Wat is Smakelijk Breda?

Smakelijk Breda is een platform over uit eten in Breda. We brengen de eetcultuur van onze Bourgondische stad in kaart. Dit doen we met het laatste culinaire nieuws, blogs over lekker eten en drinken en een restaurantgids met een verzameling restaurants, lunchrooms, eetcafés, wijnbars en ijssalons die zijn gevestigd in de gemeente Breda.

Zijn restaurantblogs altijd positief?

De restaurantblogs op Smakelijk Breda hebben een positieve insteek. De restaurantblogs op Smakelijk Breda zijn geen culinaire restaurantrecensies, maar smakelijke blogs over lekker eten en drinken. Je kunt het zien als tips over gerechten die je gerust kunt bestellen. Door middel van foto’s en relevante informatie krijgen lezers een goed beeld wat je bij het restaurant kunt verwachten.

Zijn restaurantblogs onafhankelijk?

De restaurantblogs op Smakelijk Breda zijn onafhankelijk. Restaurants weten vooraf dat we komen proeven, maar bepalen niet wat we schrijven. Er is contractueel vastgelegd dat restaurants op geen enkele wijze inspraak hebben op de inhoud van restaurantblogs. Hierdoor bepaalt de restaurantblogger altijd 100% de inhoud van de restaurantblog.

Wat als het eten niet lekker is?

Op Smalijk Breda lees je restaurantblogs over lekker eten. Als het eten tijdens het proeven niet smakelijk genoeg wordt bevonden wordt er niet over geschreven, dit is contractueel vastgelegd. De restaurantblogger heeft het recht om dan een ander gerecht te kiezen. Is het eten wederom niet smakelijk genoeg bevonden wordt er geen restaurantblog gepubliceerd.

Wat is jullie verdienmodel?

Smakelijk Breda haalt inkomsten uit abonnementen voor restaurants. Met een abonnement krijgt een restaurant een profiel in de restaurantgids van Smakelijk Breda, nieuwsberichten en (indien van toepassing) restaurantblogs. Hierdoor kan Smakelijk Breda zich 7 dagen per week richten op de Bredase eetcultuur en blijft Smakelijk Breda volledig vrij van banners.

Wie zit er achter Smakelijk Breda?

Smakelijk Breda is opgericht in april 2014 en onderdeel van Smakelijk.nl. De nieuwsberichten en restaurantblogs op Smakelijk Breda worden geschreven door restaurantblogger Dex Bos. Alle interieurfoto’s in de restaurantgids zijn gefotografeerd door fotograaf Joep van Aert.