Visrestaurant Blini sluit zondag 26 augustus na ruim 7 jaar de deuren aan de Ginnekenweg. Eigenaars Richard van Velzen en Sahila Lazrak openen medio september hun nieuwe restaurant Veestallen aan de Speelhuislaan. In het pand van Blini opent medio september restaurant Smaken Breda van Arris en Syreeta Boogaard.

Mirabelle organiseert zaterdag 18 augustus de tweede (en ook) laatste editie van Beats&Bites. Het zal je niet zijn ontgaan dat restaurant Mirabelle eind oktober helaas moet sluiten. Dit is dus de laatste kans om nog één keer te genieten op deze top-locatie van dit culinaire evenement in een mediterrane intieme setting.

In de Halstraat is Terroni geopend. Eigenaars Maaike en Hus serveren unieke verse pizza’s van biologisch meel dat lang heeft gerezen. Daarnaast zijn de pizza’s van Terroni niet rond, zoals de klassieke pizza’s, maar worden ze is stukken geknipt en krijg je een ‘Pizza al taglio’.

Lades is een Turks restaurant aan de Oude Vest in Breda. In het restaurant ervaar je de authentieke Turkse keuken en gastvrijheid. Een klein stukje Turkije in hartje Breda. Neem plaats in het restaurant, het terras aan de voorzijde of de sfeervolle binnentuin aan de achterzijde.

Wijnbar Pinot is dé wijnbar op de Grote Markt waar je kunt dineren. Begin dit jaar is ook wijnkelder La Pinoteque geopend. Elke zaterdag serveert de wijnbar in deze unieke wijnkelder een speciaal all-in 5-gangendiner met bijzondere wijnen. Daarnaast zijn er proeverijen, cursussen en is het mogelijk om de ruimte te huren.

Vier Hoog Breda is een nieuwe hotspot in Breda met diverse activiteiten voor jong en oud. Op de bovenste verdieping van de evenementenlocatie van Breepark kun je bowlen, lasergamen en deelnemen aan escaperooms in een uitnodigende, trendy locatie. Naast onder meer steengrillen heeft Vier Hoog Breda sinds kort unieke saté!

Moeke ziet rood van de kreeft! Van maandag 6 t/m zondag 12 augustus staat Moeke Ginneken in het teken van de kreeft. Zo heeft Moeke een kreeftensoep (€5,50) en Moeke’s Proefwerkje (€10) bestaande uit een kreeftensoepje, salade kreeft en kroket van kreeft.

Pol’s Patisserie & IJs is een eigentijdse patisserie in Princenhage en opende mei vorig jaar de deuren aan de Haagsemarkt. Eigenaars van deze ijssalon en patisserie zijn Paul van den Bogaert en zijn vrouw Talita, tevens eigenaars van brood- en banketbakkerij Pol van den Bogaert enkele deuren verderop. Met het zomerse weer kun je hier…

De Friettent is woensdag 1 augustus geopend op de Haagsemarkt in Princenhage. De nieuwe friettent zit in het pand waar voorheen Slagerij Speek was gevestigd. Eigenaars van De Friettent zijn Will Hense en Ben Sprenkels, tevens eigenaars van Don-Qui John en Aogse Markt. 

1 2 3 98