De lente en zomertijd is ingegaan en dus mogen we genieten van lentebiertjes! Het bekendste voorjaarsbiertje is de lentebock; een licht gekleurd bockbier dat alleen van maart t/m juni wordt geschonken. Daarnaast zijn er genoeg andere lentebieren om het voorjaar in te luiden. In dit lijstje 10 eetcafés in Breda met de lekkerste lentebieren. 

1. Colins

Colins heeft Jopen Lentebier in huis. Een bovengistend blondje met een ruime dosis Amerikaanse hop en een flinke hand korianderzaad. Deze ingrediënten geven het bier een forse fruitige bitterheid. Het bier wordt geschonken bij Colins aan de Ginnekenweg, de bar- en grillrestaurant in één.

Colins Breda

2. Publieke Werken

De ongedwongen sfeer, oprechte gastvrijheid en het lekkere eten en drinken maken ‘PW’ tot een café waar iedereen zich thuis voelt. Bij Publieke Werken drink je Hertog Jan Lentebock en Jopen Lentebier van het vat.

Publieke Werken Breda

3. De Vriendin

De Vriendin is een gezellig café in de Veemarktstraat. Het zonnige terras is geliefd bij veel Bredanaars. Overdag kun je bij De Vriendin ook terecht voor een toegankelijke lunch, kopje koffie met gebak en andere drankjes. Bijvoorbeeld Hertog Jan Lentebock, ideaal om te bestellen op het terras.

De Vriendin Breda

4. Beers & Barrels

Beers & Barrels is een combinatie van café en restaurant en zit in het oude Brouwhuis. Op de menukaart onder andere burgers, taco’s en salades. Maar je kunt er ook een hele of halve kip, (dry-aged) vlees en kreeft van de Green Egg of Josper bestellen. Beers & Barrels heeft twee lentebieren: Jopen Lentebier en Big Belly Brewing Jumping Jack.

Beers & Barrels Breda

5. Corenmaet

De Corenmaet is een eetcafé op de Havermarkt. Hier kun je terecht voor een ruime diversiteit aan vlees- of visgerechten of één van de vele salades. Daarnaast is het mogelijk om te borrelen met een heerlijk biertje of wijntje. De uitgebreide borrelkaart biedt hier alle mogelijkheid toe. Bij Corenmaet kun je terecht voor Jopen Lentebier.

Corenmaat Breda

6. ’t Hart van Breda

’t Hart van Breda is een eetcafé op de Grote Markt met een uitgebreide lentebierkaart! Je kunt namelijk de volgende lentebieren bestellen: Hertog-Jan lentebock, Jopen Lentebier, Gouden Carolus Hopsinjoor, La Trappe Wit, Petrus Aged red, Texelse Springtij, Weihenstephaner Vitus en ’t IJ IPA.

Hart van Breda

7. Moeke Ginneken

Iedereen komt graag bij Moeke Ginneken over de vloer. Voor een kop koffie, een broodje of om ’s avonds lekker aan te schuiven voor het eten. Moeke zorgt voor de hapjes en de drankjes. En zoals iedere Moeke zou doen, betaalt ze je internetkosten. Je hoeft dus alleen jezelf mee te brengen. En wat gezelschap. Bestel bij Moeke Jopen Lentebier.

Moeke Ginneken Breda

8. Suikerkist

Suikerkist aan de Havermarkt heeft een warm en stoer interieur met lunch, diner en borrel, met als specialiteit een uitgebreide kaart met Gin & Tonic’s. Met mooi weer neem je plaats op het grote, zonovergoten terras, bijvoorbeeld met een Hertog-Jan Lentebock.

Suikerkist Breda

9. VanCooth13

VanCooth13 op het Van Coothplein schenkt momenteel Brand Lentebock! Dit biertje is gebrouwen met een bijzondere blend van gebrande moutsoorten en vergist met een bovengist. Lentebock dankt zijn frisse smaak aan de Saazer hop.

VanCooth13 Breda

10. Aogse Markt

Eet & Bierlokaal de Aogse Markt is een Bourgondische eet- en drinkgelegenheid in het hart van Princenhage. De unieke locatie, het prachtig gerestaureerde pand, de warme informele ambiance maken een bezoekje aan ons tot een ware belevenis. Je proeft hier momenteel Jopen Lentebier en Maneblusser Lente.