De zomer staat voor de deur en dat betekent drukke maanden voor Bon Appetit. De ijssalon aan de Vlaszak heeft bijna 50 soorten zelfgedraaid ijs, zonder toegevoegde kleurstoffen. Naast een uitgebreide menukaart heeft Bon Appetit ook een zomerkaart met zomerse gerechten! Ik ging langs om van deze tijdelijke kaart te proeven.

Borrelen

Bon Appetit heeft een drankkaart met o.a. bieren, wijnen en likeuren. Zeker met het zomerse weer is een ijskoud biertje of wijntje geen overbodige luxe. Hierbij bestel je bijvoorbeeld het broodplankje (€5,50), bestaande uit ambachtelijk brood met 3 smakelijke smeersels: kruidenboter, aioli en tapenade. Ook van de zomerkaart is de mini variatie (€8,50) met 4 mini broodjes en 4 verschillende bitterbalen, mosterd, mayonaise en huzarensalade.

Bon Appetit Breda

Bon Appetit Breda

Tosti’s

Op de zomerkaart staan verschillende tosti’s, waaronder met pulled pork, varkenshaas en hete kip. De tosti heerlijkheid (€6,50) is een tosti met rauwe ham, mozzarella, tomaat, rucola en pijnboompitten. Het brood is lekker geroosterd en alle ingrediënten samen zijn mooi in balans. Breng de tosti extra op smaak met barbecuesaus en geniet van de salade die erbij wordt geserveerd!

Bon Appetit Breda

Hamburgers

Nieuw op de menukaart van Bon Appetit zijn de Triple Runder Burgertjes (€11,95). Deze 3 verschillende kleinere broodjes hamburger bestaan uit verschillende toppings. Van barbecuesaus met bacon en licht pittige cocktailsaus met stukjes ananas tot een tomatenchutney met kaas. Stuk voor stuk smakelijke combinaties! Het kwalitatief hoogstaande rundvlees komt bovendien van Slagerij Graumans uit Zundert.

Bon Appetit Breda

Salade van de zomer

De salades van Bon Appetit kan ik iedereen aanbevelen. Vorig jaar schreef ik over de carpaccio salade, deze keer proef ik de ‘maaltijdsalade van de zomer’ (€15). Maaltijdsalades zijn het zeker, dit is meer dan genoeg! De hoofdingrediënten van deze zomerse salade zijn zalm en Hollandse garnalen, rijkelijk belegd. Daarbij sla met cherrytomaatjes, komkommer, ruide ui en pijnboompitten. De mosterd-dille dressing en cocktailsaus zorgen voor een smeuïge salade en nog meer smaak. Bij de salade wordt bovendien brood met kruidenboter geserveerd.

Bon Appetit Breda

Bon Appetit Breda

Bonbons van Huize Geers

Sinds kort verkoopt Bon Appetit bonbons van Chocolatier Huize Geers uit Tilburg. Dit familiebedrijf bestaat sinds 1937 en is één van de laatste Nederlandse bedrijven waar het proces van boon tot bonbon wordt doorlopen. Diverse toprestaurants in Nederland serveren creaties van Huize Geerts en Bon Appetit als enige in Breda. Ga gerust eens langs bij Bon Appetit voor een doosje bonbons, met keuze uit ruim 20 unieke soorten.

Bon Appetit Breda

Bon Appetit Breda

Conclusie

Deze zomer is Bon Appetit één van de hotspot in Breda waar je niet omheen kunt. Met bijna 50 smaken ijs, een uitgebreide menukaart en zomerkaart met zomerse specials kun je de komende maanden aan de Vlaszak terecht voor onder meer ijs, lunch, borrel en bonbons.

Lees meer over deze ijssalon

IJssalon Bon Appetit Breda