Sinds een aantal weken is het officiële Zeeuwse mosselseizoen gestart! Dat betekent dat diverse restaurants verschillende soorten pannetjes met mosselen serveren. De mosselen zijn gekookt in bijvoorbeeld wijn of bier, vaak gecombineerd met verse groenten. Benieuwd waar je zoal een pannetje mosselen kunt eten? We hebben 13 restaurants voor je op een rijtje gezet!

De WijnSpijs wandelingen in Breda zijn al jarenlang enorm populair. Naast deze culinaire wandelingen in het centrum, Ginneken en Ulvenhout organiseerde WijnSpijs.nl afgelopen zondag de eerste BierSpijs Wandeling. Een wandeling langs Beers & Barrels, Corenmaet, De Colonie, Publieke Werken, VanCooth13 en Zeezicht met bij elke stop een gerechtje en bijpassend biertje.

Foodtruckfestival Bumperkluiven is donderdag van start gegaan! Op het veldje aan de Witte de Withweg in Boeimeer staan tot en met zondag ruim 30 foodtrucks met uiteenlopende wereldgerechten. Wij hebben donderdag alvast een kijkje genomen op het sfeervolle festival en een aantal gerechten geproefd, lees onze tips in deze blog!

De Boschstraat is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bruisende straat met nieuwe horecagelegenheden. Onlangs is ook Stedelijk Museum Breda geopend en dat zorgt voor nog meer bezoekers naar de eerste fietsstraat van Breda. In dit lijstje hebben we 5 plekken verzameld waar je in de Boschstraat kunt lunchen en/of dineren.

In de zomer willen we het liefst elke avond buiten dineren en genieten van het zomerse weer. Breda is een echte terrasstad maar heeft ook veel sfeervolle binnentuinen. Stadstuinen liggen helaas altijd verstopt achter restaurants. Om je een handje te helpen hebben we 18 Bredase binnentuinen voor je verzameld, ideaal om deze zomer te ontdekken! 

Foodstock is het nieuwste foodtruckfestival in Breda. Vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 juni staat het festival in Westerpark. Naast zo’n 35 foodtrucks is er een podium met een combinatie van dj’s en bands. Op de eerste dag namen we een kijkje op het sfeervolle festival en hebben we een aantal gerechten geproefd.

WijnSpijs Wandelingen zijn culinaire events waar ik namens Smakelijk Breda graag aan meeloop. Je loopt op een zondagmiddag tussen 12.00 en 17.00 uur langs meerdere restaurants en proeft bij elke stopt een gerechtje en bijpassende wijn. Afgelopen zondag liepen we de wandeling in Ulvenhout langs Wolfslaar, ’t Jagthuijs, MeinesZ, Bistro Sharlot en Blini.

Foodtruckfestival Eeterij op Wielen strijkt dit jaar voor de vierde keer neer op het Schoolakkerplein in het Ginneken. Met ruim 30 foodtrucks, meerdere bars en diverse activiteiten voor kinderen is het driedaags festival een feest voor liefhebbers van eten en drinken. In deze blog lees je 7 gerechten die we op de eerste avond hebben geproefd!

Een restaurant kan niet zonder een goede chefkok. Maar wie zijn de koks, wat inspireert ze en wat is hun kooktip? In de rubriek Chefs Special stellen we 10 vragen aan Bredase chefkoks. Deze keer Rob van Aart, chefkok van restaurant Barlucca op het Van Coothplein.

Geisha Lounge is bijna 2 jaar geopend aan de Havermarkt. Bij Geisha Lounge dompel je je onder in originele en smaakmakende creaties uit Japan. De specialiteiten op de menukaart variëren van sushi tot vis en vlees van de grill. Geisha Lounge heeft echter ook 57 cocktails en 26 Gin & Tonics in huis! In dit lijstje brengen…

1 2 3 5