Foodhall Breda is dé foodhall van Breda. De foodhall is gevestigd in de Reigerstraat in het pand van de voormalige Casino bioscoop. De foodhall krijgt op de begane grond 18 keukens. Het aanbod wordt een mix van zoveel mogelijk wereldkeukens.

Sinds wij in november 2017 de primeur over de komst van Foodhall Breda naar buiten hebben gebracht is er veel gebeurd en geschreven over de komst van de foodhall. Op deze pagina vind je het laatste en belangrijkste nieuws over de komst van Foodhall Breda.

» Nieuws over Foodhall Breda

Foodhall Breda feestelijk geopend

Foodhall Breda is donderdagavond officieel geopend door burgemeester Paul Depla. De burgemeester tapte het biertje dat exclusief wordt geschonken in de foodhall: Casino blond, een knipoog naar de voormalige Casino-bioscoop. Anderhalf jaar na de bekendmaking van de komst van Foodhall Breda gaan vrijdagmiddag om 12.00 uur de deuren eindelijk open voor het publiek.

Foodhall Breda is gevuld met uiteenlopende wereldkeukens. Van Mexicaanse, Japanse, Indonesische en Surinaamse gerechten tot burgers, vis, gebak, borrelplanken en nog veel meer lekkers. De foodhall is dagelijks vanaf 12.00 uur geopend. De keukens zijn open tot 21.00 uur en op donderdag tot en met zaterdag tot 21.30 uur. De bar blijft langer open.

Foodhall Breda

Foodhall Breda

Foodhall Breda

Foodhall Breda

Foodhall Breda

Foodhall Breda

Foodhall Breda

Foodhall Breda

Foodhall Breda

Foodhall Breda

Foodhall Breda

Foodhall Breda

Foodhall Breda opent deuren vrijdag 19 april

Na maanden van verbouwing, voorbereiding en voorproeven opent op vrijdag 19 april Foodhall Breda voor het eerst haar deuren. In de voormalige bioscoop Casino Cinema aan de Reigerstraat kunnen bezoekers kiezen uit de smakelijkste hapjes en gerechten van verschillende aanbieders. Gasten van het grootste horecaconcept van de stad kunnen vanaf dan weer terecht in de prachtig herstelde oude filmzalen en foyer van de vroegere bioscoop.

Genieten op een unieke plek

Op een steenworp afstand van de Grote Kerk, letterlijk in de schaduw van Breda’s trots, opent nu Foodhall Breda, een initiatief waar Bredanaars ook trots op mogen zijn. Het is niet veel steden gegeven om op zo’n unieke plek te kunnen genieten van zoveel lekkers. Lunchen, borrelen, socializen, dineren en werken, in de foodhall is heel veel mogelijk, zo beloven de initiatiefnemers.

Worldwide watertanden en thee voor thuis

Bezoekers kunnen een breed scala aan gerechten verwachten, waarvan het water je in de mond loopt. Behalve borrelplankjes, bitterballen en Braziliaans Samba food vind je er o.a. de authentieke burgers van The Butcher’s Burgers, mooie Mexicaanse gerechten bij Amigos en Vietnamees streetfood van Viet Mi. Alle gerechten kunnen worden besteld bij de keuken van je keuze.

Naast alle dranken die men kan bestellen bij de centrale bar, gaat Foodhall Breda ook Nederlandse thee schenken, afkomstig uit Zundert. De thee wordt zelfs in een eigen plantage in de Foodhall gekweekt en is ook aan te schaffen voor gebruik thuis.

Snufjes

Foodhall Breda strooit niet alleen met snufjes zout en kruiden, maar heeft ook mooie moderne technische snufjes. Haar website biedt een mogelijkheid om via je telefoon je bestelling te doen en te betalen. Zodra een gerecht klaar is, ontvangt de besteller een berichtje. Bij de keuken van je keuze staat je lunch, hapje of maaltijd al klaar. Even ophalen, terug naar je tafel en genieten maar. Daarnaast is de foodhall helemaal ‘cashless’; er kan met pin of iDeal worden betaald.

7 dagen per week

Foodhall Breda is vanaf 19 april 7 dagen per week geopend vanaf 12.00 uur. De keukens zijn geopend tot 21.00 uur. Op donderdag, vrijdag, zaterdag tot 21.30 uur. De bar blijft nog iets langer open voor een gezellige borrel of nazit.

Eerste namen restaurants in foodhall bekend

De eerste namen van de restaurant in Foodhall Breda zijn bekend! Zoals we eerder schreven krijgt de foodhall 18 verschillende mini-restaurants. BN De Stem schrijft dat we binnenkort kunnen genieten van bitterballen en poffertjes tot gerechten uit onder andere de Vietnamese, Braziliaanse, Surinaamse, Turkse en Mexicaanse keuken.

