Griekse Restaurants Breda
Home / Breda / Lijstjes / 3x Griekse restaurants in Breda
Lijstjes

3x Griekse restaurants in Breda

In Breda zijn diverse Griekse restaurants gevestigd. De Griekse keuken bestaat uiteenlopende gerechten met vlees, vis. Daarnaast zijn er de bekende Griekse tapas ‘mezedes’. In dit lijstje hebben we 3 Griekse restaurants op een rijtje gezet. Ideaal om inspiratie op te doen voor een Grieks etentje.

1. Sirtaki Breda

Sirtaki Breda is een traditioneel Grieks restaurant in de Veemarktstraat. Door de vernieuwde inrichting waan je jezelf even in Griekse sferen. Op de menukaart staan diverse authentieke Griekse vlees- en visgerechten.

Op de menukaart staan diverse authentieke Griekse visgerechten; zowel gegrild, gebakken, gefrituurd als uit de oven. Ook op het gebied van vlees serveert het restaurant bekende schotelgerechten met vlees zoals mousaka, suvlaki, suzuki en gyros. Sirtaki heeft ook klassieke ovengerechten en speciale pan-gerechten. Sirtaki opende in 1982 de deuren in Breda.

Sirtaki Breda

2. Rhodos Breda

Rhodos Breda is sfeervol Grieks restaurant en sinds 1987 gevestigd in de Veemarktstraat. Het doel van het restaurant is om gasten te laten kennismaken met de pure Griekse keuken. De menukaart bevat tal van traditionele gerechten uit Griekenland.

Sinds de opening zijn de mezedes, de populaire Griekse tapas, een groot succes bij Griekse Taverna Tasos. Met mezedes heb je voor een vast bedrag onbeperkt keuze uit tientallen Griekse tapas: van koud en warm tot vlees en vis. Je kunt 2,5 uur gerechtjes bestellen, ruim genoeg tijd om van alles wat te proeven. Maar ook bekende grill-gerechten zoals gyros, souvlaki, souzouki en bifteki zijn populair onder de gasten.

Rhodos Breda

3. Griekse Taverna Tasos

Griekse Taverna Tasos is een Grieks restaurant aan de Haagweg in Breda, ter hoogte van de Tuinzigtlaan. Eigenaars Tasos en Monique Kaloudis serveren in hun restaurant Griekse gerechten voor betaalbare prijzen: van grill-specialiteiten tot mezedes.

Laat je verleiden door de rijke Griekse keuken met haar eeuwenoude recepten, tradities en goed bewaarde geheimen. De uitgebreide menukaart biedt een keur aan Griekse gerechten met vlees en vis, maar ook vegetarisch. Vele klassieke Griekse gerechten en specialiteiten zijn bereid met verse ingrediënten en kruiden uit Griekenland, die zorgen voor een authentieke smaak. Er is ook een keuzemenu en Griekse tapas. Voor de jonge gasten heeft Rhodos Breda gerechten die bij kinderen gegarandeerd in de smaak vallen.

Griekse Taverna Tasos Breda

Bonus: 2 tips van ons!

1. Wist je dat wij een eigen cadeaukaart hebben? De Smakelijk Breda cadeaukaart is het leukste cadeau voor elke Bredanaar die graag uit eten gaat. Je kunt de cadeaukaart verzilveren bij tientallen restaurants in Breda en je bepaalt zelf het tegoed (€25 t/m €150). Lees meer over de cadeaukaart.

2. Wist je dat wij een eigen restaurantgids hebben? De Smakelijk Breda restaurantgids is dé restaurantgids van Breda. De gids wordt jaarlijks uitgebracht en is gevuld met de leukste koffiebars, lunchrooms, ijssalons, eetcafés en restaurants uit Breda. Lees meer over de restaurantgids.