Wijnbar Pinot organiseert in samenwerking met Ravanello een WijnSpijs Week waarbij een week lang wordt gekookt op de Big Green Egg. In de keuken kookt Ralph Geerts een 3 tot 5 gangen menu geïnspireerd op het seizoen en de nabije regio.

De Stadstuin is vanaf vrijdag terug van vakantie met een zomers menu: Cuisine de Soleil. Van vrijdag 18 tot en met zaterdag 26 augustus serveert het restaurant aan de Ginnekenweg zomerse gerechten verwerkt in een zonnig menu! Dit in een mediterrane ambiance en bij mooi weer in de sfeervolle stadstuin.

De WijnSpijs Wandelingen zijn enorm populair onder de trouwe deelnemers in Breda. Zondag 20 augustus staat er een nieuwe wandeling op het programma in het centrum van Breda.  De zes restaurants die meedoen zijn Barlucca, Chocolat, Gastrobar Floor, Gaudim, Wijnbar Pinot en Gulden Tulip Keyser Breda.

NOOK Breda is de nieuwste aanwinst op het Van Coothplein. Eigenaars Karen Verheijen en Eveline Mouws hebben vrijdag de deuren van hun dagzaak geopend dat is gespecialiseerd in thee. Daarnaast serveert NOOK onder andere koffie, verse sappen en sandwiches. NOOK deelt het pand met kapper Divi-Diva, naast Bar Le Petit. 

Het zuidelijke deel van de Grote Markt Zuid organiseert zondag 13 augustus voor de derde keer het Internationaal Bierproeffestival. Het festival staat in het teken van het proeven van de verschillende biertypen vanuit de hele wereld. In totaal proef je meer dan 80 verschillende biertypen uit zo’n 25 landen.

Aan de Ginnekenmarkt in het Ginneken is begin deze maand Kahuna geopend. Het Hawaiiaanse restaurant serveert de in populariteit stijgende poké bowls uit Hawaii. De basis van een poké bowl bestaat (meestal) uit rijst. Vervolgens heb je de keuze uit verse zalm, tonijn, kip of garnalen, gevolgd door diverse (groenten) toppings en sauzen.

Breda is een nieuw restaurant rijker: Gaudim aan de Oude Vest. Tientallen jaren genoten Bredanaars op deze locatie bij de Kloostertaveerne van de beroemdste pannenkoeken van Breda. Na een ingrijpende verbouwen is het pand verbouwd tot het Catalaanse restaurant Gaudim.

De Amerikaanse koffie- en broodjeszaak Dunkin’ Donuts wil volgend jaar een vestiging openen in Breda. In maart van dit jaar opende het bedrijf de eerste Nederlandse vestiging in Amsterdam. Naast Breda staan er meer steden op de planning waaronder Tilburg, Eindhoven en Den Bosch.

Vrijwel elke week zijn er dagen dat Griekse Taverna Tasos het eigen succes bijna niet kan bijhouden. Een vol restaurant, mensen die binnenlopen om af te halen én een telefoon die roodgloeiend staat voor bestellen om thuis te bezorgen. Griekse Taverna Tasos gaat als een trein!

1 2 3 34