Brasserie Bardot is een Frans restaurant op het Van Coothplein. Bij het restaurant kun je van ‘s ochtends tot ‘s avonds genieten van alles wat kenmerkend is voor een typisch Franse brasserie. Neem plaats in het restaurant of op het zonnige terras.

Je waant jezelf in Parijs dankzij de dinerkaart met Franse specialiteiten en bijpassende wijnen. Van verse oesters, gegratineerde escargots en steak tartaar tot poussin van de rotisserie, chateaubriand om te delen en bouillabaisse uit Marseille. Brasserie Bardot heeft ook een wisselend 3-gangenmenu van de chef.

Onlangs gingen wij uit eten bij het restaurant om een aantal gerechten van de nieuwe menukaart te proeven.

Brasserie Bardot Breda

Zalm

Het eerste voorgerecht is gesauteerde zalm (€13,75) met saffraanaardappel. De zalm is perfect gebakken en heeft een lekker krokante huid. Absolute smaakmaker van dit gerecht is de saus van Noilly Prat, de Franse droge vermout. Hierbij wordt een Chablis van Domaine des Hâtes geschonken (€7,25). Deze Chardonnay heeft een zilte toets van mineralen en gaat uitstekend samen met de frisheid van het gerecht.

Brasserie Bardot Breda

Mosselen

Mijn tafelgenote proeft een ander voorgerecht: verse mosselen (€12,75) met een schuim en velouté van knolselderij en gerookte knoflook. Dankzij deze bereidingen is het gerecht goed op smaak en heeft het de juiste bite. Als bijpassende wijn is gekozen voor een Oostenrijkse wijn van Weingut Ewald Gruber (€5). Deze Grüner Veltliner is een frisse wijn met een licht pepertje in de afdronk.

Brasserie Bardot Breda

Eend

Ook tijdens de volgende gang proeven we 2 nieuwe voorgerechten. Een mooi gerecht is de geplukte gekonfijte eend (€12,75), gegaard in ganzenvet en geserveerd met onder andere soubise crème (ui), gekarameliseerde ui en een heerlijke schuim van aardappel. Het valt op dat de chef-kok op de juiste manier speelt met structuren, wat de gerechten absoluut ten goede komt. De Pinot Noir (€5) van Domaine Paul Mas uit Zuid-Afrika is de bijpassende wijn.

Brasserie Bardot Breda

Rode biet

Een vegetarisch voorgerecht is de geroosterde rode biet met verse vijgen (€12,75). Daarnaast vinden we op het bord limabonen, amandelen, little gem, een geitenhangop en aceto balsamico. Een frisse wijn past hier uitstekend bij en daarom is gekozen voor een biologische Riesling (€5,50) van Weingut Eymann uit Duitsland.

Brasserie Bardot Breda

Bloedworst

Voor culinaire liefhebbers wordt het moeilijk om de gebakken bloedworst met eendenlever (€15,75) over te slaan. Daarbij zit gekarameliseerde Granny Smith appel en stroop van aceto balsamico. Om het plaatje compleet te maken wordt het geserveerd op een kaneelbrioche. Het gerecht is om te smullen en bovendien mooi gepresenteerd. Als bijpassende wijn is gekozen voor een Pedro Ximénez van Mils Pesetas, met bekende aroma’s van rozijnen en pruimen.

Brasserie Bardot Breda

Runderbavette

We proeven vanavond ook een hoofdgerecht: gegrilde runderbavette (€23,75) met Bordelaisesaus; een klassieke Franse rode wijnsaus. Daarbij gepofte ui, gebakken spruitjes, gele biet en een crème van rode biet. In het glas wordt een klassieke rode wijn uit de Bordeaux geschonken van Château La Pensée (€7,75): een Merlot met Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon.

Brasserie Bardot Breda

Brownie

We sluiten ons diner af met een dessert. Een huisgemaakte chocolade brownie (€10,75) met een praliné crème en pistache ijs. De bijpassende wijn die hierbij wordt geschonken is Pyrene Banyuls 3 ans d’âge. De dessertwijn bevat tonen van gekonfijt fruit, rozijnen en heeft een lange afdronk. Met deze nieuwe gerechten heeft Bardot ook in december weer een mooie menukaart.

Brasserie Bardot Breda

Kerst

Vier dit jaar Kerst bij Brasserie Bardot! Je hebt keuze uit een 4-gangen (€55) en 5-gangenmenu (€65). Dit is te combineren met een wijnarrangement (€26 en €32). De coquille komt te vervallen bij het 4-gangen menu. Het Kerstmenu wordt geserveerd op 1e en 2e Kerstdag en reserveren kan via 076 888 3111.

Noël à Bardot

Voorgerecht
Zeewolf – velouté knolselderij – langoustine
***
Tussengerecht
Coquille – pompoen – kreeftenschuim
***
Tussengerecht
Eend – 5 spices – stoofpeer – rode wijn – aardappelschuim
***
Hoofdgerecht
Hert – topinamboer – schorseneer – bordelaise
***
Dessert
Advocaat – boerenjongens – witte chocolade – gezouten karamel