Breda heeft veel koffiebars waar je geniet van een goede kop koffie, perfecte latte en exclusieve filterkoffie. Van grote ketens tot het kleinste koffietentje van Breda. Hier kun je koffie bestellen en vaak ook genieten van ontbijt, lunch en gebak. In dit lijstje een overzicht van 14 koffiebars in Breda.

1. Brandpunt

Brandpunt is een creatieve hotspot in de Reigerstraat met een dynamische mix van koffiebar, winkel en creative werkplaats. Kom langs voor een goede kop koffie en bestel iets lekkers van de menukaart.

Brandpunt Breda

2. Chocolate Company Breda

Chocolate Company Breda op het Van Coothplein staat voor ambachtelijke chocolade. Neem plaats in de koffiebar of op het zonnige terras en geniet van verse koffie, thee, smoothies of huisgemaakte ijsthee. Uniek zijn de Hotshocspoons met warme melk.

Chocolate Company Breda

3. Coffeelicious Breda

Coffeelicious Breda is een koffiebar aan de Ginnekenweg. Een warme plek voor ontbijt en lunch met healthy, homemade gerechten, taarten die net uit de oven komen en uiteraard koffie. Begin je hier de dag met een gezond ontbijtje, of misschien toch met pancakes? Voor de lunch is er keus uit panini’s, belegde broodjes en salades.

Coffeelicious Breda

4. Doppio Espresso Breda

Doppio Espresso Breda is een koffiebar op de Grote Markt met een zonnig terras. Je geniet hier van een espresso, cappuccino en één van de vele andere populaire koffies. Voor thee-liefhebbers heeft Doppio twintig soorten Blend thee. Daarnaast kun je er ontbijten, lunchen, (op zondag) brunchen en genieten van ambachtelijk gebak.

Doppio Espresso Breda

5. Ekoplaza Breda

Supermarkt Ekoplaza Breda heeft ook een koffiebar met warme en koude dranken, wisselende smoothies en zoetigheden zoals vers appelgebak, citroenkwarktaart en ambachtelijk vegan gebak. Ekoplaza heeft een kleine lunchkaart met sandwiches, tosti’s en een soep van de dag. Tevens zijn er diverse salades verkrijgbaar.

Ekoplaza Breda

6. Banketbakkerij-Tearoom H. van Haaren

Banketbakkerij-Tearoom H. van Haaren is al bijna 70 jaar gevestigd in de Veemarktstraat. De authentieke winkel/tearoom verkoopt onder andere zoete en zoute koekjes, gebak, bonbons en taarten. Op de kleine lunchkaart staan gerechtjes voor de lekkere trek zoals een Bredaas worstenbroodje, saucijzenbroodje, tosti of roomboter pasteitje met kipragout.

Van Haaren Breda

7. Kamu Boschstraat

Kamu is een koffiebar in de Boschstraat waar mensen genieten van goede koffie, hun liefde voor fietsen delen en zich thuis voelen. Kamu verkoopt race- en stadsfietsen en heeft een uitgebreid assortiment fiets-accessoires. Je mag bovendien gebruikmaken van de werkplaats.

Kamu Breda

8. Kamu Sonsbeeckpark

Kamu Sonsbeeckpark is gevestigd in Kinderdagopvang Deví in het Burgemeester van Sonsbeeckpark in Breda. Doordeweeks is de ruimte onderdeel van het kinderverblijf, maar op zaterdag en zondag serveert Kamu ontbijtjes, lunchgerechten, zoetigheden en meer.

Kamu Sonsbeeckpark

9. Koffie bij Teun

Koffie bij Teun is dé koffiebar in winkelcentrum De Barones in Breda. Kwaliteit en gastvrijheid staan voorop! En niet zonder succes: Koffie bij Teun is tweemaal verkozen tot beste koffiebar van Brabant en eindigde in 2018 zelfs op de vijfde plek in de jaarlijkse Koffie Top 100.

Koffie bij Teun Breda

10. Koffiebar Sowieso

Koffiebar Sowieso is een koffiebar in de Nieuwstraat; een rustig straatje in het centrum van Breda. In de huiselijke bar serveren de barista’s koffies van eigen gebrande bonen. Hierdoor kan de koffiebar altijd de mooiste koffies serveren en weten ze altijd wat er op molen staat.

Koffiebar Sowieso Breda

11. KoffieTenTje

KoffieTenTje is een koffiebar in de Boschstraat en gevestigd tegenover het Stedelijk Museum Breda. Het meest knusse en gezellige koffietentje van Breda heeft een intieme sfeer waar een vrolijke mix van locals, studenten, dagjesmensen en zakenlui samen genieten. Hierdoor voel je jezelf meteen thuis.

KoffieTenTje Breda

12. Lin’s Lounge & Chocolat Bar

Lin’s Lounge & Chocolat Bar is een chocolade speciaalzaak in Breda waar je koffie drinkt van Bacchi en thee van Or Tea?. Neem plaats in de lounge en geniet van het luxe gebak en taarten van onder andere Patisserie Teurlings, Leonidas chocolade en warme Luikse wafels.

13. NOOK Breda

NOOK Breda laat je proeven hoe lekker thee écht kan zijn. De koffiebar op het Van Coothplein heeft Chinese thee zoals Oolong, Jasmijn, wit, groen en zwart, maar ook verschillende Japanse theesoorten. Daarnaast hebben ze specials zoals Matcha (latte) en Osmanthus met Pu-erh of Oolong.

NOOK Breda

14. Inspire Coffee Company

Inspire Coffee Company is een koffiebar in de Veemarktstraat in Breda. Neem plaats in de koffiebar, op de eerste verdieping of op het terras met uitzicht op de Grote Markt. Wil je lekker onderuit hangen op de bank, in alle rust achter je laptop het internet op of het nieuws van vandaag uit de krant halen? Het kan bij Inspire.

Inspire Coffee Company Breda

Koffiebars Breda

In dit lijstje staan 14 koffiebars in Breda. Missen we een koffiebar? Tip ons via breda@smakelijk.nl.