Nu de herfst is begonnen kun je bij veel cafés en restaurants genieten van donkerbruin bockbier. Breda heeft meer dan genoeg gezellige cafés die het seizoensbier in huis halen. In dit lijstje aandacht voor 15 eetcafés in Breda waar je een lekker bockbiertje kunt drinken.

1. Café Noir

Café Noir is een gezellig café en restaurant met het elegante van Parijs en de gezelligheid van Breda. En niet te vergeten; de leukste vrijdagmiddagborrel, Franse lunch en diner. Het bevindt zich precies tussen het gezellige Ginneken en de binnenstad in. Bij Café Noir kun je ook terecht voor bockbier: Chouffe Bok.

Cafe Noir Breda

2. Beers & Barrels

Beers & Barrels is een combinatie van café en restaurant en gevestigd in het Brouwhuis. Op de menukaart staan onder andere burgers, taco’s en salades. Maar je kunt er ook een hele of halve kip, (dry-aged) vlees en kreeft van de Green Egg of Josper bestellen. Beers & Barrels schenkt Frontaal West Doppelbock, Jopen 4-granen Bok en de Big Belly Bockenreyder.

Beers & Barrels Breda

3. Colins

Colins richt zich op de eerste levensbehoefte van de mens: genieten! Een café en grillrestaurant in één, maar niets standaards. Je waant je even in het sfeervolle New York om te lunchen, borrelen maar ook heerlijk om te dineren in een relaxte atmosfeer. Bij Colins heb je de keuze uit twee bockbieren: Jopen Bok en Hertog-Jan bockbier.

Colins Breda

4. Suikerkist

Suikerkist is een urban grand café op de Havermarkt met lunch, borrel en diner. Een specialiteit van Suikerkist als het om borrelen gaat is het uitgebreide assortiment Gin & Tonics. Wil dat zeggen dat Suikerkist geen bockbier heeft? Zeker niet! Op dit moment heeft Suikerkist op de wisseltap IJbok van Brouwerij ’t IJ.

Suikerkist Breda

5. De Lamme Goedzak

De Lamme Goedzak is een eetcafé in de Halstraat met een nieuw uniek concept in Breda: steak stone. Het vlees wordt op een aparte manier geserveerd; namelijk op een houten plank met daarin verzonken een steen van 400 graden. Naast dit concept hebben ze veel (veelal Belgische en lokale) speciaalbieren in huis en (binnenkort) La Corne Bockbier.

De Lamme Goedzak Breda

6. Old Dutch Sports Bar

Old Dutch is een combinatie van bar en restaurant. Je kunt bij Old Dutch op tv’s live-sport kijken, borrelen en dineren in het restaurant. Via de entrée in de St. Janstraat loop je binnen bij de Sports Bar, waar je kunt borrelen en live-sport kijken op de tv’s. Het bockbier dat Old Dutch in huis heeft is IJ Bock, Hertog Jan Bock en La Chouffe Bock 666.

Old Dutch Breda

7. De Markt

De Markt in de Veemarktstraat zit pal aan de Grote Markt. Met vijftig zitplaatsen of honderd staanplaatsen is dit een knus borrelcafé/tapasbar waar je kunt genieten van heerlijke tapas en een drankje. Naast de tapas specialiteiten kun je hier ook terecht voor een borrel, lunch of een eigen feestje. De Markt heeft momenteel Hertog-Jan bockbier op de tap.

De Markt Breda

8. ’t Hart van Breda

’t Hart van Breda pakt ook dit jaar weer uit met bockbier. Het bruisende eetcafé op de Grote Markt heeft maar liefst 8 verschillende soorten bockbier in huis: Hertog Jan Bockbier, La Trappe Bockbier, Jopen 4 granen bock, Barbar Bock, Maneblusser Bock, Leute Bock, Snas Eisbock en Texels Stormbock.

Hart van Breda

9. Corenmaet

Corenmaet op de Havermarkt heeft ook ruime keuze als het gaat om bockbier. Zo heeft het eetcafé op de Havermarkt Hertog Jan Bockbier, Chouffe Bok en Steenbrugge Abdijbock. En binnenkort ook nog tijdelijk (zeer exclusief) een 4 jaar gerijpte Stormbock van de Texelse Brouwerij! Als deze op is gaat Corenmaet verder met Stormbock, maar dan van dit jaar.

Corenmaat Breda

10. Moeke Ginneken

Moeke Ginneken heeft Hertog Jan bockbier, Steenbrugge Abdij Bock en Chouffe Bok in huis. Natuurlijk kan Moeke als Kwaremont Koersse Kaffee niet achterblijven met de voor het eerst gebrouwen Kwaremont Bok. Om alles goed te kunnen beoordelen heeft Moeke een bockbierproeverij. Een plankje met vier proefglaasjes kost slechts €7,50.

Moeke Ginneken Breda

11. VanCooth13

VanCooth13 is een restaurant op het Van Coothplein. Met ruim 60 bieren op de kaart past deze zaak ook uitstekend in dit lijstje. VanCooth13 serveer kleine gerechtjes en vis- en vleesgerechten uit de Josper grill. Op de uitgebreide bierkaart staat altijd een bier dat de smaak van de gerechten nog beter tot z’n recht laat komen. Op de tap staat Brand Dubbelbock.

VanCooth13 Breda

12. De Vriendin

De Vriendin is een gezellig eetcafé in de Veemarktstraat. Je bent hier aan het juiste adres voor een toegankelijk lunch en voor een gezellige borrel. De Vriendin heeft het ‘uitgesproken koppig’ Hertog Jan Bockbier. Dit volle, romige en karamelachtige biertje bevat 6,5% alcohol is mooi robijnrood.

De Vriendin Breda

13. Bruxelles

Bruxelles is een Belgisch biercafé en daarom mogen verschillende bockbieren niet ontbreken bij het eetcafé op de Havermarkt. Bruxelles heeft momenteel vier bockbieren op de wisseltap: La Trappe Bok, Chouffe Bok, Maallust Bok en Steenbrugge Bok. Bruxelles heeft ook nog Frontaal Bok en de Ayinger Doppelbok, maar die komt er later pas op.

Bruxelles Breda

14. Publieke Werken

Publieke Werken in de Sint Annastraat is een café waar je gezellig kunt lunchen en borrelen. Achterin zit tevens nog een sfeervol restaurant waar je kunt dineren. Dit jaar heeft Publieke Werken drie bockbieren in huis: Hertog Jan Bockbier, Jopen 4 Granenbok en ’t IJ IJbock.

Publieke Werken Breda

15. Heeren van Breda

Heeren van Breda is een borrelcafé op de Grote Markt waar je kunt ontbijten, borrelen, lunchen en elke donderdag een 3-gangen koopavondmenu kunt bestellen. Natuurlijk heeft Heeren van Breda ook een mooie selectie bieren. Momenteel heeft het café Jopen Johannieter en Texels Stormbock in huis en volgen er de komende weken nog meer.

Heeren van Breda