OctoBar Seafood gaat vis en schelpdieren serveren en bij restaurant Ume proef je poké bowls en sushi. Voor verschillende borrelplanken kun je terecht bij Plateau Cru en voor desserts en taartjes bij Yummy. Naast het eigen bier Casino Blond komt er een wijnbar, coffee bar en bestel je bubble tea bij Bubblz.

Zodra er meer bekend is over de restaurants en de definitieve openingsdatum lees je dat via Smakelijk Breda.

Foodhall Breda krijgt in totaal 600 zitplaatsen

Foodhall Breda krijgt in totaal 600 zitplaatsen. Beneden komen ongeveer 250 zitplaatsen. Boven komen daar nog eens zo’n 350 plekken bij, inclusief een lounge- en borrelgedeelte. Dat meldt BN De Stem.

“Als het niet zo druk is, bijvoorbeeld op doordeweekse middagen, is de bovenverdieping dicht, maar zodra het drukker wordt, gaan we daar gelijk open,” aldus Peter Santegoets van Foodhall Breda.

De 18 keukens komen allemaal op de begane grond: drie in oude foyer, vijf in de voormalige kleine filmzaal en elf in de grote zaal. De keukens variëren tot 8 tot 23 vierkante meter. “Dat lijkt weinig, maar er komen in principe alleen een keuken en balie in. Want er zijn onder andere een centrale spoelkeuken en centrale opslag”, aldus Santegoets.

Doek gevonden bij verbouwing Foodhall Breda

Tijdens de verbouwing voor Foodhall Breda is in het voormalige Casino-bioscoop is een groot achtergronddoek gevonden dat aan beide zijden is beschilderd door kunstenaar Jaap van Dam.

Het doek is 5 bij 10 meter groot en komt waarschijnlijk uit de jaren 20 of 30 van de vorige eeuw. Van Dam (1876-1972) was decorontwerper en werkte veelal voor theaters.

Het doek verkeert in een relatief goede staat. De gemeente en de eigenaren van de Casino-bioscoop, die momenteel verbouwd wordt tot een foodhal, onthullen het doek volgende week. De schilderingen bestaan uit een zeer kleurrijk fantasielandschap en een Art Deco-interieur.

Het Art Deco-interieur betreft de foyer van theater Tuschinski in Amsterdam. De felle kleuren en lijnvoering van het landschap aan de andere zijde lijken te zijn geïnspireerd op eerdere kunststijlen zoals Jugendstil en Symbolisme.

Opbouw Foodhall Breda in Reigerstraat van start

November 2017 werd bekend dat de oude Casino bioscoop in de Reigerstraat wordt verbouwd tot een foodhall met 20 mini-restaurants. Na maanden lang slopen en ruimen werd afgelopen vrijdag het eerste fust Brand bier aangeslagen om te vieren dat de opbouw kan beginnen.

De borrel werd georganiseerd door Brand Bierbrouwerij in samenwerking met projectontwikkelaar Maas-Jacobs en exploitant Michael Chen. In de grote zaal werd het gezelschap ontvangen en plannen voor de foodhall toegelicht. Naar verwachting open Foodhall Breda in 2019 de deuren.

In het pand zullen zo’n twintig ondernemers huisvesten en verschillende eetculturen samenbrengen onder één dak. Veel plekken zijn al vergeven, maar er is nog ruimte voor een aantal unieke restaurants om dit horeca-totaalconcept te versterken.

De oude Casino bioscoop is ruim 2000 vierkante meter groot en krijgt ook een patio met terras en binnentuin met uitzicht op de Grote Kerk. Op de eerste verdieping worden extra zitjes met een bar gecreëerd. Het is straks mogelijk om bij de verschillende restaurants eten te bestellen om vervolgens samen te eten aan de tafels of zitjes die door het hele gebouw komen te staan. Om een goede doorloop te creëren krijgt Foodhall Breda ook een ingang in de Schoolstraat.

Het pand krijgt een moderne en sfeervolle uitstraling, maar volgens uitbater Michael Chen zullen ook veel karakteristieke elementen, zoals de grote plafondlampen, bewaard blijven. “We hebben hier de oudste muur van de stad, die zal zeker bewaard blijven.”

Voor projectontwikkelaar René Maas is Foodhall Breda een prestige project, waarmee hij een positieve impuls aan de binnenstad wil geven. “Foodhall Breda zal zorgen voor een transformatie van de Reigerstraat en Schoolstraat.”

