De Colonie op de Grote Markt is een restaurant dat geheel is ingericht in koloniale stijl. Je hebt de keuze uit diverse gerechten van de menukaart. Deze wisselt drie keer per jaar en biedt gerechten uit verschillende windstreken en specialiteiten van het seizoen. Je kunt er ook terecht om te lunchen, borrelen of voor een…

Bao Asian Kitchen is het nieuwste restaurant op het Van Coothplein. Het Aziatische restaurant opende eind augustus de deuren en serveert authentieke shared dining gerechten uit Azië, waaronder noodlesoepen, sushi, bao’s, dimsum, wokgerechten en meer. Wij gingen onlangs voor het eerst gerechten proeven van de vernieuwde menukaart.

Voor authentieke Spaanse tapas en paella ben je bij El Quinto Pino aan het juiste adres. Eigenaars Daniel en Cristina komen uit Catalonië, hebben daar in de horeca gewerkt en zijn vervolgens naar Breda gekomen. Met El Quinto Pino is hun droom om een eigen restaurant te openen werkelijkheid geworden. En er is goed nieuw: het…

Elk jaar worden in november en december de nieuwe jaarlijkse restaurantgidsen uitgebracht. Na de Lekker500 (en binnenkort de Michelin-gids) is begin deze maand de vernieuwde Gault&Millau uitgebracht. In de 2019 editie staan maar liefst 6 restaurants uit Breda, waarvan er 5 ook zijn te bewonderen in Restaurantgids Breda 2019 die onlangs is uitgebracht.

De Pasta Kantine is een Italiaans restaurant in de Veemarktstraat waar je geniet van onder andere antipasti, pasta’s, salades en desserts. Deze maand serveert De Pasta Kantine een 3-gangen decembermenu voor €27,50. Reserveer een tafel en geniet van dit feestelijk Italiaans maandmenu.

Van 12 t/m 23 december opent De Smaakspecialist een pop-up store én restaurant in het sfeervolle winkelgebied ’t Sas in Breda. Op 13, 14, 15, 21 en 22 december kun je hier genieten van een smaakvol en biologisch viergangendiner van chef-kok Bas Hellemons. Daarnaast kun je in de store de heerlijke biologische producten van merken…

Biergarten Breda en Beers & Barrels slaan de handen ineen voor een groot winters speciaalbierfestival. Beers & Barrels wordt dit weekend omgetoverd tot speciaalbier walhalla met maar liefst 38 tapkranen met speciaalbieren, fijne muziek, delicious food en ongedwongen gezelligheid.

Wolfslaar is gehuisvest in een oud koetshuis op Landgoed Wolfslaar. Het met een Michelinster bekroonde restaurant staat bekend om het gebruik van regionale producten, waarbij chef-kok Maarten Camps streeft naar perfectie. De sommeliers maken het geheel compleet door deze gerechten te combineren met mooie wijnen uit de historische wijnkelder.