Grote Markt Breda Restaurants
Home / Breda / Lijstjes / 12x restaurants op de Grote Markt in Breda
Lijstjes

12x restaurants op de Grote Markt in Breda

Op de Grote Markt in Breda zijn veel restaurants gevestigd. Van nieuwe hippe concepten tot authentieke restaurants. De Grote Markt is het belangrijkste plein in het centrum van Breda waar diverse winkelstraten op uitkomen. In dit lijstje een overzicht van restaurants die zijn gevestigd op de Grote Markt in Breda.

1. Wijnbar Pinot

Wijnbar Pinot is een restaurant en wijnbar op de Grote Markt. De sommeliers helpen je graag met het maken van een keuze uit de collectie wereldwijnen, die passen bij de verfijnde gerechten die de keukenbrigade bereidt. Een verrassende wijn-spijs combinatie is de specialiteit van Pinot, met uitzicht op de Grote Kerk.

Wijnbar Pinot Breda

2. De Colonie Breda

De Colonie Breda op de Grote Markt is een restaurant dat geheel is ingericht in koloniale stijl. Je hebt de keuze uit diverse gerechten van de menukaart. Deze wisselt drie keer per jaar en biedt gerechten uit verschillende windstreken en specialiteiten van het seizoen. Je kunt er ook terecht om te lunchen, borrelen of voor een high tea.

De Colonie Breda

3. Da Attilio

Da Attilio is een traditioneel Italiaans restaurant op de Grote Markt. Het restaurant bestaat al ruim 40 jaar en is het oudste Italiaanse specialiteitenrestaurant van Breda. Je kunt hier terecht voor huisgemaakte pizza’s, pasta’s en Italiaanse voor-, hoofd- en nagerechten.

Da Attilio Breda

4. Bleue Bar Bistro

Bleue Bar Bistro serveert gerechten uit de moderne, Franse keuken. Herkenbare gerechten, eigentijds uitgevoerd. De gerechten zijn de hele dag te bestellen. Chef-kok Robert Oomen en zijn team bereiden verfijnde Franse gerechten, herkenbaar voor iedere gast.

Bleue Bar Bistro Breda\

5. Sabores

Sabores is een Mediterraans restaurant op de Grote Markt. Originele, pure en smaakvolle gerechten zijn de basis van restaurant. Met gerechten uit alle landen rondom de Middellandse zee doet het restaurant zijn naam eer aan.

Sabores Breda Grote Markt

6. Tortilla’s Breda

Tortillas Breda is een restaurant op de Grote Markt waar gerechten uit de Mexicaanse keuken worden geserveerd. Je dineert bij het restaurant in een sfeervolle Latijns-Amerikaanse ambiance.

Tortillas Breda

7. Parc

Parc is een restaurant op de Grote Markt met een zonnig terras, modern restaurant en een cocktailbar. In de serre zit je comfortabel terwijl je kunt genieten van de zon. Naast lunch, diner en borrelhapjes heeft Parc een breed assortiment aan wijnen, (speciaal)bieren, cocktails en premium gins.

Parc Breda Grote Markt

8. Toetie Froetie

Toetie Froetie is al bijna 40 jaar gevestigd op de Grote Markt. Kwaliteit staat bij deze ijssalon voorop. Daarom komt het ijs van een ambachtelijke Italiaanse ijsleverancier. De ijssalon heeft binnen enkele tafeltjes en er is een zonnig terras waar je rustig kunt genieten van je ijsje.

Toetie Froetie Breda

9. Doppio Espresso Breda

Doppio Espresso Breda is een koffiebar op de Grote Markt met een zonnig terras. Je geniet hier van een espresso, cappuccino en één van de vele andere populaire koffies. Daarnaast kun je er ontbijten, lunchen, (op zondag) brunchen en genieten van ambachtelijk gebak.

Doppio Breda Grote Markt

10. Barista Cafe Breda

Barista Cafe Breda is plek waar ambacht van koffie maken en de huiselijke sfeer samen komen. Een laagdrempelige sfeer waar iedereen zich thuis kan voelen. Naast het huiselijke interieur heeft Barista Cafe een uitgebreid terras waar je geniet van de unieke sfeer op de Grote Markt.

11. Gauchos Breda

Gauchos Grill-Restaurant is de oudste én langstlopende grillketen van Nederland en al ruim 30 jaar gevestigd op de Grote Markt in Breda. Gauchos combineert daar Brabantse gemoedelijkheid met professionele gastvrijheid. De authentieke Argentijnse formule is in Nederland een begrip, vaak geïmiteerd maar nooit geëvenaard.

Gauchos Breda Grote Markt

12. Con Fuego

Con Fuego is een grill-restaurant op de Grote Markt en staat bekend om zijn hoogwaardige vlees- en visgerechten en de prijswinnende wijnkaart.

Con Fuego Breda

Bonus: 2 tips van ons!

1. Wist je dat wij een eigen cadeaukaart hebben? De Smakelijk Breda cadeaukaart is het leukste cadeau voor elke Bredanaar die graag uit eten gaat. Je kunt de cadeaukaart verzilveren bij tientallen restaurants in Breda en je bepaalt zelf het tegoed (€25 t/m €150). Lees meer over de cadeaukaart.

2. Wist je dat wij een eigen restaurantgids hebben? De Smakelijk Breda restaurantgids is dé restaurantgids van Breda. De gids wordt jaarlijks uitgebracht en is gevuld met de leukste koffiebars, lunchrooms, ijssalons, eetcafés en restaurants uit Breda. Lees meer over de restaurantgids.