Wat zou jij graag willen eten in Foodhall Breda?

November 2017 hadden wij de primeur over de komst van Foodhall Breda in de oude Casino-bioscoop in de Reigerstraat. Het nieuws bereikte honderduizenden mensen en zorgde voor duizenden reacties op social media. Inmiddels zijn de werkzaamheden in volle gang en staat de opening gepland voor begin 2019.

De foodhall krijgt op de begane grond twintig gespecialiseerde mini-restaurants. Het aanbod wordt een mix van lokale restaurants en van buiten de stad. De belangrijkste vraag die de organisatie zichzelf nu stelt: welke restaurants moeten zich vestigen in de foodhall? De twintig stands moeten zoveel mogelijk wereldkeuken vertegenwoordigen zodat iedereen er volgend jaar een hapje kan eten.

Maar wat gaat het worden? Na de sluiting van Singaradja en de Satéhut is Bali James het enige Indonesische restaurant in het centrum van Breda. Zie je bijvoorbeeld graag een Indonesisch restaurant in de foodhall? Ook trends uit de Randstad zoals dimsum en ramen zijn in opkomst. De binnenstad heeft bijvoorbeeld ook geen authentieke Thaise en Chinese restaurants, zou dat een aanvulling voor de foodhall?

Foodhall Breda en Smakelijk Breda zijn erg benieuwd naar jouw mening over de invulling van de foodhall. Geef je mening onder het bericht op Facebook en laat ons weten welke keukens jij graag ziet openen! Van lunch en diner tot ijs en desserts, het mag allemaal! Niks is te gek voor de foodhall in Breda.

Foodhall Breda druk bezig met het werven en selecteren van bedrijven die een restaurant willen openen in de foodhall. Heb je interesse? Neem gerust contact op met de organisatie, de tweede bijeenkomst is aanstaande donderdag 5 april.

Breda krijgt foodhall in oude Casino-bioscoop

De voormalige Casino bioscoop in de Reigerstraat wordt verbouwd tot foodhall. Er komen zo’n twintig restaurants in de oude bioscoop met plaats voor honderden gasten. In januari starten de werkzaamheden met als doel in het najaar van 2018 de deuren van de foodhall te openen.

Met de komst van de foodhall is er na jarenlange leegstand een nieuwe bestemming voor de oude Casino bioscoop. De Rotterdamse ondernemer Michael Chen wordt eigenaar van de foodhall, de dagelijkse leiding komt in handen van conceptmanager Peter Santegoets. Eigenaars van het pand (twee verdiepingen van in totaal 1700m2) zijn Maas-Jacobs, Business 2 Real Estate en Bibitor B.V.

Maas-Jacobs begint in januari met sloopwerkzaamheden. De entree wordt verhoogd en er komt een terras. Op de begane grond worden muren tussen de foyer, kleine zaal en (twaalf meter hoge) grote zaal grotendeels gesloopt, waardoor een grote ruimte ontstaat. Het huidige donkere pand krijgt veel licht met grote raampartijen waardoor je vanuit meerdere hoeken uitkijkt op de Grote Kerk. “We proberen zoveel mogelijk oude elementen van het pand terug te laten komen in de nieuwe foodhall”, aldus Kris Maas.

De foodhall krijgt op de begane grond zo’n twintig gespecialiseerde mini-restaurants. “Het aanbod wordt een mix van lokale restaurants en buiten de stad”, aldus foodhall-eigenaar Michael Cheng. De ondernemer ziet het nieuwe concept als een versterking voor de stad. “De foodhall zal een bovenregionale aantrekkingskracht hebben en mensen naar Breda trekken”, aldus Cheng. “Het is een boost voor het centrum en een mooie verbinding tussen de Grote Markt en de Havermarkt”, vult Maurice Vermeulen van Business 2 Real Estate aan.

Hoewel alle restaurants los van elkaar opereren, zijn zitgelegenheden in de foodhall niet gebonden aan restaurants. Je kunt bijvoorbeeld met vier personen aan dezelfde tafel plaatsnemen en bij vier verschillende restaurants bestellen. Eenzelfde soort foodhall opende dit jaar in Eindhoven: Down Town Gourmet Market. Bij drukte wordt de eerste verdieping geopend, waar je ook kunt eten en drinken. Naast de hoofdingang aan de Reigerstraat komt er een tweede ingang in de Schoolstraat, tegenover Den Boerenstamppot. De foodhall gaat zeven dagen per week open van 12.00 tot 23.00 uur.

Foodhall Breda

Foodhall Breda