Liefdegesticht opende een jaar geleden de deuren als restaurant van Hotel Nassau Breda. Het restaurant serveert culinaire creaties van chefkok Bart Klomp en zijn keukenbrigade. Overdag kun je lunchen van de compleet vernieuwde lunchkaart bestaande uit soepen, salades, sandwiches, hoofdgerechten en desserts.

Liefdegesticht Breda

Barbites

Mijn tafelgenote en ik beginnen deze lunch met barbites. Je kunt deze hapjes bestellen aan de bar in de lobby van het hotel, het restaurant of buiten op het vernieuwde en sfeervolle terras. Plof lekker neer in één van de loungebanken en geniet van bites als verse oesters, Pata Negra en Italiaanse Bella di Cerignola olijven. Liefdegesticht heeft bovendien 2 planken met een mix van bites. De huiswijnen zijn overigens uitstekend: Chardonnay, Chenin Blanc en een heerlijke rosé: L’ Auréole (allen €4,50 per glas en €22,50 per fles).

Liefdegesticht Breda

Burrata

Het eerste gerecht dat ik proef is Salade Burrata (€16). Burrata is een Italiaanse kaas en betekent letterlijk ‘boterachtig’. Zo gek is deze naam nog niet, want de kaas smelt op je tong. De buitenkant is gemaakt van mozzarella en de binnenkant is een combinatie van mozzarella en room. Hierdoor krijgt de kaas een zeer romige en zachte smaak, heerlijk. Zeker in combinatie met de basilicum, cherrytomaatjes maar vooral de zeer smaakvolle 25 jaar oude PX Aceto Balsamico. Een zomers gerecht bij uitstek!

Liefdegesticht Breda

Suggestie v/d chef: bisque van schaaldieren met gamba’s & tomaat (€9,50):

Liefdegesticht Breda

Steak Tartaar

Op de lunchkaart staan enkele hoofdgerechten waaronder ossenhaas, kabeljauw en een runderburger. Ik proef de steak tartaar (€20) van het ‘la Roche’ rund, zeer goed vlees en op smaak gebracht met onder andere olijfolie en gebrande Amsterdamse ui. Bovenop een mooi gepocheerde eidooier, enkele groenten en als bijgerecht friet & mayonaise. Hierdoor is dit hoofdgerecht een lunch voor de echte Bourgondiër!

Liefdegesticht Breda

Suggestie v/d chef: Pasta met vongole, olijfolie & peterselie (€22):

Liefdegesticht Breda

Citroen

Ik sluit deze lunch af met een zomers dessert (€6). Een granité van citroen met mooie zuren en lekker fris. Daaronder gezoete crème fraîche en een crumble voor de juiste bite. Bovenop als garnituur gekonfijte sinaasappelschil en atsina cress voor een vleugje anijs. Zorgt dat je alle ingrediënten samenbrengt en je proeft de zomer! Licht en fris maar ook smaakvol en mooi in balans.

Liefdegesticht Breda

Suggestie v/d chef: brownie met witte chocolade crème & passievrucht:

Liefdegesticht Breda

Conclusie

Lunchen bij Liefdegesticht kan op diverse manieren: van een salade of sandwich tot uitgebreid smullen van de culinaire creaties uit de keuken van het restaurant. De nieuwe lunchkaart is gevuld met zomerse gerechten, veelal klassiekers met een eigen draai van chefkok Bart Klomp.

En met het mooie mooie weer neem je lekker plaats op het zonnige terras of één van de relaxte loungebanken. Wil je alleen wat drinken of borrelen met barbites? Dat is ook mogelijk! Het is hoe dan ook genieten op het terras van Liefdegesticht.

Lees meer over dit restaurant

Liefdegesticht Breda