Van vrijdag 15 tot en met zondag 24 februari 2019 vind de 4e editie van de Breda Restaurantweek plaats. Tijdens deze restaurantweek serveren 13 culinaire restaurants uit de gemeente Breda een 4-gangenmenu voor slechts €37,50. In dit lijstje de 13 deelnemende restaurants die een exclusieve korting geven!

1. ’t Jagthuijs

Bij ’t Jagthuijs in Ulvenhout word je als gast ondergedompeld in ambacht. Zowel de witte als de zwarte brigade weten iedere keer weer te verrassen met hun kennis en toewijding.

Chef-kok Ruud van Nes en Sommelier Marcel Leemhuis dagen elkaar graag uit om tot eigentijdse smaakcombinaties te komen. Met een stevig Frans fundament maakt de keuken met regelmaat een uitstapje buiten Europa. Dit zorgt voor eigenwijze gerechten. Naast het vernieuwde concept van de menukaart met 4- tot 6-gangetjes zijn in de zomer van 2018 ook het terras en interieur vernieuwd.

Met behoud van de klassieke sfeer, nodigt deze eigentijdse versie van ’t Jagthuijs uit voor een middag borrelen of een lunch. Met keuze uit onder andere salades, een uitsmijter en de klassieke seizoensgebonden Jagtschotel met cranberries. Maak het zo gek als je wilt, ’t Jagthuijs nieuwe stijl biedt voor ieder wat wils.

Reserveer een tafel bij ’t Jagthuijs.

Jagthuijs Breda

2. Bleue Bistro Bar

Bonjours comme toujours. Bleue Bar Bistro serveert gerechten uit de moderne, Franse keuken. Herkenbare gerechten, eigentijds uitgevoerd. De gerechten zijn de hele dag te bestellen.

Het warme, groene interieur nodigt uit om te lunchen, borrelen en lang te tafelen met vrienden. De frisse kleuren, het witte marmer en de Tonet stoeltjes, geven het geheel de uitstraling van een Parijse bistro Kies een tafel, neem plaats op de bank of aan één van de hoge tafels vlakbij de open keuken. Chef-kok Robert Oomen en zijn keukenbrigade bereiden Franse gerechtjes als steak tartare, croque monsieur en kikkerbillen uit de oven.

Daarnaast biedt Bleue een 3- en 4-gangen keuzemenu. Bleue Bar Bistro bevindt zich op de Grote Markt en is dė nieuwe bistro van Breda. Je kunt er de hele dag door terecht. Maak een keuze uit de verschillende barhapjes, verschillende bieren, mooie wijnen, gin-tonic’s en champagnes.

Reserveer een tafel bij Bleue Bistro Bar.

Bleue Bar Bistro Breda

3. Chocolat

Welkom in de wereld van restaurant Chocolat. Een wereld van verleiding, verwend worden en culinaire creativiteit. Laat je verrassen door nieuwe gerechten of houd vast aan de klassiekers. Eerlijk en met passie samengesteld. Neem plaats in het sfeervolle restaurant of de unieke binnentuin.

De keukenbrigade, onder leiding van eigenaar en chef-kok Dorus Clement, combineert de internationale keuken met Franse en Oosterse invloeden. Klassiek en stijlvol tegenover creatief en eigentijds. Het restaurant werkt graag met seizoens- en streekproducten en hecht waarde aan een mooie prijs-kwaliteitverhouding. Overdag geniet je van diverse lunchgerechten of een lunchmenu en in de avond serveert het restaurant naast à la carte gerechten een keuze- en gastromenu.

Chocolat heeft diverse arrangementen voor gezelschappen, zowel zakelijk als privé. Voor bruiloften zijn de mogelijkheden heel divers; van bruidstaart met champagne, lunch en diner tot een feestavond met een dj.

Reserveer een tafel bij Chocolat.

