenly healthy. Wij kiezen voor de Asian Bowl met steak (3,5 munten), maar met tempé of kip is ook mogelijk (3 munten). De Asian Bowl bestaat uit sla, bruine rijst, diverse groenten, hoisinsaus, gebakken uitjes, koriander en saus naar keuze. Naast dat dit een heerlijk gezond gerecht is krijg je ook een flinke maaltijd!

Foodstock Breda

5. Fish & Chips

Fish and Chips is een Britse-afhaalmaaltijd die bestaat uit; in beslag gedoopte vis en dik gefrituurde friet. Foodtruck The Meal serveert Fish & Chips (3 munten), met kibbeling is ook mogelijk. Het gerecht krijgt een onmiskenbare smaak door de toegevoegde azijn, citroen en tartaarsaus. Omdat de smaakervaring centraal staat gebruikt The Meal alleen eerlijke en biologische producten. Mooie witvis, lekkere friet en goede tartaarsaus. Precies zoals het hoort!

Foodstock Breda

6. Boerenvla

Bij De Melkbus wordt melk uit eigen stal en van eigen koeien verwerkt en verkocht. Van gras tot eindproduct, alle stadia van de ontwikkeling hebben ze zelf in de hand! Het unieke van de melk is dat deze niet is bewerkt in zuivelfabrieken. Hierdoor is de rijke smaak van pure melk bewaard gebleven. Je kunt boeren yoghurt of vla bestellen (2 munten) en kiezen uit toppings zoals aardbei met witte chocolade (zie foto), vlierbloesem met druif en witte chocolade, stroopwafel met banaan, kiwi, bastogne en kaneelsuiker en granola met vers fruit. Lekker als dessert.

Foodstock Breda

7. Cocosballs

Een tip voor alle cocosliefhebbers: ga nog even langs bij Madame Cocos. Bij deze foodtruck kun je terecht voor heerlijke krokante cocosballs. Deze zijn bereid met een eigen cocosnut pastry en ook te koop op de website van Madame Cocos, zodat je thuis zelfs cocosballs kunt bakken! De balls hebben het formaat van een ijsschep en verkrijgbaar in de smaken naturel, gember peper, pure en witte chocolade, rum rozijnen en bitterkoekjes (1 voor 1, 2 voor 2,5, 3 voor 2 en 5 voor 2,5 munt)!

Foodstock Breda

Foodstock Breda

Foodstock is zaterdag en zondag gratis te bezoeken in Westerpark. Naast zo’n 35 foodtrucks is er een podium met een combinatie van dj’s en bands. Het festival is drie dagen lang gratis toegankelijk voor jong en oud. Munten kosten €2,50 per stuk en er zijn ruim voldoende bars en zitgelegenheden op het terrein. Zaterdag geopend van 14.00 tot 00.00 uur en zondag van 12.00 tot 22.00 uur.

Foodstock Breda