Bij D’n Ouwe Struys geniet je van de klassieke Franse keuken. Het restaurant in Princenhage serveert oesters, kreeft en zeetong maar ook carpaccio, chateau briand stroganoff en tournedos rossini. Naast à la carte gerechten heeft D’n Ouwe Struys een 3-gangen keuzemenu op het krijtbord voor €37,50.

D'n Ouwe Struys Breda

Voorgerechten

Mijn tafelgenote en ik gaan voor het keuzemenu en proeven twee verschillende gerechten per gang. Zo begin ik met een duo van carpaccio en ham: heerlijke zoete Trevélez ham uit Spanje. De carpaccio heb ik al eens eerder geproefd; goede kwaliteit vlees dat extra op smaak wordt gebracht door andere de spekjes, croutons en kappertjes. Het andere voorgerecht is een Japans trio van tonijn, zalm en een sushiroll met sojasaus. De gefrituurde roll is mede dakzij de Panko broodkruim lekker krokant en smaakvol, net als het flinterdunne krokantje van coquille. De verse tonijn en zalm kun je naar eigen smaak combineren met de wasabicrème en kruiden.

D'n Ouwe Struys Breda

D'n Ouwe Struys Breda

Tussengerecht

Bestel je een 3-gangen keuzemenu bij D’n Ouwe Struys? Dan wordt je altijd verwend door de chef met een tussengerecht! De ene keer is het een huisgemaakt soepje, de andere keer bijvoorbeeld een aantal plakjes overheerlijke Pata Negra. Wij genieten deze keer van een perfect gebakken coquille en garnaaltjes, geserveerd met een limoen-korianderdressing. Daarnaast een frisse en huisgemaakte gazpacho met komkommer en olijf. Een heerlijke verrassing zo vlak voor het hoofdgerecht!

D'n Ouwe Struys Breda

Hoofdgerechten

Eens in de zoveel tijd moet je genieten van een goed stuk vlees. Dat kan uitstekend bij D’n Ouwe Struys, bijvoorbeeld een mooi gegrilde rib-eye met bearnaisesaus. Een echte klassieker, maar op z’n tijd oh zo lekker. Het kan natuurlijk dat je liever geen vlees eet, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor de trio van vis met mosselen, grote garnalen en een halve kreeft. Daarbij wordt een smaakvolle saus geserveerd op basis van het vocht van de vis, gecombineerd met onder andere kruiden, witte wijn en room. Zoals altijd wordt er bij het hoofdgerecht friet met mayonaise geserveerd.

D'n Ouwe Struys Breda

D'n Ouwe Struys Breda

Dessert

Omdat we al aardig vol zitten na de eerste twee gangen besluiten we niet voor het kaasplateau te kiezen, maar voor het dessert van de dag. Dit dessert wisselt regelmatig, maar is altijd een creatie van de chef. Vanavond is het romig ijs van aardbeien en witte chocolade met vers fruit, karamel en limoncello, de ideale afsluiter voor een avond uit eten bij D’n Ouwe Struys.

D'n Ouwe Struys Breda

Conclusie

Bij D’n Ouwe Struys geniet je al van een 3-gangen keuzemenu voor €37,50, inclusief tussengerecht van het huis! Wat je kunt verwachten? Toegankelijke Franse gerechten bereidt met goede producten, mooie porties en te combineren heerlijke wijnen. Het vriendelijke personeel zorgt ervoor dat je niks te kort komt en kunt genieten van een avond uit.

Lees meer over dit restaurant

D'n Ouwe Struys Breda