In de St. Janstraat is petit restaurant August geopend. Het restaurant serveert de Belgische en Franse keuken en is vernoemd naar Auguste Escoffier, grondlegger van de Franse keuken. Bij August kun je van woensdag tot en met zondag terecht voor lunch, diner, borrel of gewoon een kopje koffie met gebak of Brusselse wafel.

Eigenaars van petit restaurant August zijn Johan en Harald. Johan komt uit een Vlaamse horecafamilie en Harald werkte hiervoor in de zorg. De heren zijn jaren terug bevriend geraakt en waren beide opzoek waren naar een nieuwe uitdaging. Uiteindelijk resulteerde dit in het samen opstarten van August.

Op de menukaart (alles is de gehele dag te bestellen) staan lunchgerechten zoals ambachtelijk vloerbrood, tosti’s, eiergerechten, salades, huisgemaakte soepen, ‘snelle snacks’ en pasta’s. Daarnaast is er een drank en borrelkaart, maar bijvoorbeeld ook gebak en Brusselse wafels. Er is ook bovendien een kinderkaart.

Je hebt de keuze uit diverse voorgerechten zoals escargots de Bourgogne en filet de Boeuf. De hand van de Belgische chef-kok zie je terug in de gerechten en producten die worden ingekocht, zoals vlees van een slager in Hoogstraten en kazen uit Hasselt. Enkele vleesgerechten zijn Brussels Lof (beenham), een stoofpotje op Vlaamse wijze en lamskoteletjes met kruidenboter.

Er staan visgerechten op de menukaart zoals een Oostends vispannetje en diverse soorten mosselen. August heeft ook een 3-gangen weekmenu (€15) en een ‘menu du jour’ (€10) met een soep en hoofdgerecht. August is gevestigd in de St. Janstraat, heeft 38 zitplaatsen en is geopend van woensdag tot en met zondag van 11.00 tot 22.00 uur.

August Breda

August Breda

August Breda

August Breda