Bao Asian Kitchen Breda
Blogs

Bao Asian Kitchen: sushi, saté & coquilles

Bao Asian Kitchen is een Aziatisch restaurant op het Van Coothplein in Breda. Het restaurant serveert authentieke shared dining gerechten uit Azië, waaronder noodlesoepen, sushi, bao’s, dimsum, wokgerechten en meer.

Momenteel staan er weer heerlijke nieuwe gerechten op de menukaart van Bao. Wist je trouwens dat Bao ook cocktails op de menukaart heeft staan? Van bekende klassiekers tot verrassende Aziatische cocktails die je niet mag missen!

Sushi & saté

De sushi van Bao Asian Kitchen is echt top. Alles is vers bereid en het restaurant werkt alleen met de beste ingrediënten uit Japan. Naast de populaire sushi & sashimi boat (een aanrader), serveert het restaurant verschillende à la carte sushi, waaronder de crispy tempura salmon rolls (€15). Deze super sushi wordt geserveerd met de lekkerste wasabi chips (uit Japan) die ik ooit heb geproefd.

Een ander nieuw gerecht is de saté. Je hebt keuze uit Japanse beef saté (met een verslavend lekkere barbecuesaus) of kipsaté, dat wordt geserveerd met licht pikante ketjap.

Bao Asian Kitchen Breda

Bao Asian Kitchen Breda

Coquilles & octopus

Ben je een liefhebber van coquilles? Dan moet je zeker de gestoomde coquilles uit Hokkaido (Japan) proeven. De coquilles zijn groot en vol van smaak, heerlijk. De coquilles worden geserveerd met glasmie en knoflook.

Een ander nieuw gerecht is de takoyaki octopus balls (€7). Dit zijn huisgemaakte dumplings, gevuld met stukjes octopus en geserveerd met bonito vlokken en unagi (paling) saus.

Bao Asian Kitchen Breda

Bao Asian Kitchen Breda

Buikspek & bao’s

De menukaart van Bao staat vol met authentieke gerechten. Zo kun je krokant buikspek volgens origineel Kantonees recept bestellen. Natuurlijk heeft Bao ook verschillende bao’s. De gestoomde broodjes worden geserveerd met krokante kip, gebakken garnalen of gemarineerd rundvlees met citroengras.

Tot slot ben ik een groot fan van Bao’s mochi dessert: een trio van Japans ijs gevuld met rijstdeeg. Echter heeft het restaurant sinds kort ook een pannenkoek met matcha ijs en zoete rode bonen. Ben je een fan van Baileys? Bestel dan als afsluiter het dessert met vanille ijs, Baileys en stukjes chocolade.

Bao Asian Kitchen Breda

Bao Asian Kitchen Breda

Bao Asian Kitchen Breda

Tot slot: ken je de Smakelijk Breda cadeaukaart al?

De Smakelijk Breda Cadeaukaart is het leukste cadeau voor iedereen die van eten en drinken houdt. Je kunt de cadeaukaart verzilveren bij ruim 100 restaurants en winkels in Breda. Een uniek aanbod en dus ideaal om cadeau te geven! Lees meer over dé cadeaukaart van Breda.