Zeg je Wolfslaar Restaurant dan zeg je Maarten Camps. De chefkok van het restaurant dat sinds 2015 elk jaar is bekroond met een Michelin-ster viert dit jaar zijn 10-jarig jubileum als SVH Meesterkok. Dit is de hoogste titel die een kok kan behalen, waarvan er in Nederland slechts ruim 100 zijn die deze titel mogen dragen.…

In de Wilhelminastraat zit Hemels, een restaurant met internationale gerechten uit de open keuken waar je kunt lunchen en dineren. Op de nieuwste menukaart heeft Hemels een 3 (€35) en 4-gangen (€39,50) surprise menu, waarbij je wordt verrast door chefkok Bart van Hest en zijn keukenbrigade. Een mooi moment om dit nieuwe menu te proeven.

Bij De Stadstuin is momenteel het kreeftenfestival in volle gang! Het restaurant aan de Ginnekenweg ontvangt je met heerlijke amuses, gevolgd door een 4-gangen kreeftenmenu met Canadese kreeft. Het menu is tot 30 juli verkrijgbaar en kost €45 per persoon. Natuurlijk zijn er prachtige wijnen geselecteerd om het menu te begeleiden.

Bistro de Baronie aan de Baronielaan is een restaurant waar je gaat dineren voor Les Neuf; het succesvolle concept van de bistro met kleine gerechten van het formaat van voor- en tussengerecht. Voor slechts €9 per gerechtje proef je verrassende bereidingen van de chef, vaak gerechten gerelateerd aan het seizoen en te combineren met bijpassende…

De wijnkaart van Wijnbar Pinot op de Grote Markt is in de prijzen gevallen! De vakjury van de Britse ‘The World of Fine Wine Awards’ heeft een Two-Star Award toegekend voor de wijnkaart. Wereldwijd hebben nog geen 1000 restaurants deze eer gekregen en in Nederland zijn dat slechts 10 restaurants.

Liefdegesticht opende een jaar geleden de deuren als restaurant van Hotel Nassau Breda. Het restaurant serveert culinaire creaties van chefkok Bart Klomp en zijn keukenbrigade. Overdag kun je lunchen van de compleet vernieuwde lunchkaart bestaande uit soepen, salades, sandwiches, hoofdgerechten en desserts.

Foodstock is het nieuwste foodtruckfestival in Breda. Vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 juni staat het festival in Westerpark. Naast zo’n 35 foodtrucks is er een podium met een combinatie van dj’s en bands. Op de eerste dag namen we een kijkje op het sfeervolle festival en hebben we een aantal gerechten geproefd.

Bij Dames Pellens kun je weer gezellig lunchen. De wijnbar in de Boschstraat had de afgelopen maanden voor de lunch een winterstop ingelast, maar is nu weer op dinsdag tot en met zondag vanaf 12 uur geopend. Op de lunchkaart staan broodjes, salades, warme gerechten en een soep van de dag.

De zomer staat voor de deur en dat betekent drukke maanden voor Bon Appetit. De ijssalon aan de Vlaszak heeft bijna 50 soorten zelfgedraaid ijs, zonder toegevoegde kleurstoffen. Naast een uitgebreide menukaart heeft Bon Appetit ook een zomerkaart met zomerse gerechten! Ik ging langs om van deze tijdelijke kaart te proeven.

Hemels organiseert deze zomer voor de tweede keer een Food | Music | Drinks evenement in de sfeervolle binnentuin. Op vrijdag 30 juni (van 17.00 tot 23.00 uur) geniet je bij het restaurant aan de Wilhelminastraat van lekker eten en drinken. Zo zijn er hapjes van de Green Egg en geeft Paul Holman van Plaisir du Vin…

1 2 3 59