Wijnbar Pinot is dé wijnbar op de Grote Markt waar je kunt dineren. Begin dit jaar is ook wijnkelder La Pinoteque geopend. Elke zaterdag serveert de wijnbar in deze unieke wijnkelder een speciaal all-in 5-gangendiner met bijzondere wijnen. Daarnaast zijn er proeverijen, cursussen en is het mogelijk om de ruimte te huren.

Vier Hoog Breda is een nieuwe hotspot in Breda met diverse activiteiten voor jong en oud. Op de bovenste verdieping van de evenementenlocatie van Breepark kun je bowlen, lasergamen en deelnemen aan escaperooms in een uitnodigende, trendy locatie. Naast onder meer steengrillen heeft Vier Hoog Breda sinds kort unieke saté!

Moeke ziet rood van de kreeft! Van maandag 6 t/m zondag 12 augustus staat Moeke Ginneken in het teken van de kreeft. Zo heeft Moeke een kreeftensoep (€5,50) en Moeke’s Proefwerkje (€10) bestaande uit een kreeftensoepje, salade kreeft en kroket van kreeft.

Pol’s Patisserie & IJs is een eigentijdse patisserie in Princenhage en opende mei vorig jaar de deuren aan de Haagsemarkt. Eigenaars van deze ijssalon en patisserie zijn Paul van den Bogaert en zijn vrouw Talita, tevens eigenaars van brood- en banketbakkerij Pol van den Bogaert enkele deuren verderop. Met het zomerse weer kun je hier…

De Friettent is woensdag 1 augustus geopend op de Haagsemarkt in Princenhage. De nieuwe friettent zit in het pand waar voorheen Slagerij Speek was gevestigd. Eigenaars van De Friettent zijn Will Hense en Ben Sprenkels, tevens eigenaars van Don-Qui John en Aogse Markt. 

Geisha Lounge heeft sinds deze zomer een vernieuwde lunchkaart. Bij het all-you-can-eat sushirestaurant op de Havermarkt heb je de keuze uit twee soorten lunch: de lunch regular (€12,95) met 3x vier rondes en de lunch large (€18,95) met 5x vijf rondes. Naast dat je bij de ‘lunch large’ meer rondes krijgt heb je de keuze…

De Stadstuin is sinds 1997 geopend in een stijlvol herenhuis aan de Ginnekenweg. Het Franse restaurant heeft een Bib Gourmand van Michelin en behoort tot de beste culinaire restaurants van Breda. Deze zomer heeft De Stadstuin een midzomerfestival: Le Flots Blues. 

Colins is onlangs gestart met de City Lunch delivery. Per e-bike worden de lekkerste lunchgerechten bezorgt aan bedrijven en particulieren. Op de speciale menukaart staan diverse specials, broodjes, healthy lunchgerechten, salades, en guilty pleasures.

Ruitersbosch is een restaurant aan de Dr. Batenburglaan, vlakbij het Mastbos. Het restaurant bestaat inmiddels zes jaar. De eigenaars zijn chefkok Mark en gastvrouw Carlijn van der Horst. In hun restaurant kun je overdag terecht voor soepen, salades, broodjes, warme gerechten en een 2-gangen lunchmenu. ’s Avonds geniet je bij Ruitersbosch van het chef’s choise menu…