Het is bijna carnaval en dat betekent een groot volksfeest in Breda. Naast de enorme drankconsumptie moet er ook worden gegeten. Een goede bodem is vanzelfsprekend van groot belang! Maar waar ga je eten tijdens carnaval? In dit lijstje 11 tips waar je een hapje kunt eten in ut Kielegat.

1. Deksels 2.0

Deksels 2.0 is tijdens carnaval geopend. Voor een sfeervolle avond met tapas en bijpassende wijnen ben je bij dit restaurant aan het juiste adres. Tijdens carnaval serveert Deksels 2.0 verschillende stamppotjes (€10), een tapasmenu (€15 euro) en biefstuk (€15).

Deksels 2.0 Breda

2. Hotel Nassau Breda

Het kapel van Hotel Nassau Breda wordt van zaterdag 10 t/m dinsdag 13 februari omgedoopt tot kieleklooster. Op deze dagen geniet je voor €15 van een daghap. Van vlees, vis en vega tot friet en worstenbroodjes. Zaterdag en zondag van 15 tot 22 uur, maandag en dinsdag van 17 tot 22 uur. Entree via Liefdegesticht, Leutpenningen worden geaccepteerd.

Liefdegesticht Breda

3. Old Dutch Sports Bar & Restaurant

Old Dutch Sports Bar & Restaurant in de St. Janstraat is een combinatie van bar en restaurant. Je kunt bij Old Dutch op tv’s live-sport kijken, borrelen en dineren. Tijdens carnaval bestel je voor €11 een hotdog, halve kip, pulled pork, burger wrap of saté met friet en salade. Je kunt ook kiezen voor een XXL frikandel met een kroket, friet en drankje voor €11.

Old Dutch Breda

4. De Pasta Kantine

De Pasta Kantine is een restaurant in de Veemarktstraat met de Italiaanse keuken. De inrichting met industriële houten tafels en stoelen, geblokte tegelvloer en Italiaanse accenten geven het restaurant een ongedwongen sfeer. De Pasta Kantine serveert tijdens carnaval een speciaal carnavalsmenu bestaande uit verschillende starters (€5), pasta’s (€11) en desserts (€6). Bekijk de openingstijden.

De Pasta Kantine Breda

5. The Burger Bar

The Burger Bar is dé burgerbar van Breda en gevestigd in de Reigerstraat, tussen de Grote Markt en Havermarkt. Tijdens carnaval heeft The Burger Breda een aantal van de populairste burgers op het menu staan, je komt dus niks tekort. Deze zijn los maar ook als menu te bestellen.

The Burger Bar Breda

6. Frietwinkel Breda

Natuurlijk is ook Frietwinkel Breda geopend tijdens carnaval. Naast verse frieten van biologische aardappelen worden ook andere biologische producten geserveerd, waaronder kroketten in verschillende varianten en een biologische frikandel. De Frietwinkel zit in de Korte Brugstraat, pal aan de Grote Markt.

Frietwinkel Breda

7. Taste the Original

Taste the Original is een lunchroom op het Van Coothplein. Naast lekkere koffie en verse sappen serveert Taste heerlijke broodjes en salades. Dit allemaal voor zeer toegankelijk prijzen. Tijdens carnaval heeft Taste een speciale actie: het broodje kip met sla, ei en bacon krijg je nu met 10% korting!

Taste the Original Breda

8. Friethuys Pomm

Friethuys Pomm is is de nieuwste frietzaak van Breda en gevestigd naast Zeezicht aan de Grote Markt. Friethuys Pomm serveert friet (middel of groot) en verschillende snacks. Denk aan een frietje stoofvlees, kroketten, frikandellen en bal gehakt met satésaus. Pomm heeft verschillende sauzen en toppings, genoeg keuze voor iedereen.

Friethuys Breda

9. Publieke Werken

Zoals elk jaar is het bij Publieke Werken vijf dagen feest tijdens carnaval. Goed nieuws voor de liefhebbers van een broodje worst: zaterdag, zondag en maandag staat niemand minder dan Dokter Worst in de keuken van Publieke Werken om zijn wereldberoemde broodjes te bereiden.

Publieke Werken Breda

10. Bowling & Partycenrum Breda

Bowling & Partycentrum Breda heeft tijdens carnaval een 3-gangenmenu voor slechts €11,11. Vooraf soep en als hoofdgerecht kipsaté, biefstuk of wienerschnitzel, geserveerd met friet, mayonaise en salade. Tot slot het dessert: dame blanche!

Bowling Breda

11. De Overkant

Bij restaurant De Overkant kun je zaterdag, zondag en dinsdag bestellen van de menukaart. Denk aan een boeuf bourguignon, stoofpotje, goulash of hamburger en zoals altijd geserveerd met verse friet. Op maandag, wanneer de optocht langs de Boschstraat komt, verkoopt De Overkant buiten voor het restaurant een broodjes hamburger en hotdogs.

De Overkant Breda