Eethuys 1535 is een Aziatische gastrobar in het centrum van Breda, recht tegenover de Grote Kerk. Op de menukaart staan Aziatische hapjes en gerechten met de mooiste smaken uit het Oosten. Bestel à la carte of laat je verrassen met het shared dining chef’s menu, verkrijgbaar in 3 (€32) en 4-gangen (€36). Chef-kok Randy Dieterman heeft nieuwe gerechten op de kaart gezet en wij mochten een aantal creaties proeven!

Eethuys 1535 Breda
Aperitief

Tonijn, steak tartare

We beginnen de avond met kroepoek en pindasaus en een aperitief (€6,50) met Vermut, Gin, Elderflower en rozensiroop. Daarna proeven mijn tafelgenote en ik de eerste drie voorgerechten van het 4-gangen chef’s menu. Een steak tartare van rund met een eidooier gegaard op 63 graden. Daarbij een crème van doperwt, zilverui en dankzij de sriracha is de tartaar extra smaakvol en smeuïg. Daarnaast licht geschroeide tonijn met sesam en krokantje van sesam met verder o.a. zoetzure komkommer, wakame en crème van bataat.

Okonomiyaki

Als laatste gerecht proeven we okonomiyaki (€10). Dit gerecht zit normaal niet in het chefs menu, maar het is een gerecht dat je moét proeven. Okonomiyaki is een Japanse pannenkoek en kreeg landelijk bekendheid door de opening van FG Okonomiyaki Bar van sterrenchef François Geurds. Het Japanse gerecht bij Eethuys 1535 bestaat uit garnaal, dashi, wasabi, furikake en bonito flakes. Bovenop flinterdunne gedroogde tonijn dat door de warmte van de pannenkoek blijft bewegen. Wat een gerecht, uniek in Breda!

Wijnsuggestie: Serego Alighieri Possessioni Bianco 2016

Eethuys 1535 Breda
Tonijn
Eethuys 1535 Breda
Steak tartare
Eethuys 1535 Breda
Okonomiyaki

Tom kha kung, gyoza, pangsit & babi ketjap

Bij het chef’s menu krijg je als tussengerecht onder meer een huisgemaakte soep. Bij het nieuwe menu is gekozen voor Tom Kha Kung. Deze Thaise kokossoep bevat gamba’s en is door de rawit (peper) een beetje pittig. In de bamboemandjes gyoza gevuld met bospaddestoel met truffelsaus en pangsit gevuld met kip en daarbij een mango-chili saus, heerlijke fingerfood! Tot slot proeven we een ander nieuw à la carte gerecht en wederom een absolute aanrader: babi ketjap (€10). Heerlijke dunne plakjes buikspek gecombineerd met ketjap, dit wil je niet missen.

Wijnsuggestie: Maison Didier Joubert Pinot Noir 

Eethuys 1535 Breda
Tom kha kung
Eethuys 1535 Breda
Babi ketjap
Eethuys 1535 Breda
Gyoza
Eethuys 1535 Breda
Pangsit

Rode curry, gamba’s & daging smoor

We proeven drie hoofdgerechten waaronder de saté van kippendijen! Mals vlees van de Green Egg barbecue met daarbij satésaus en garnituur zoals lontong, rempejek en huisgemaakte sambal matah. Een smaakvolle curry mag niet ontbreken. Deze keer een licht pittige rode curry met gamba’s, asperges, zeekraal, babymaïs en bimi. De eerste asperges zitten ook bij het gerecht dading smoor! Een gerecht met in ketjap gesmoorde sukade, een steranijs-gember saus en witte asperges. Zoals altijd wordt er bij de hoofdgerechten nasi goreng geserveerd.

Wijnsuggestie: Abbotts & Delaunay Cabernet Sauvignon

Eethuys 1535 Breda
Saté
Eethuys 1535 Breda
Rode curry
Eethuys 1535 Breda
Dading smoor

Mango sticky rice

Bij het 4-gangen chef’s menu krijg je tot slot een dessert. Een nieuw dessert is de mango sticky rice. Een Thais dessert met plakrijst, verse mango en een gelei van kokos. Daarbij heerlijk romig ijs van witte chocolade met daarover dulce de leche. Tot slot gekonfijte rode peper en een stukje kletskop.

Wijnsuggestie: Banyuls Blanc AOC

Eethuys 1535 Breda
Mango sticky rice

Conclusie

Eethuys 1535 heeft een nieuwe menukaart en dat is de beste reden om een bezoek te brengen aan de Aziatische gastrobar! Het shared dining concept waarbij je gerechten deelt met je tafelgenoten blijft gezellig. Je proeft nog meer smaken en bereidingen uit de keuken. Het chef’s menu is enorm populair maar à la carte zijn er ook waanzinnige nieuwe gerechten zoals de okonomiyaki (Japanse pannenkoek) en babi ketjap (buikspek).

Lees meer over dit restaurant

Eethuys 1535 Breda