Chocolat Breda

4. De Stadstuin

De Stadstuin is gehuisvest in een stijlvol herenhuis aan de Ginnekenweg en is sinds 1997 open. Het restaurant serveert culinaire gerechten uit de Franse keuken. Op de menukaart staan à la carte gerechten en diverse (keuze)menu’s.

De Stadstuin is de trotse bezitter van een Bib Gourmand. Michelin selecteert restaurants die bij de inspecteurs van de culinaire restaurantgids in de smaak vallen door hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Deze restaurants bieden allemaal een 3-gangenmenu aan voor maximaal 37 euro. De wijnliefhebber is bij De Stadstuin zeker aan het juiste adres. Eigenaar Adrie Crezee heeft een bijzondere selectie wijnen voor je in petto.

Wanneer je bij De Stadstuin koffie met friandises bestelt, geniet je van heerlijke zoetigheden van De Madeleine. Deze traiteur-patisserie & delicatessen-winkel is gevestigd in het naastgelegen pand. Je kunt hier terecht voor zoetigheden als huisgemaakte bonbons, madeleines en macarons, maar ook voor soepen, salades, maaltijden, vleeswaren en kazen van Kaasaffineurs Van Tricht.

Reserveer een tafel bij De Stadstuin.

De Stadstuin Breda

5. Liefdegesticht

Liefdegesticht is een verlengde van Hotel Nassau Breda, gevestigd in een voormalig klooster. Niet zomaar een restaurant, maar een heiligdom waarin chef-kok Bart Klomp en zijn volgelingen dagelijks hun vakidiotie etaleren. Samen verheffen zij goed eten tot een religie.

Bij Liefdegesticht stelt iedereen alles in het werk om je een unieke beleving te bieden. Alles draait om liefde voor lekker eten. Waarbij eenvoudige gerechten met een rijke smaak centraal staan. Lunchen of dineren in de authentieke sfeer van het voormalige rooms-katholieke klooster. Overdag heeft Liefdegesticht een lunchkaart en in de avond een dinerkaart met à la carte gerechten en een 3- tot 7-gangenmenu van de chef.

Chef-kok Bart Klomp maakte deel uit van het team dat het eerste restaurant van François Geurds, Ivy (nu FG**), heeft opgestart. Via sterrenrestaurant Avant-Garde werd hij uiteindelijk gevraagd om Zarzo op te starten. Als keukenchef werd het harde werk beloond met een Michelinster.

Reserveer een tafel bij Liefdegesticht.

Liefdegesticht Breda

6. Ruitersbosch

Restaurant Ruitersbosch is gelegen op een vrijstaande plek aan de rand van het Mastbos. Geniet in alle rust van een lunch of diner, geïnspireerd op de Franse keuken met invloeden uit de rest van de wereld. Neem plaats in het moderne restaurant of op het unieke terras.

Eigenaar en chef-kok Mark van der Horst werkt zo veel mogelijk met seizoensproducten, waardoor de menukaart vaak wisselt. Overdag heb je de keuze uit huisgemaakte soepen, salades, sandwiches en warme gerechten. Een 2-gangen lunchmenu behoort ook tot de mogelijkheden. Daarnaast kun je bij Ruitersbosch terecht voor een high tea en high wine.

In de avond begin je het diner met een aperitief, huisgemaakte bites of verse oesters. Ruitersbosch serveert à la carte gerechten en een 3- tot 5-gangen chef’s menu. Laat je diner begeleiden met bijpassende wijnen die vakkundig zijn geselecteerd door sommelier Rik Ficheroux.

Reserveer een tafel bij Ruitersbosch.

Ruitersbosch Breda

7. Salon de Provence

Salon de Provence is een intiem huiskamerrestaurant aan de Ginnekenweg. Neem plaats op één van de heerlijke fauteuils of buiten in het sfeervolle binnentuin. Gastvrouw Pauline van der Sluijs legt je in de watten.

