Bobbi’s Bar aan de Gasthuispoort is één van dé nieuwste hotspots van Breda. Sinds de opening halverwege oktober wordt het restaurant druk bezocht en wij snappen wel waarom. Het adembenemende interieur zorgt voor een unieke sfeer met verschillende zitgedeeltes en een prominente open keuken.

Bobbi's Bar Breda

Bobbi’s Bar

We nemen plaats aan een marmere tafel in het prachtige restaurant en werpen een blik op de menukaart. De kaart bestaat uit starters, pizza’s, kip, vlees- en visgerechten en desserts. Als voorgerecht hebben we gekozen voor Bobbi’s favorites (€16,50 p.p.), oftewel een mooie verzameling van Bobbi’s lievelingsgerechten.

Op een plank worden drie bereidingen geserveerd: tartaar van zeebaars, gerookte zeebaars en steak tartaar. Daarnaast huisgemaakte Tom ka kai kroketjes en Bouchon mosselen met gerookte boterschuim. Allemaal smaakvolle hapjes die je met tafelgenoten kunt delen en ideaal als je niet kunt kiezen uit het diverse aanbod.

Bobbi's Bar Breda

Bobbi's Bar Breda

Bobbi's Bar Breda

Surf & Turf

Een hoofdgerecht waar je u tegen zegt is de Surf & Turf (€29,50). Op de eerste plaats een malse medium rare ossenhaas uit Uruguay (150 gram) met daarbij een huisgemaakte bearnaisesaus. De show wordt echter gestolen door de enorme gamba bovenop het vlees. Het is de grootste gamba die ik tot nu toe op mijn bord heb zien liggen. De gamba is sappig, smaakvol en wordt gecombineerd met een krachtige kreeftenjus. Een combinatie om van te watertanden.

Bobbi's Bar Breda

Bobbi's Bar Breda

Oosterse kip

Eén van de pijlers bij Bobbi’s Bar is kip van de rotisserie (€19,50). De kip komt elke dag vers van het spit en is te bestellen in 3 smaken: klassiek (met appelcompote en tijm), piri piri (paprika, gember en piri piri) of (en deze proeven wij) Oosterse kip. Het vlees is mals en sappig en wordt op smaak gebracht met ketjap en sambal. Hoofdgerechten worden bij Bobbi’s altijd geserveerd met 2 bijgerechten: friet met mayonaise en Hollandse sla met smaakvolle dressing.

Bobbi's Bar Breda

Bobbi's Bar Breda

Bobbi's Bar Breda

Dessert

Omdat we ook bij het dessert niet kunnen kiezen proeven we wederom Bobbi’s Favorites (€9,75 p.p.). Op een plank wordt een combinatie van Bobbi’s lievelingsgerechten geserveerd. Zo drinken we scroppino limoncello en proeven we cheesecake, chocoladetaartje en huisgemaakte mini magnums. De zoetekauw is met deze verzameling desserts bij Bobbi’s Bar dus aan het juiste adres.

Bobbi's Bar Breda

Conclusie

Bobbi’s Bar is één van de nieuwste hotspot in Breda. Met een prachtig interieur en uiteenlopende internationale menukaart heb je genoeg keuze voor een etentje bij Bobbi’s. En kun je niet kiezen? Dan bestel je Bobbi’s Favorites, ideaal om met je tafelgenote(n) te delen. Het kip van het spit is mals en de Surf & Turf staat als een huis. Bobbi’s Bar is een aanwinst voor de stad.

Lees meer over dit restaurant

Bobbi's Bar Breda