Wijnbar Pinot organiseert zondag 7 januari de derde editie van het Bredaas Kampioenschap Sabreren. Sabreren is het ontkurken van een fles champagne met een sabel, een traditie die al stamt uit de tijd van Napoleon. Een vakkundige jury, bestaande uit afgevaardigden van het internationaal sabreursgenootschap Confrérie de Sabre d’Or, beoordeeld de deelnemers tijdens het kampioenschap.

De jury let onder andere op hun houding, de breuklijn van de fles en de mate van verspilling van de champagne. De winnaar wint naast eeuwige roem en de titel ‘Bredaas Kampioen Sabreren 2017’ ook een prachtige fles Louis Roederer Cristal champagne.

Aansluitend kan men bij Pinot aanschuiven voor een overheerlijk 4-gangen Champagne diner voor €77,50 per persoon inclusief bijpassende champagnes, tafelwater en koffie of thee toe.

Wil je ook meedoen als deelnemer? Kom een keer oefenen onder deskundige begeleiding van de sommeliers van Wijnbar Pinot. Meer informatie via reserveren@wijnbarpinot.nl. Als je niet komt sabreren kan je altijd nog vanaf 14.00 uur meekijken en borrelen met champagne en oesters.