Binnen Breda introduceerde enkele maanden geleden op de begane grond een brasserie! Met een 3-gangen brasserie-menu voor slechts €25 een absolute aanwinst voor de horecazaak aan de Haven. Op de eerste en tweede verdieping geniet je nog steeds van culinaire Franse gerechten. Naast à la carte heeft Binnen in het restaurant ook een 3-gangen keuzemenu voor slechts €37,50. Wij gingen dit keuzemenu proeven!

Aperitief & amuse

We beginnen de avond met een aperitief: rode port met tonic. Normaal kiest men bij deze combinatie voor witte port, maar de rode port zorgt voor meer smaak en past goed bij de tijd van het jaar. De amuse die even later volgt is verrassend: een cremeux van Old Amsterdam met een crème van rode biet en een gepocheerde peer. Vooral de smaak van de Amsterdamse kaas zorgt voor het wakkerschudden van de smaakpapillen.

Binnen Breda

Binnen Breda

Vergeten groenten & kalfstartaar

Het eerste voorgerecht is vegetarisch: vergeten groenten. De vegetarische gerechten springen er vaker uit bij Binnen en ook dit is een gerecht waar veel vegetariërs, maar ook niet vegetariërs, vrolijk van worden. Een luchtige maar zeker wel smaakvolle bavarois van bataat met ‘aarde’ van paddenstoel en papier van truffelaardappel. Mooie bereidingen die elkaar uitstekend aanvullen, met verder onder meer zoetzure rammenas en mini meiraap. Wie liever geen vegetarisch gerecht wil is er ook een vlees- en visgerecht. Bij vlees krijg je kalfstartaar met een smaakvolle panna cotta van biet, mooie beukenzwam en witte oerpeen. De tartaar van champignons geeft het gerecht nog meer aardse smaken, met tot slot witte oerpeen en een vinaigrette van knol.

Wijnsuggestie: Diez Siglos Verdejo Rueda

Binnen Breda

Binnen Breda

Rogvleugel & picanha steak

Als hoofdgerecht proeven mijn tafelgenote en ik zowel vlees als vis. Te beginnen met onze favoriet van de avond: de rogvleugel. De vis is perfect gebakken en valt bij het snijden heel mooi uit elkaar, zo zien wij het graag. Bovendien licht krokant gebakken, mooier gaat het niet worden. Daarbij een mosterd-kappertjes saus, crème van witte biet en rouleau van spitskool. Bij het vleesgerecht draait alles om de picanha steak. Picanha wordt ook wel het meest populaire stukje vlees van Brazilië genoemd. Het vlees komt van het deel van de bil van het rund wat zich vlak voor de staart bevind. Het vlees is perfect gebakken en geserveerd met een rode port saus. Daarbij verschillende groenten zoals bimi, crème van broccoli, batonettes van gele biet en een crème van gepofte knoflook.

Wijnsuggesties: Croix d Or Syrah Rose & Montgolfier Merlot

Binnen Breda

Binnen Breda

Groene thee sorbet & trifle

Groene thee is misschien niet het eerste waar je bij een dessert aan denkt. Maar dan heb je het goed mis! Een verrassende creatie met zachte smaken en verfijnde bereidingen. De basis van het dessert is sorbet van groene thee met blokjes komkommer (in suikerwater gelegd) en een mousse van komkommer. Tot slot crème van avocado, borage cress en groene crumble. De kokosmeringue zorgt misschien niet voor een volledig ‘groen dessert’, maar past er uitstekend bij. Het andere dessert zit in een potje en is een trifle met bereidingen van mandarijn. Denk aan een panna cotta en gel van mandarijn, maar ook stukjes mandarijn. Om de sterke smaak van mandarijn in balans te brengen bestaat de trifle verder uit bavarois en sorbet van yoghurt met bovenop een merengue van munt.

Wijnsuggesties: Weltevrede WIThit & Floralis Moscatel oro

Binnen Breda

Binnen Breda

Conclusie

Binnen Breda heeft tegenwoordig twee keuzemenu’s, hoe luxe wil je het hebben? In de brasserie een 3-gangenmenu voor €25 en boven in het restaurant een 3-gangenmenu voor €37,50. Waarom je voor het duurdere menu moet kiezen? Bij de gerechten in het restaurant kan de keukenbrigade zijn volledige creativiteit kwijt. In combinatie met duurdere ingrediënten resulteert dit in mooiere bereidingen en een luxer menu. Maar er bestaat in dit geval eigenlijk geen foute keuze, het is maar net waar je zin in hebt. Ideaal!

Bekijk dit restaurant

Binnen Breda