Het hele jaar door is er wild verkrijgbaar maar op 15 oktober begint het jaarlijkse culinaire wildseizoen. Het wildseizoen is een van de belangrijkste culinaire seizoenen in Nederland, samen met onder andere het lams-, asperge- en mosselseizoen. Vanaf nu wordt de jacht op fazant en haas geopend en dat loopt tot eind dit jaar. Diverse…

Hoewel de herfstvakantie is begonnen wordt het de komende dagen zomers weer! Met temperaturen van tussen de 20 en 25 graden kunnen we nog een even genieten van de nazomer en dat doe je natuurlijk met een lekker ijsje. In Breda hebben we een aantal ijssalons met heerlijk ijs en wij hebben er vier voor…

Nu de herfst is begonnen kun je bij veel cafés en restaurants genieten van donkerbruin bockbier. Breda heeft meer dan genoeg gezellige cafés die het seizoensbier in huis halen. In dit lijstje aandacht voor 15 eetcafés in Breda waar je een lekker bockbiertje kunt drinken.

Als je in Breda wilt lunchen zijn er meer dan genoeg hotspots waar je overdag lekker kunt eten. Van een snelle of gezonde lunch tot een uitgebreide lunch met meerdere gangen. In deze special hebben we 18 dagzaken op een rijtje gezet, ideaal om inspiratie op te doen voor je eerstvolgende lunch in Breda! 

In Breda heb je tegenwoordig genoeg hotspots waar je een goede kop koffie kunt bestellen. De afgelopen jaren zijn er veel koffiebars geopend waardoor het aanbod flink is toegenomen. Ook de ijskoffies zijn, zeker nu het zomer is, enorm populair. We bezochten daarom 9 koffiebars en hebben 25 ijskoffies verzameld voor de ultieme ijskoffie-special!

Sinds een aantal weken is het officiële Zeeuwse mosselseizoen gestart! Dat betekent dat diverse restaurants verschillende soorten pannetjes met mosselen serveren. De mosselen zijn gekookt in bijvoorbeeld wijn of bier, vaak gecombineerd met verse groenten. Benieuwd waar je zoal een pannetje mosselen kunt eten? We hebben 13 restaurants voor je op een rijtje gezet!

De Boschstraat is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bruisende straat met nieuwe horecagelegenheden. Onlangs is ook Stedelijk Museum Breda geopend en dat zorgt voor nog meer bezoekers naar de eerste fietsstraat van Breda. In dit lijstje hebben we 5 plekken verzameld waar je in de Boschstraat kunt lunchen en/of dineren.

In de zomer willen we het liefst elke avond buiten dineren en genieten van het zomerse weer. Breda is een echte terrasstad maar heeft ook veel sfeervolle binnentuinen. Stadstuinen liggen helaas altijd verstopt achter restaurants. Om je een handje te helpen hebben we 18 Bredase binnentuinen voor je verzameld, ideaal om deze zomer te ontdekken! 

Geisha Lounge is bijna 2 jaar geopend aan de Havermarkt. Bij Geisha Lounge dompel je je onder in originele en smaakmakende creaties uit Japan. De specialiteiten op de menukaart variëren van sushi tot vis en vlees van de grill. Geisha Lounge heeft echter ook 57 cocktails en 26 Gin & Tonics in huis! In dit lijstje brengen…

Nog even en we vieren op zondag 16 en maandag 17 april Pasen. Bij Pasen hoort een Paasontbijt of een Paasbrunch, maar natuurlijk ook andere lekkernijen om de jaarlijkse feestdag te vieren. In Breda heb je verschillende winkels waar je iets lekkers kunt kopen voor Pasen, wij lichten er 3 uit; Chocolate Company, De Madeleine en…