Blogs

De Veestallen: 4-gangen thuismenu voor 25 euro

Het thuismenu van De Veestallen is sinds de lancering enorm populair bij Bredanaars. Je geniet namelijk van een 4-gangenmenu voor slechts €25. Dankzij eenvoudige instructies kun je het menu thuis makkelijk opwarmen en/of bereiden. Bovendien is het mogelijk om het menu uit te breiden met een wijnarrangement (€14).

De gerechten worden koud geleverd en kun je tussen 15 uur en 19 uur afhalen bij het restaurant in de Belcrum. Daarnaast biedt De Veestallen een bezorgservice aan (min. bestelling van €50 en €5 bezorgkosten). Vanwege de grote belangstelling wordt ophalen wel aangeraden.

Kabeljauw & zalm & soep

Afgelopen week hebben ook wij genoten van het thuismenu. Na brood met smeersels (€5) beginnen we met het voorgerecht: gebrande zalm en een rilettte van kabeljauw en zeewier. Daarbij gepekelde komkommer, crème van langoustine, gel van passievrucht en komkommer vinaigrette. In het glas een elegante Pinot Blanc uit de Elzas.

Het tussengerecht was een huisgemaakte broccolli courgette soep met prei, Pecorino room en geschaafde amandel. Als bijpassende wijn voor de smaakvolle soep is gekozen voor een ronde en romige Chardonnay uit Stellenbosch met een zacht pittige afdronk.

Maiskip & dessert

Het hoofdrecht was een langzaam sous vide gegaarde maïskip. Het vlees was sappig, botermals en gecombineerd met een saus van cepes. Daarbij onder andere parelgort met gerookte kaas, navets en boontjes. De bijpassende wijn was een Blauer Spatburgunder van Boch uit de Mosel. Een zachte, mooie evenwichtige stijl van de Pinot Noir druif.

We sloten ons diner af met een zoet dessert. Het gerecht bestond uit een cremeaux van framboos, compote van framboos en lavendel, yoghurt zuurstokken ganache, een zuurstok crumble en een kletskop van framboos. Bij dit dessert dronken we Martha’s Pink Rose uit Portugal met fruitige hints van framboos, bessen en aardbeien.

Conclusie

Al met al was het een heerlijk thuisdiner met 4-gangen voor slechts €25. De handelingen die je moet doen zijn simpel en duidelijk uitgelegd. Alle bijbehorende sauzen/toevoegingen zijn per gang verpakt, duidelijker wordt het niet. Kortom: wil je 4-gangen thuisdiner? Bestel dan zeker eens het 4-gangen thuismenu van De Veestallen!

Het nieuwe thuismenu

Het thuismenu van deze week bestaat uit een voorgerecht met markeel, romige knolselderij soep, een hoofdgerecht met diamanthaas en tarte tatin als dessert. Het thuismenu is vanaf nu te bestellen!

Tot slot: ken je de Smakelijk Breda cadeaukaart al?

De Smakelijk Breda Cadeaukaart is het leukste cadeau voor iedereen die van eten en drinken houdt. Je kunt de cadeaukaart verzilveren bij ruim 100 restaurants en winkels in Breda. Lees verder.