Henk Savelberg kook dit jaar elke maand in de keuken van Atnoon aan de Stationslaan. De sterrenchef kookt normaal in zijn restaurant in Thailand (Bangkok), maar vliegt maandelijks over naar Nederland om een 4-gangenmenu te bereiden in zijn eigen restaurant in Breda. Zaterdag 2 februari was de 1e succesvolle editie van deze terugkerende avond.

Savelberg ontving eind 2017 voor de 5e keer in zijn leven een Michelinster. Deze keer voor zijn restaurant Savelberg Thailand in Bangkok. De Nederlandse chef-kok opende enkele jaren daarvoor een restaurant in de Thaise hoofdstad. Het restaurant is gevestigd in het Oriental Residence Hotel.

De 65-jarige kok kreeg in 1982 zijn 1e Michelinster bij De Graaf van het Hoogveen. Daarna volgde Seinpost in Scheveningen, Vreugd en Rust in Voorburg en Savelberg Voorburg. In hetzelfde jaar werd hij geïnaugureerd tot Meesterkok.

Op de 1e avond serveerde de Meesterkok een 4-gangenmenu om van te watertanden, zoals een salade van kreeft met onder andere artisjok, ganzenlever en truffel vinaigrette. Als tussengerecht spaghetti van groene mango, kokossaus, olijfolie met Thaise basilicum en rode mul. Natuurlijk nam Savelberg ook veel ingrediënten mee uit Thailand en dat proef je terug.

Als hoofdgerecht werd op het karkas gebraden duif met ravioli van bospaddenstoelen geserveerd. Daarbij een saus met sali en sherry azijn en geblancheerde witlof afgeblust met sherry azijn. Het dessert was een verrukkelijk chocoladetaartje.

Op zaterdag 16 maart kookt de Meesterkok voor de 2e keer een 4-gangenmenu voor €59,50. Een tafel reserveren kan via 076 886 4045.

Atnoon Breda

Atnoon Breda

Atnoon Breda

Atnoon Breda

Atnoon Breda

Atnoon Breda

Atnoon Breda

Atnoon Breda

Atnoon Breda

Atnoon Breda

Atnoon Breda