Kiprestaurants in Breda zijn op één hand te tellen. En met kiprestaurants bedoelen we restaurants in Breda met een lekker kippetje op de menukaart. Gelukkig zijn er in Breda een aantal restaurants met een mals kippetje. In dit lijstje hebben we 4 restaurants verzameld die kip van het spit serveren.

1. Colins

Colins aan de Ginnekenweg richt zich op genieten. Een bar- en grillrestaurant in één, maar niets is standaards. Je waant je even in het sfeervolle New York. Je kunt er in een relaxte sfeer lunchen, borrelen en dineren.

Tijdens de lunch serveert de horecazaak onder andere soepen, broodjes, salades en tosti’s. Wil je thuis of op je werk genieten van een lunch? Je hebt de keuze uit een selectie van de lunchgerechten die je die je kunt bestellen via de website. In de avond geniet je van specialiteiten zoals de Colins chicken, Smoked BBQ Ribs, burgers en premium steaks.

Kip bij Colins

De kip bij Colins is 24 uur gemarineerd in de Colins kruidenmelange. Door de sous-vide garing kan de kip er rosé uitzien. Geen zorgen: supergaar én super lekker. Colins heeft momenteel verschillende soorten kip voor €13,50. Zo is er de Natural Chicken, Sweet BBQ Chicken (sweet smokey BBQ), Thai Chicken (een saus van soja, limoen, verse gember, pepers en koriander), Piripiri Chicken (een authentieke Portugese kruidenmelange) en de Teriyaki Chicken (gemarineerd in huisgemaakte Japanse teriyaki-saus.

Colins Breda

Colins Breda

2. Bobbi’s Bar

Bobbi’s Bar is een bar en restaurant aan de Gasthuyspoort. Met keukenhelden afkomstig uit Italië, Engeland, België en Nederland is Bobbi’s Bar in staat om het beste uit vier landen te serveren. Pizza, biefstuk en kip zijn de pijlers op de menukaart.

Bij het restaurant draait alles om genieten en beleven. De prominent aanwezige bar is een blikvanger en zorgt voor een ongedwongen sfeer. Overdag heb je op de lunchkaart keuze uit broodjes, salades, pizza’s en ‘lunch dishes’. Op de dinerkaart staan small dishes, bites en Italiaanse pizza’s. Maar ook voor kip uit rotisserie en vlees- en vis- gerechten van de Josper grill ben je bij Bobbi’s Bar aan het juiste adres.

Kip bij Bobbi’s Bar

Bij Bobbi’s Bar proef je kip van de rotisserie (€19,50) en te bestellen in 3 smaken: klassiek (met appelcompote en tijm), piri piri (met paprika, gember en piri piri) en Oosters (met ketjap & sambal).

Bobbi's Bar Breda

Bobbi's Bar Breda

3. Beers & Barrels Breda

Beers & Barrels Breda is gevestigd in het historische Brouwhuis. In de voormalige Oranjeboom brouwerij schenkt het café-restaurant, verdeeld over drie verdiepingen, ruim 150 verschillende speciaalbieren.

Beers & Barrels Breda is gevestigd in het historische Brouwhuis. In de voormalige Oranjeboom brouwerij schenkt het café-restaurant, verdeeld over drie verdiepingen, ruim 150 verschillende speciaalbieren. Uniek zijn de taptafels en de grote tapwand met keuze uit vijftien speciaalbieren die je zelf tapt.

Op de menukaart staan onder andere burgers, burrito’s en salades. Je kunt er ook een hele of halve bbq-chicken, (dry-aged) vlees en kreeft van de Green Egg en Josper bestellen. Op de menukaart staan verschillende bites voor degenen die alleen willen borrelen, waaronder de populaire Beers & Barrels platter. Tijdens een high beer geniet je van biertjes en hapjes en krijg je vakkundige uitleg van de barmannen.

Kip bij Beers & Barrels Breda

Beers & Barrels Breda heeft op de menukaart de BBQ Chicken (€15). De halve kip wordt geserveerd met friet en coleslaw.

Beers & Barrels Breda

Beers & Barrels Breda

4. Dickens & Jones

Dickens & Jones is een restaurant met een authentieke Engelse sfeer. Het beste van vier werelden midden op de Grote Markt in Breda. Een ontspannen huiskamer sfeer, de gezelligheid van een Engelse pub, de romantiek van een Franse brasserie en verleiden zoals alleen de Italianen dat kunnen.

Het restaurant heeft overdag een lunchkaart met onder andere broodjes en salades. In de avond serveert Dickens & Jones onder andere kippetjes uit de rotisserie, Ibérico spareribs van de Josper grill en diverse vlees-, vis- en vegetarische gerechten. Daarnaast is er het populaire 3-gangen keuzemenu.

Kip bij Dickens & Jones

Dickens & Jones was het eerste restaurant in Breda met kip van het spit. Deze biologische Franse land kippetjes (€19,50) komen rechtstreeks van de rotisserie en zijn voorzien van meesterlijke lakjes.

Dickens & Jones Breda

Dickens & Jones Breda

Kiprestaurants Breda

In dit lijstje staan 4 kiprestaurants in Breda met kip van het spit. Missen we een restaurant? Tip ons via breda@smakelijk.nl.