Zeg je Wolfslaar Restaurant dan zeg je Maarten Camps. De chefkok van het restaurant dat sinds 2015 elk jaar is bekroond met een Michelin-ster viert dit jaar zijn 10-jarig jubileum als SVH Meesterkok. Dit is de hoogste titel die een kok kan behalen, waarvan er in Nederland slechts ruim 100 zijn die deze titel mogen dragen.…

In de Wilhelminastraat zit Hemels, een restaurant met internationale gerechten uit de open keuken waar je kunt lunchen en dineren. Op de nieuwste menukaart heeft Hemels een 3 (€35) en 4-gangen (€39,50) surprise menu, waarbij je wordt verrast door chefkok Bart van Hest en zijn keukenbrigade. Een mooi moment om dit nieuwe menu te proeven.

Bistro de Baronie aan de Baronielaan is een restaurant waar je gaat dineren voor Les Neuf; het succesvolle concept van de bistro met kleine gerechten van het formaat van voor- en tussengerecht. Voor slechts €9 per gerechtje proef je verrassende bereidingen van de chef, vaak gerechten gerelateerd aan het seizoen en te combineren met bijpassende…

Liefdegesticht opende een jaar geleden de deuren als restaurant van Hotel Nassau Breda. Het restaurant serveert culinaire creaties van chefkok Bart Klomp en zijn keukenbrigade. Overdag kun je lunchen van de compleet vernieuwde lunchkaart bestaande uit soepen, salades, sandwiches, hoofdgerechten en desserts.

De zomer staat voor de deur en dat betekent drukke maanden voor Bon Appetit. De ijssalon aan de Vlaszak heeft bijna 50 soorten zelfgedraaid ijs, zonder toegevoegde kleurstoffen. Naast een uitgebreide menukaart heeft Bon Appetit ook een zomerkaart met zomerse gerechten! Ik ging langs om van deze tijdelijke kaart te proeven.

Eén van de gezelligste Bredase borrelcafés is Publieke Werken in de St. Annastraat. Naast de borrel kun je bij Publieke Werken ook lunchen en dineren. Achterin heeft ‘de PW’ een prachtig restaurant waar je gezellig kunt eten van de à la carte kaart of het wissellende 3-gangen keuzemenu voor slechts €26,95.

Wijnbar Pinot is dé hotspot op de Grote Markt als het gaat om wijn. De wijnbar is nu drie jaar geopend en heeft ruim 200 verschillende wijnen in huis. Naast fingerfood en high wine heeft Pinot 11 à la carte gerechten en een Tasting Menu met 4 (€39,50) of 6 (€49,50) gangen. Voor deze restaurantblog proef ik het…

Het zomerse weer is een feit en dus is het goed toeven op het terras van Uitspanning de Fazanterie. Het restaurant in het Ulvenhoutse bos heeft een groot terras, speeltuin en gratis parkeergelegenheden. Een uitstekende plek om overdag te genieten van een toegankelijke lunch, gezellig te borrelen of ’s avonds te dineren.

Een nostalgische brasserie met een authentieke Engelse sfeer, dat is Dickens & Jones. Het restaurant is al ruim 20 jaar geopend op de Grote Markt en niet meer weg te denken uit onze stad. De afgelopen jaren is het interieur deels vernieuwd en ook de keuken stond (met de aanschaf van o.a. een Josper grill en rotisserie) niet…

Dat je bij Suikerkist gezellig kunt eten en drinken is inmiddels wel bekend. Maar er is goed nieuws: het eetcafé op de Havermarkt krijgt een nieuwe menukaart! Het heeft even geduurd, maar het wachten wordt beloond. Omdat ik als geluksvogel alvast een aantal nieuwe gerechten mocht proeven lees je in deze restaurantblog een sneak preview.

1 2 3 23