Grieks blijft één van de populairste keukens onder de Bredanaars. Een goed gevuld hoofdgerecht met kwalitatief goed en lekker gekruid vlees voor tussen de €15 en €20 is ook een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Een Griek die al tientallen jaren meedraait in Breda is Sirtaki in de Veemarktstraat.

Gastrobar Floor is een hotspot op de Grote Markt waar je kunt lunchen, dineren en borrelen. De horecazaak is sinds vorig jaar geopend en trok chefkok Sven Uijttewaal aan om leiding te geven aan de keukenbrigade. Inmiddels hebben we meerdere keren genoten van het culinaire verrassingsmenu, dat je kunt bestellen in 4, 5 of 6-gangen. Naast…

De Jongens van Zand en Klei opende eind vorig jaar als onderdeel van de Gasthuyspoort in de Veemarktstraat. Bij het restaurant krijgt de ouderwetse aardappel een culinaire en eigentijdse twist. Eigenaars Tako Hoefsloot en Miranda Brouwers zijn geen onbekende in Breda; hiervoor runden ze kookstudio en gastrobar ArtichauD in ’t Sas.

MeinesZ is een Franse bistro aan de Ulvenhoutselaan waar je aan het juiste adres bent voor de Franse keuken. Het restaurant ademt Frankrijk. Terwijl chefkok Arjan MeinesZ en zijn keukenbrigade klassieke Franse gerechten bereiden zorgt gastvrouw Maaike de Lange en haar team voor een zorgeloze avond met de mooiste Franse wijnen.

Salon de Provence is het huiskamerrestaurant aan de Ginnekenweg van Jan en Pauline van der Sluijs. Eind vorig jaar kreeg het restaurant voor het zevende jaar op rij een Bib Gourmand, een onderscheiding van Michelin voor restaurants met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Nu we in de maand augustus zijn beland willen we maar al te graag genieten van zomerse gerechten en dranken. Bij restaurant Barlucca op het Van Coothplein ben je aan het juiste adres voor de Italiaanse keuken. Van pasta’s en pizza’s tot Italiaanse voor, hoofd- en nagerechten met een eigen twist.

Een plek waar je deze zomer kunt genieten is de sfeervolle tuin van Mirabelle. Het restaurant aan de Doctor Batenburglaan heeft aan de achterzijde van het restaurant een terras waar je kunt lunchen, dineren of gewoon om wat te drinken. Ik ben onlangs op een zomerse avond plaatsgenomen op het terras van Mirabelle voor een…

Voor een culinair diner ben je bij Van Ouds in Bavel aan het juiste adres! Het restaurant serveert onder leiding van eigenaar en chefkok Vincent Hendriks à la carte gerechten en verrassende chef-menu’s van 3 tot en met 6 gangen. Speciaal voor de thuisblijvers serveert Van Ouds van 1 augustus tot en met 3 september…

’t Jagthuijs is ruim 100 jaar geleden als jagershotel gebouwd en nog steeds hét Jagthuijs van Breda en omstreken. In de laatste twee decennia staat ’t Jagthuijs in Ulvenhout bekend als één van de beste restaurants van Breda. Chefkok Ruud van Nes en zijn keukenbrigade bereiden ambachtelijke en seizoengebonden gerechten, terwijl sommeliers Marcel Leemhuis en…

Dames Pellens in de Boschstraat staat al jaren bekend om de mooie wijnen die ze in huis hebben. Je kunt er tijdens de lunch salades, broodjes en zelfs warme gerechten bestellen. Daarnaast is de eerste wijnbar van Breda ook uitermate geschikt om gezellig te borrelen, bijvoorbeeld in combinatie met diverse borrelhapjes, charcuterie of de kaas- en…

1 2 3 25