Veel Bredanaars weten inmiddels dat je bij Bontekoe aan het juiste adres bent voor biefstuk of sliptong. Het restaurant, dat vorig jaar opende aan de Ginnekenweg (vlakbij de Ginnekenmarkt), heeft de menukaart uitgebreid met een aantal nieuwe hoofdgerechten. Het gaat om Bourgondische Vlaamse en Franse klassiekers zoals Gentse Waterzooi, Vol au vent en Coq au vin.

Gentse Waterzooi is een typisch Gents gerecht gemaakt met kip, groenten, room en aardappelen. Het gerecht wordt geserveerd als een rijkelijk gevulde bourgondische ‘soep’.  De vol au vent (pasteitje) bestaat (volgens klassieke bereiding) uit een ragout van kip met gehaktballetjes. De coq au vin van kip wordt geserveerd met een rijkelijk gevulde rodewijnsaus met onder andere champignons en spekjes.

Naast de nieuwe gerechten zijn biefstuk, sliptong en mosselen natuurlijk nog altijd te bestellen. Het stoofvlees was sinds de opening op zondag verkrijgbaar en staat nu door de enorme populariteit vast op de menukaart. Het vegetarische gerecht is moment pasta pesto.

Voor- en nagerechten

Bontekoe heeft naast bovenstaande hoofdgerechten ook diverse voorgerechten in huis zoals carpaccio, garnalenkroketjes en een caesar salade maar ook desserts zoals Hoeve vanille-ijs (uit België) met rum, rozijnen en slagroom, dame blanche en een kaasplateau. Alles bij Bontekoe is huisgemaakt: van de kroketjes en soepen tot de sauzen en hoofdgerechten.

Vrijdagmiddagborrel

Voor de harde werkers onder ons introduceert Bontekoe de vrijdagmiddagborrel! Geniet (van 17 tot 19 uur) van de heerlijke gratis bitterballen en vriendelijk geprijsde drankjes; 2e pilsje (Hertog Jan of Jupiler) voor de helft van de prijs en de heerlijke huiswijn, 2e glas voor de halve prijs of flesje met €5 korting.

Bekijk de vernieuwde menukaart van Bontekoe.

Lees meer over dit restaurant

Bontekoe Breda