Brasserie Van Asperen Breda
Home / Breda / Blogs / Brasserie Van Asperen: marbré, pompoen & hert
Blogs

Brasserie Van Asperen: marbré, pompoen & hert

In oktober 2019 opende Brasserie van Asperen de deuren. Hiermee kreeg één van de mooiste en bekendste winkelstraten van Breda er een restaurant bij. Het restaurant zit op de plek waar jarenlang Pieter Aertz was gevestigd, tegenover de nieuwe Omoda winkel.

Brasserie van Asperen Breda

Brasserie Van Asperen

Bij binnenkomst herken je niks meer terug van het vorige restaurant. Het pand is grondig verbouwd en heeft een warm en modern interieur gekregen. Je kunt plaatsnemen op één van de gele of blauwe banken of aan de hoge tafels. Ook is er op de eerste verdieping een extra ruimte waar je kunt dineren. Het is ook mogelijk om deze ruimte af te huren.

Overdag serveert het restaurant broodjes, lunchgerechten en borrelhapjes. Op de dinerkaart heb je keuze uit voor-, hoofd- en nagerechten. Er is ook een wisselend 3-gangenmenu van de chef voor €33,50.

Wij beginnen de avond met vers brood, geserveerd met huisgemaakte kruidenboter, tapenade en olijfolie. Even later volgt een smaakvolle amuse met dadel, pompoen en schuim van Utrechtse blauwe schimmelkaas.

Brasserie Van Asperen Breda

Brasserie Van Asperen Breda

Voorgerechten

Op de menukaart staan voorgerechten zoals dungesneden heilbot met haring kaviaar, maar ook een klassieke carpaccio. Wij proeven een marbré van gerookte eend en rilette van eend. Wij zijn fan van een goede marbré, zeker van een huisgemaakte marbré zoals deze. Bij de marbré wordt onder andere piccalilly hazelnoot geserveerd.

Het gerecht op het andere bord staat in het teken van pompoen. Zo proeven we een tartaar en sponscake van pompoen met pompoenpitten. De chef speelt met structuren van het herfstfruit, dat bekend staat op zijn kenmerkende zoete noot-achtige smaak. Naast pompoen proeven we onder andere gefermenteerde paddenstoelen-mayonaise en sjalotten.

Brasserie Van Asperen Breda

Brasserie Van Asperen Breda

Hoofdgerechten

Als hoofdgerecht heb je keuze uit onder andere biefstuk met een crème van pastinaak, kabeljauw met een botersaus, schelvis ingelegd met prei en een vegetarische risotto. Wij proeven vanavond gerechten met edelhert. Op het ene bord wordt het malse vlees gecombineerd met onder andere hete bliksem en king boleet, op het andere bord met pastinaak en pompoen.

De hoofdgerechten zijn smaakvol en mooi gepresenteerd. Bij de hoofdgerechten kun je verschillende bijgerechten bestellen als friet met mayonaise, risotto met Parmezaanse kaas, verse groenten of een gemengde sla.

Brasserie Van Asperen Breda

Brasserie Van Asperen Breda

Brasserie Van Asperen Breda

Desserts & kazen

Het dessert van het weekmenu is een bavarois van bosvruchten met witte chocolade en merengue. Ben je niet zo van de zoete desserts? Dan is het winterse dessert met warm gebakken appel, kaneelsuiker, mascarpone en een jus van calvados een dessert dat je zeker niet mag missen!

Ook de kaasliefhebber is bij Brasserie Van Asperen aan het juiste adres. Het restaurant serveert namelijk een selectie kazen van Fromagerie Guillaume. Wij zijn groot fan van kazen van dit Brabantse familiebedrijf en worden altijd blij als we zien dat een restaurant kiest voor kwaliteitskazen.

Brasserie Van Asperen Breda

Brasserie Van Asperen Breda

Brasserie Van Asperen Breda