Grieks blijft één van de populairste keukens onder de Bredanaars. Een goed gevuld hoofdgerecht met kwalitatief goed en lekker gekruid vlees voor tussen de €15 en €20 is ook een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Een Griek die al tientallen jaren meedraait in Breda is Sirtaki in de Veemarktstraat.

Wijnbar Pinot organiseert in samenwerking met Ravanello een WijnSpijs Week waarbij een week lang wordt gekookt op de Big Green Egg. In de keuken kookt Ralph Geerts een 3 tot 5 gangen menu geïnspireerd op het seizoen en de nabije regio.

Gastrobar Floor is een hotspot op de Grote Markt waar je kunt lunchen, dineren en borrelen. De horecazaak is sinds vorig jaar geopend en trok chefkok Sven Uijttewaal aan om leiding te geven aan de keukenbrigade. Inmiddels hebben we meerdere keren genoten van het culinaire verrassingsmenu, dat je kunt bestellen in 4, 5 of 6-gangen. Naast…

De Stadstuin is vanaf vrijdag terug van vakantie met een zomers menu: Cuisine de Soleil. Van vrijdag 18 tot en met zaterdag 26 augustus serveert het restaurant aan de Ginnekenweg zomerse gerechten verwerkt in een zonnig menu! Dit in een mediterrane ambiance en bij mooi weer in de sfeervolle stadstuin.

De Jongens van Zand en Klei opende eind vorig jaar als onderdeel van de Gasthuyspoort in de Veemarktstraat. Bij het restaurant krijgt de ouderwetse aardappel een culinaire en eigentijdse twist. Eigenaars Tako Hoefsloot en Miranda Brouwers zijn geen onbekende in Breda; hiervoor runden ze kookstudio en gastrobar ArtichauD in ’t Sas.

De WijnSpijs Wandelingen zijn enorm populair onder de trouwe deelnemers in Breda. Zondag 20 augustus staat er een nieuwe wandeling op het programma in het centrum van Breda.  De zes restaurants die meedoen zijn Barlucca, Chocolat, Gastrobar Floor, Gaudim, Wijnbar Pinot en Gulden Tulip Keyser Breda.

NOOK Breda is de nieuwste aanwinst op het Van Coothplein. Eigenaars Karen Verheijen en Eveline Mouws hebben vrijdag de deuren van hun dagzaak geopend dat is gespecialiseerd in thee. Daarnaast serveert NOOK onder andere koffie, verse sappen en sandwiches. NOOK deelt het pand met kapper Divi-Diva, naast Bar Le Petit. 

Het zuidelijke deel van de Grote Markt Zuid organiseert zondag 13 augustus voor de derde keer het Internationaal Bierproeffestival. Het festival staat in het teken van het proeven van de verschillende biertypen vanuit de hele wereld. In totaal proef je meer dan 80 verschillende biertypen uit zo’n 25 landen.

Aan de Ginnekenmarkt in het Ginneken is begin deze maand Kahuna geopend. Het Hawaiiaanse restaurant serveert de in populariteit stijgende poké bowls uit Hawaii. De basis van een poké bowl bestaat (meestal) uit rijst. Vervolgens heb je de keuze uit verse zalm, tonijn, kip of garnalen, gevolgd door diverse (groenten) toppings en sauzen.

1 2 3 63