In de keuken staat Jan van der Sluijs hedendaagse gerechten met zuidelijke componenten te bereiden. De chef-kok werkt zoveel mogelijk met biologische producten, gecertificeerde vis- en streekgerechten en dagverse ingrediënten. Het restaurant biedt een 3- en 4-gangen keuzemenu en een 7- en 8-gerechtjesmenu. Tijdens de lunch is een 2-gangen lunchmenu mogelijk.

Het restaurant ademt nostalgie en romantiek en is al 10 jaar de trotste bezitter van een Bib Gourmand. Michelin selecteert restaurants die bij de inspecteurs van de culinaire restaurant- gids in de smaak vallen door hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Deze restaurants bieden allemaal een 3-gangen keuzemenu aan voor maximaal 37 euro.

Reserveer een tafel bij Salon de Provence.

Salon de Provence Breda

8. Smaken Breda

Smaken Breda is een Scandinavisch restaurant aan de Ginnekenmarkt. Het restaurant staat in het teken van de New Nordic Cuisine, heeft enkele à la carte gerechten en een 4- en 6-gangenmenu van de chef. Op woensdag serveert het restaurant ook een 3-gangenmenu voor 30 euro.

De menukaart wisselt elke 2 maanden. Een wijn- of speciaal Smaken-arrangement met uit- eenlopende dranken behoort tot de mogelijk- heden. Het restaurant heeft een Scandinavisch interieur. Bij mooi weer neem je plaats in de sfeervolle binnentuin aan de achterzijde van het restaurant.

New Nordic Cuisine is een verzamelnaam voor de culinaire gebruiken uit Scandinavië en kreeg bekendheid dankzij restaurant Noma in Denemarken. De keuken staan bekend om zijn puurheid, simpelheid en verse en seizoens- gebonden ingrediënten.

Reserveer een tafel bij Smaken Breda.

Smaken Breda

9. Uijttewaal

Uijttewaal is een culinair restaurant gericht op eerlijk en biologisch eten. Seizoensgebonden producten uit de regio en kwaliteit, creativiteit en gastvrijheid staan hoog in het vaandel bij eigenaars Sven Uijttewaal en Geertje Klijn.

Het restaurant heeft enkele à la carte gerechten en serveert twee wisselende menu’s. Bij menu ‘Uijttewaal’ kan de chef zijn creativiteit kwijt met al het moois wat het land en de zee te bieden hebben. Menu ‘Tuingaard’ is een beleving voor vegetarische gasten die graag verrast willen worden met culinaire gerechten van seizoensproducten. Beide menu’s zijn te bestellen in 3- tot 5-gangen en te combineren met begeleidende wijnen die worden geselecteerd door sommelier Lars Uijttewaal.

Dankzij het Coravin systeem is het mogelijk om bij Uijttewaal de exclusievere wijnen ook per glas te ervaren. Naast diner kun je bij Uijttewaal ook borrelen. Het restaurant heeft aperitieven, gin-tonic’s en een borrelkaart met (huisgemaakte) hapjes en een borrelplank vergezeld cava of champagne.

Reserveer een tafel bij Uijttewaal.

Uijttewaal Breda

10. Van Ouds

Van Ouds is een restaurant aan een eeuwenoude postroute, aan de rand van Bavel. Bij Van Ouds zorgt de keukenbrigade voor pure gerechten, modern in uitstraling en klassiek in bereiding. Gebruikmakend van dagverse, mooie producten uit de regio en ver daarbuiten.

Van Ouds is een uniek en authentiek restaurant met een warme, informele sfeer waar je jezelf meteen thuis voelt. De open keuken biedt een kijkje achter de schermen, waar je chef-kok Vincent Hendriks aan het werk ziet. De gerechten kenmerken zich door het gebruik van verrassende ingrediënten, die met oog voor kwaliteit worden geselecteerd.

