De Colonie Breda
Blogs

De Colonie: Japanse vissoep, falafel & meer

Bij De Colonie op de Grote Markt geniet je van internationale gerechten en specialiteiten van het seizoen. Het restaurant heeft een uitgebreide menukaart met voor-, hoofd- en nagerechten en een wisselend maandmenu. De Colonie heeft onlangs de menukaart vernieuwd en wij hebben een aantal nieuwe gerechten geproefd.

Speciaalbier

Wist je dat De Colonie sinds kort speciaalbieren in huis heeft? Ideaal voor speciaalbier liefhebbers en Untappd gebruikers om verrassende en exclusieve biertjes te proeven! Wij drinken vanavond ‘Lekkerinde Kauw’ van Bird Brewery; een heerlijke herfstbock met een mix van karamel, herfstfruit en een lichte hopbitter. Even later volgt ook het brood met smeersels, dat standaard wordt geserveerd tijdens het diner.

De Colonie Breda

De Colonie Breda

Duivelse champignons & najaarsplateau

Met de feestdagen voor de deur komen ook de koude wintermaanden er aan. De Colonie heeft een nieuw vegetarisch voorgerecht dat voor deze periode is gemaakt: duivelse champignons (€9,50). In een gietijzeren pannetje worden kleine mini-champignons geserveerd. Mede dankzij de duivelse kruidenboter, jalapeño en peterselie is dit gerecht heerlijk op smaak!

Wil je iets culinairder van start gaan? Bestel dan het voorgerecht met bloedworst, zwezerik en eendenlever (€12,50). Het ‘najaarsplateau’ bestaat uit gebakken zwezerik, bloedworst en een mousse van eendenlever. Deze 3 bereidingen bij elkaar zijn een feestje op het bord en worden geserveerd met onder andere een crème van pastinaak, wonton en rode biet.

De Colonie Breda

De Colonie Breda

Falafel & Japanse vissoep

Ook bij de hoofdgerechten denkt De Colonie aan de vegetarische gasten. Naast de shakshuka, waar we eerder enthousiast over schreven, heeft het restaurant nu ook huisgemaakte falafel (€17,50). De falafel wordt geserveerd in verschillende kleine pitabroodjes, waardoor het een lekker fingerfood gerecht wordt. Dip de falafel in de yoghurtdip met harissa en combineert het met de salade.

We zijn onder de indruk van een ander nieuw hoofdgerecht: de Japanse vissoep ‘Ishikari nabe’ (€22,50). Een mooi groot bord is gevuld met diverse soorten vis en schaaldieren. Naast de verse vis proeven we enoki paddestoelen, shiitake, Chinese kool, paksoi, wortel en glasnoedels. Om het gerecht compleet te maken wordt het aan tafel opgeschonken met een smaakvolle dashi bouillon. Dit is niet zomaar even een ‘soepje’, maar een heerlijk Oosters visgerecht!

De Colonie Breda

De Colonie Breda

Appel crumble & spekkoek

Een diner is pas compleet met een dessert en gelukkig heeft De Colonie verschillende nieuwe desserts op de menukaart. Een echte klassieker is de appel crumble (€8) uit de oven, geserveerd met rum rozijnen en custard. Een ander nieuw dessert is bananen spekkoek (€7,50) met karamelijs, bananenchips en crumble. Kun je echt niet kiezen? Dan is er altijd nog het grand dessert met een parade van alle dessert, ideaal om te delen.

De Colonie Breda

De Colonie Breda

Tot slot: ken je de Smakelijk Breda cadeaukaart al?

De Smakelijk Breda Cadeaukaart is het leukste cadeau voor iedereen die van eten en drinken houdt. Je kunt de cadeaukaart verzilveren bij ruim 100 restaurants en winkels in Breda. Een uniek aanbod en dus ideaal om cadeau te geven! Lees meer over dé cadeaukaart van Breda.