Koffie Breda Koffiebars
Lijstjes

13x koffiebars in Breda met de beste koffie

Breda heeft veel koffiebars waar je kunt genieten van een goede kop koffie, perfecte latte en exclusieve filterkoffie. Van grote ketens tot het kleinste koffietentje van Breda. Hier kun je koffie bestellen en vaak ook genieten van een ontbijtje, lunchgerechten en taartjes. In dit lijstje een overzicht van onze favoriete koffiebars in Breda. Ideaal om inspiratie op te doen!

1. Chocolate Company Breda

Bij Chocolate Company Breda op het Van Coothplein staat ambachtelijke chocolade centraal. Neem plaats in de koffiebar of op het zonnige terras en geniet van verse koffie, thee, smoothies of huisgemaakte ijsthee. Uniek zijn de Hotshocspoons met warme melk.

Chocolate Company Breda

2. Doppio Espresso Breda

Doppio Espresso Breda is een koffiebar op de Grote Markt met een zonnig terras. Je geniet hier van een espresso, cappuccino en één van de vele andere populaire koffies. Daarnaast kun je er ontbijten, lunchen, (op zondag) brunchen en genieten van ambachtelijk gebak.

Doppio Breda

3. Coffeelicious

Aan de Ginnekenweg vind je Coffeelicious Breda, een warme plek voor ontbijt en lunch met healthy, homemade gerechten, taarten die net uit de oven komen en uiteraard koffie. Voor de lunch is er keus uit panini’s, belegde broodjes en salades (ook veganistisch!). Proef één van de taartjes of reserveer voor een high tea of high wine.

Coffeelicious Breda

4. Koffiebar Sowieso

Koffiebar Sowieso is een koffiebar in de Nieuwstraat; een rustig straatje in het centrum van Breda. In de huiselijke bar serveren de barista’s koffies van eigen gebrande bonen. Hierdoor kan de koffiebar altijd de mooiste koffies serveren en weten ze altijd wat er op molen staat.

Koffiebar Sowieso

5. KoffieTenTje

KoffieTenTje is een lunchroom en koffiebar in de Boschstraat en gevestigd tegenover het Stedelijk Museum Breda. Het meest knusse en gezellige koffietentje van Breda heeft een intieme sfeer waar een vrolijke mix van locals, studenten, dagjesmensen en zakenlui samen genieten. Hierdoor voel je jezelf meteen thuis.

KoffieTentje Breda

6. Brandpunt

Brandpunt is dé huiskamer voor elke eigenzinnige Bredanaar in hartje Breda met een energieke mix van creativiteit en ondernemen, een winkel met unieke producten en een eerlijk kop koffie, thee of een lekkere tosti. Een ideale plek om te ontmoeten, te werken of geïnspireerd te raken. Een mengelmoes van creativiteit.

Brandpunt

7. Kamu

Kamu is een koffiebar in de Boschstraat waar mensen genieten van goede koffie, hun liefde voor fietsen delen en zich thuis voelen. Kamu verkoopt race- en stadsfietsen en heeft een uitgebreid assortiment fiets-accessoires. Je mag bovendien gebruikmaken van de werkplaats.

Kamu Breda

8. Koffie bij Teun

Koffie bij Teun is dé koffiebar in winkelcentrum De Barones. Kwaliteit en gastvrijheid staan voorop. En niet zonder succes: Koffie bij Teun is tweemaal verkozen tot beste koffiebar van Brabant en eindigde in 2018 zelfs op de vijfde plek in de jaarlijkse Koffie Top 100.

Koffie bij Teun

9. Banketbakkerij-Tearoom H. van Haaren

Banketbakkerij-Tearoom H. van Haaren is al bijna 70 jaar gevestigd in de Veemarktstraat. De authentieke winkel en tearoom verkoopt onder andere zoete en zoute koekjes, gebak, bonbons en taarten, ook via de eigen webshop.

H. Van Haaren Breda

10. Inspire Coffee Company

Inspire Coffee Company is een koffiebar in de Veemarktstraat. Neem plaats in de koffiebar, op de eerste verdieping of op het terras met uitzicht op de Grote Markt. Wil je lekker onderuit hangen op de bank, in alle rust achter je laptop het internet op of het nieuws van vandaag uit de krant halen? Het kan bij Inspire.

Inspire Coffee Company

11. Barista Café Breda

Barista Cafe Breda is plek waar ambacht van koffie maken en de huiselijke sfeer samen komen. Een laagdrempelige sfeer waar iedereen zich thuis kan voelen. Naast het huiselijke interieur heeft Barista Cafe een uitgebreid terras waar je geniet van de unieke sfeer op de Grote Markt.

12. Coffee Time

Coffee Time is de koffiebar en lunchroom aan de Dorpstraat in Ulvenhout. In een huiselijke sfeer worden de koffiebonen dagelijks vers voor de gasten gebrand. Zo ben je verzekerd van een (h)eerlijk kopje 100% Virgin koffie.

Coffee Time

13. Bagels & Beans Breda

Bagels & Beans Breda is gevestigd op het Van Coothplein en de Gasthuispoort en een vrijplaats voor koffie, bagels en geluk. Waar de waan van de dag plaatsmaakt voor een rustmoment. Alles vers bereid en klaar terwijl je lacht.

Bagels & Beans Breda

Tot slot: ken je de Smakelijk Breda cadeaukaart al?

De Smakelijk Breda Cadeaukaart is het leukste cadeau voor iedereen die van eten en drinken houdt. Je kunt de cadeaukaart verzilveren bij ruim 100 restaurants en winkels in Breda. Een uniek aanbod en dus ideaal om cadeau te geven! Lees meer over dé cadeaukaart van Breda.