Overdag heb je de keuze uit lunchgerechten en een 2-gangen lunchmenu. Op de dinerkaart staan à la carte gerechten en een 3 tot 6-gangenmenu van de chef. Van Ouds verzorgt bovendien catering, zowel zakelijk als privé. Daarnaast is het een geschikte locaties voor besloten feesten en partijen.

Reserveer een tafel bij Van Ouds.

Van Ouds Bavel

11. Wijnbar Pinot

Wijnbar Pinot is een restaurant en wijnbar op de Grote Markt. De sommeliers helpen je graag met het maken van een keuze uit de collectie wereldwijnen, die passen bij de verfijnde gerechten die de keukenbrigade bereidt. Een verrassende wijn-spijs combinatie is de specialiteit van Pinot, met uitzicht op de Grote Kerk.

Wijnbar Pinot heeft een verrassingsmenu dat regelmatig wisselt. Het samenspel tussen wijn en spijs staat hierbij centraal. In 4 of 6 smaakvolle gangen krijgt je een goede indruk van wat Pinot te bieden heeft. Uiteraard is een bijpassend wijnarrangement mogelijk.

In de middag of vooravond kun je bij Pinot ook gebruik maken van een high wine (uiterlijke starttijd 17.30 uur). Deze bestaat uit zes halve glazen wijn met bijpassende kleine hapjes. Ideaal om met vrienden, familie, of een geliefde te doen. Onder Wijnbar Pinot zit de unieke wijnkelder La Pinotheque.

Reserveer een tafel bij Wijnbar Pinot.

Wijnbar Pinot Breda

12. Wolfslaar

Wolfslaar is gehuisvest in een oud koetshuis op Landgoed Wolfslaar. Het met een Michelinster bekroonde restaurant staat bekend om het gebruik van regionale producten, waarbij chef-kok Maarten Camps streeft naar perfectie. De sommeliers maken het geheel compleet door deze gerechten te combineren met mooie wijnen uit de historische wijnkelder.

De wijnkaart biedt een keur aan wijnen uit alle windstreken. Sommelier Kayleigh Hagesteijn weet deze wijnen uitstekend te combineren met de gerechten van Maarten Camps. De Meesterkok kookt het liefst met groenten uit eigen moestuin en producten uit de regio. Zijn kookstijl is eerlijk en smaakvol.

Naast het prachtige koetshuis heeft Wolfslaar ook nog het imposante en modern ingerichte landhuis dat de sfeer van vroeger tijden ademt. De mooie salons zijn veelzijdig inzetbaar; voor een zakelijk evenement en receptie tot een workshop of bedrijfsuitje. Wolfslaar staat daarnaast bekend als een bijzondere en unieke trouwlocatie in Breda.

Reserveer een tafel bij Wolfslaar.

Wolfslaar Breda

13. Zuyd

Restaurant Zuyd is een culinair restaurant aan de Ginnekenweg. Chef-kok Stefan Dirkx verwerkt samen met zijn keukenbrigade dagverse ingrediënten tot creatieve en verfijnde gerechten. Dirkx heeft zijn ruime ervaring opgedaan bij diverse (sterren)zaken door het land. Zijn stijl van koken is in de basis Frans met wereldse invloeden.

Op de lunchkaart van Zuyd staan salades, brood- en à la carte gerechten en een lunchmenu. In de avond serveert het restaurant à la carte gerechten, een verrassingsmenu en de Proeverij Zuyd. Gastvrouw Wendy Dirkx-Michielsen en haar team zorgen voor een ongedwongen en ontspannen sfeer, zodat je geniet van een culinaire avond uit.

Elke vier weken heeft Zuyd een nieuw verrassingsmenu. Bij dit 3- tot 6-gangenmenu word je verrast met culinaire creaties van de chef. Van de amuse tot de friandises bij de koffie; alles is huisgemaakt en wordt bijzonder gepresenteerd.

Reserveer een tafel bij Zuyd.

Zuyd Breda