Binnen Breda is gevestigd aan de Haven en is een horecazaak dat bestaat uit meerdere verdiepingen. Naast het culinaire Franse restaurant is deze week op de begane grond de brasserie van Binnen geopend. In de vernieuwde inrichting en eigen menukaart met toegankelijke gerechten kun je bij Binnen vanaf nu dineren tegen zeer scherpe prijzen!

Brasserie Binnen

Voor een culinair diner ben je welkom in het restaurant, wil je gewoon even een hapje eten door een hoofdgerecht te bestellen kan dat ook in de brasserie. De menukaart heeft bovendien een 3-gangen keuzemenu voor slechts €25! In de brasserie kun je ook nog steeds reserveren voor de populaire High Wine of High Beer en van vrijdag tot en met zondag tussen 12 en 16 uur heeft de brasserie een zeer diverse lunchkaart. Van klassiekers als een broodje carpaccio of een uitsmijter tot een uitgebreid 2-gangen lunchmenu.

Binnen Breda

Brasserie Binnen

We nemen plaats in de sfeervolle nieuwe brasserie van Binnen. De brasserie bestaat uit hoge en halfhoge tafels en fijne krukken die zitten als een luxe stoel. De absolute eyecatcher in de brasserie is de prachtige bar. Mijn tafelgenote en ik proeven vanavond het 3-gangen keuzemenu (€25) maar we beginnen met een aperitief: Hoegaarden Wit met jus d’orange en lekker vers brood met tapenade en kruidenboter.

Brasserie Binnen Breda

Carpaccio

Bij een Franse brasserie mag een klassieke carpaccio niet ontbreken. De dungesneden rundermuis is mals en de truffeldressing is smaakvol. Daarbij huisgemaakte croutons, rucola en parmezaanse kaas. Kortom, een carpaccio zoals je mag verwachten! Ik drink geen bijpassende wijnen bij de gerechten (al is dat natuurlijk wel mogelijk) maar bijpassende bieren. De Koninck Antwerpse Pale Ale om precies te zijn; een licht en smaakvol bier met een vleugje karamel dat eindigend met een verfijnd bittertje.

Brasserie Binnen Breda

Suggestie v/d chef: heb je liever een visgerecht? Bestel de romige kokossoep gevuld met gamba’s:

Brasserie Binnen Breda

Kabeljauw

Als hoofdgerecht proef ik kabeljauw. Wat direct opvalt is het flinke stuk kabeljauwfilet. Het bord is rijkelijk gevuld met daarbij een smaakvolle ratatouille bestaande uit verschillende groenten. Daarbij aardappeltjes en een jus van witte wijn. Hoe simpel dit gerecht ook is, de bereidingen en smaken zijn uitstekend. Het bier dat bij dit gerecht wordt geserveerd is Duvel. Dit lichtbittere Belgische speciaabier heeft een verfijnde aroma en een uitgesproken hopkarakter.

Brasserie Binnen Breda

Suggestie v/d chef: heb je liever een vleesgerecht? Bestel de biefstuk met ratatouille, jus en friet:

Brasserie Binnen Breda

Créme caramel

Ben je een liefhebber van crème brûlée? Dan ben je vast ook gek op zijn broertje; de crème caramel. Zonder knapperig suikerlaagje, maar wel met een heerlijke karamelsaus. Onder de karamelsaus zit een pudding van karamel verstopt, deze is net zo lekker. Met daarbij een vanille-ijs en een crumble. Het bier dat ik bij dit dessert drink is Hertog-Jan Bockbier. Dit herfstige seizoensbier heeft een volle, romige en karamelachtige smaak en is hierdoor uitermate geschikt voor bij dit dessert met karamel.

Brasserie Binnen Breda

Suggestie v/d chef: heb je liever een ander dessert? Bestel de bosvruchtenmousse met mandarijnsorbet:

Brasserie Binnen Breda

Conclusie

Je kunt nu bij Binnen Breda zelf bepalen op welk niveau je wilt dineren. Kies je voor toegankelijke gerechten in de Brasserie (3-gangen voor €25) of een culinair diner in het restaurant (3-gangen voor €37,50)? Het kan allemaal! De brasserie heeft een stijlvolle uitstraling met een prachtige bar en (half)hoge tafels. De smaakvolle gerechten komen uit dezelfde keuken als het restaurant, aan kwaliteit dus geen gebrek. Bovendien zijn de porties in de brasserie zeer goed en dat zorgt voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Lees meer over dit restaurant

Binnen Breda