Voor een avond gevuld met visgerechten kun je sinds het voorjaar van 2017 terecht bij Seafoodbar De Trapkes. Het restaurant aan de Haven (wel zo toepasselijk) serveert vis en zeevruchten die dagelijks vers worden geleverd. Al generaties lang geniet het bekende gebouw bekendheid vanwege de ijzerwarenhandel ‘Baarle en van Riel’ die er ruim 100 jaar heeft gezeten. Tegenwoordig is het dus een restaurant waar je keuze hebt uit diverse visgerechten.

De Trapkes

De seafoodbar heeft in december een nieuwe chefkok aangetrokken die een vernieuwde menukaart heeft samengesteld. Naast bekende visgerechten, fingerfoods en fruit de mer heeft De Trapkes ook vleesgerechten. Een ander nieuw concept van De Trapkes is de seafood boil: vissoorten en schelpdieren gekookt in een huisgemaakte bouillon en geserveerd op een schaal. Momenteel heeft De Trapkes een actie voor de seafood boil.

De Trapkes Breda

Fingerfoods

Tijdens ons bezoek aan De Trapkes proeven we nieuwe gerechten van de menukaart. We beginnen met fingerfoods; kleine shared dining gerechtjes van tussen de €4 en €12,50 die je kunt delen met je tafelgenoten. Je kunt meerdere fingerfoods bestellen als diner, of je combineert er (zoals wij doen) een aantal als voorgerecht. We proeven gravad lax (€8) oftewel zalm met een aardappelsalade, lekker op smaak met onder andere crème fresh, augurk, kappertjes. Daarbij zoet-zure rode biet en een citrusdressing.

De Trapkes Breda

Coquilles

Een andere fingerfood is de tonijn tartaar (€8,50) met een mayonaise van five spices, gemarineerde rode ui en zongedroogde tomaten. Bij de tonijn worden kruiden geserveerd voor extra smaak. Het derde gerechtje dat we proeven is coquilles (€8) met verse spinazie en een smaakvolle saus op basis van garam masala; een mengsel van Indiase specerijen. Bij de fingerfoods drinken we de Sauvignon van Le Château d’Avrillé: een droge witte wijn van hoge aromatische kwaliteit. Zacht, rijk en met een mooie frisheid.

De Trapkes Breda

Surf & Turf

Als hoofdgerecht proeven we de surf & turf (€23), een combinatie van gamba’s en runder-spareribs met daarbij antiboise, oftewel de bekende Franse dressing. Naast de smaakvolle gamba’s steelt de sparerib de show. Het vlees is mals en sappig maar niet te vergelijken met een gewone sparerib. Deze shortrib kom je niet veel tegen in Nederland en is de ‘spareribs’ van een rund, terwijl ‘gewone’ spareribs afkomstig zijn van het varken. Je krijgt dus een groter stuk vlees en bot dan gebruikelijk.

De Trapkes Breda

Zeebaars

Het andere gerecht is wilde zeebaarsfilet (€24,50), krokant op de huid gebakken met daaronder romige zuurkool, Roseval aardappeltjes, groenten en een beurre blanc. Bij dit gerecht drinken we wederom een heerlijke wijn: Domaine De L’Orviel Duché D’uzès Fût Black 2016. Deze wijn bevat volle, rijpe geuren en smaken van gedroogde abrikozen. Deze wijn heeft een volle body maar is ook fris en heeft een lange afdronk.

De Trapkes Breda

De Trapkes Breda

Dessert

De Trapkes heeft verschillende desserts is huis. Naast heerlijke kazen van Fromagerie Guillaume, apfelstrudel met kaneelijs, crème brûlée en dame blanche serveert het restaurant ook een moelleux au chocolat (€8), oftewel een warm chocoladetaartje uit de oven. Licht krokant van buiten en zacht van binnen, met daarbij vanille-ijs en slagroom.

De Trapkes Breda

Conclusie

Bij seafoodbar De Trapkes bepaal je zelf hoe je avond eruit gaat zien. Ga je voor shared dining met fingerfoods, een fruit de mer of bijvoorbeeld een seafood boil? Het kan allemaal. Daarnaast heeft het restaurant een à la carte menukaart met meer dan genoeg voor-, hoofd en nagerechten waardoor je zelf een diner met visgerechten kunt samenstellen. Met een nieuwe chefkok en dagverse vis in huis gaat De Trapkes 2018 goed van start!

Bekijk dit restaurant

Seafoodbar De Trapkes Breda