Het hele jaar door is er wild verkrijgbaar maar op 15 oktober begint het jaarlijkse culinaire wildseizoen. Het wildseizoen is een van de belangrijkste culinaire seizoenen in Nederland, samen met onder andere het lams-, asperge- en mosselseizoen. Vanaf nu wordt de jacht op fazant en haas geopend en dat loopt tot eind dit jaar. Diverse…

Hoewel de herfstvakantie is begonnen wordt het de komende dagen zomers weer! Met temperaturen van tussen de 20 en 25 graden kunnen we nog een even genieten van de nazomer en dat doe je natuurlijk met een lekker ijsje. In Breda hebben we een aantal ijssalons met heerlijk ijs en wij hebben er vier voor…

Nu de herfst is begonnen kun je bij veel cafés en restaurants genieten van donkerbruin bockbier. Breda heeft meer dan genoeg gezellige cafés die het seizoensbier in huis halen. In dit lijstje aandacht voor 15 eetcafés in Breda waar je een lekker bockbiertje kunt drinken.

Als je in Breda wilt lunchen zijn er meer dan genoeg hotspots waar je overdag lekker kunt eten. Van een snelle of gezonde lunch tot een uitgebreide lunch met meerdere gangen. In deze special hebben we 18 dagzaken op een rijtje gezet, ideaal om inspiratie op te doen voor je eerstvolgende lunch in Breda! 

In Breda heb je tegenwoordig genoeg hotspots waar je een goede kop koffie kunt bestellen. De afgelopen jaren zijn er veel koffiebars geopend waardoor het aanbod flink is toegenomen. Ook de ijskoffies zijn, zeker nu het zomer is, enorm populair. We bezochten daarom 9 koffiebars en hebben 25 ijskoffies verzameld voor de ultieme ijskoffie-special!

Sinds een aantal weken is het officiële Zeeuwse mosselseizoen gestart! Dat betekent dat diverse restaurants verschillende soorten pannetjes met mosselen serveren. De mosselen zijn gekookt in bijvoorbeeld wijn of bier, vaak gecombineerd met verse groenten. Benieuwd waar je zoal een pannetje mosselen kunt eten? We hebben 13 restaurants voor je op een rijtje gezet!

De WijnSpijs wandelingen in Breda zijn al jarenlang enorm populair. Naast deze culinaire wandelingen in het centrum, Ginneken en Ulvenhout organiseerde WijnSpijs.nl afgelopen zondag de eerste BierSpijs Wandeling. Een wandeling langs Beers & Barrels, Corenmaet, De Colonie, Publieke Werken, VanCooth13 en Zeezicht met bij elke stop een gerechtje en bijpassend biertje.

Foodtruckfestival Bumperkluiven is donderdag van start gegaan! Op het veldje aan de Witte de Withweg in Boeimeer staan tot en met zondag ruim 30 foodtrucks met uiteenlopende wereldgerechten. Wij hebben donderdag alvast een kijkje genomen op het sfeervolle festival en een aantal gerechten geproefd, lees onze tips in deze blog!

De Boschstraat is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bruisende straat met nieuwe horecagelegenheden. Onlangs is ook Stedelijk Museum Breda geopend en dat zorgt voor nog meer bezoekers naar de eerste fietsstraat van Breda. In dit lijstje hebben we 5 plekken verzameld waar je in de Boschstraat kunt lunchen en/of dineren.

In de zomer willen we het liefst elke avond buiten dineren en genieten van het zomerse weer. Breda is een echte terrasstad maar heeft ook veel sfeervolle binnentuinen. Stadstuinen liggen helaas altijd verstopt achter restaurants. Om je een handje te helpen hebben we 18 Bredase binnentuinen voor je verzameld, ideaal om deze zomer te ontdekken! 

1 2 3 6