LOFF Breda
Home / Breda / Blogs / Nieuwe start voor LOFF met à la carte menukaart
Blogs

Nieuwe start voor LOFF met à la carte menukaart

LOFF heeft sinds december vorig jaar een aantal veranderingen doorgevoerd. Zo kun je bij het vegetarisch-veganistische restaurant in de Wilhelminastraat leren koken in een professionele keuken. Daarnaast staan er veel nieuwe evenementen, zoals lezingen en workshops, op de agenda en is LOFF gestart met een à la carte menukaart.

LOFF Breda

Workshops, events en meer

Naast de nieuwe menukaart en de komst van de kookstudio heeft LOFF een overvolle agenda met uiteenlopende workshops. Zo is er binnenkort de lunch en lezing Gezonde voeding bestaat niet (zondag 2 februari), de kinder-workshop Van dit ontbijt krijg je geen spijt (maandag 3 februari) en de workshop Leer zelf vegan kaas maken, inclusief vegan kaasfondue (dinsdag 4 februari).

Op dinsdag 18 februari is er de workshop vegan sushi maken. Sushi is hartstikke lekker en gezond maar de vissen worden bij deze sushi links gelaten. Leer vegan sushi maken en ontdek de geweldige smaken van de meest pure plantaardige ingrediënten! Op maandag 9 maart begin je de dag bij LOFF met yoga, gevolgd door een LOFF brunch.

Bekijk de agenda

LOFF Breda

De Groene Kookacademie

Marion heeft ook haar kookstudio De Groene Kookacademie naar LOFF gebracht. “Nog veel meer dan voorheen wil ik inspireren en motiveren. Ik wil mijn kennis over natuurvoeding, puur en eerlijk koken en duurzaam leven graag met anderen delen. Ik wil de planeet een beetje beter maken en dat doe ik graag samen met anderen”, aldus Marion.

1. Puur Koken Introductieworkshop

Heb je zin om vaker vega(n) te koken of wil je je bestaande repertoire uitbreiden? Kom dan naar deze inspirerende workshop. Marion vertelt je alles over de Puur Koken cursus. Tevens geeft Marion een korte kookdemo, waarna je zelf aan de slag gaat in de keuken van LOFF. In groepjes worden diverse gerechten bereid die daarna samen worden geproefd. Er is ruimte voor vragen en je krijgt de recepten mee naar huis.

Meer informatie

2. Puur Koken

Puur Koken is een compacte kookcursus van 4 ochtenden en biedt een kijkje in de keuken van biologische, vega(n) natuurvoeding. Je gaat aan de slag met de mooiste biologische seizoensproducten, leert over natuurvoeding en hoe je een uitgebalanceerde vega(n) maaltijd samenstelt aan de hand van de Vegachecklist. Iedere cursus worden er ongeveer 8 gerechten bereidt; van een ovenschotel tot banket.

Meer informatie

3. Puur Koken vervolgcursus

Wil je na de Puur Koken cursus nog meer leren? Doe dan mee aan de Puur Koken Vervolgcursus. Je gaat verder waar les 4 is gestopt. Met nieuwe recepten, andere gerechten, nog meer kookdemo’s en natuurlijk samen koken. Tijdens deze lessen kun je Marion alles vragen over koken met vega(n) natuurvoeding. Er is ook ruimte om dingen te maken die je zelf graag wilt leren.

Meer informatie

LOFF Breda

À la carte menukaart

Natuurlijk is het ook nog steeds mogelijk om heerlijk bij LOFF te eten. LOFF serveert nog steeds biologische vegetarische en veganistische gerechten, maar je bestelt nu à la carte gerechten van de menukaart in plaats van het buffet. “Met de kennis en expertise van ons keukenteam kunnen we nog mooiere, smaakvollere en meer volwaardige maaltijden op tafel zetten dan met het buffet”, aldus eigenaresse Marion Pluimes.

Op de menukaart staan ‘mix & match’ gerechtjes. Wanneer je kiest voor een aantal gerechtjes kom je tot een volledige maaltijd. Je hebt keuze uit uiteenlopende bereidingen die regelmatig wisselen. Van gegrilde pompoen, maiskoekjes, rode quiche en tofu wings tot geroosterde aardappelen, witloff gratin en fried nacho’s.

Wil je gezellig borrelen? Bestel dan bijvoorbeeld de borrelplank (met tempura, maiskoekje, tofu wing, köfte, coleslaw, dips) of het kaasplankje (met 2 soorten kaas, 2 soorten vegan kaas, chutney, brood). LOFF heeft ook vegan kaasfondue (vanaf 2 personen).

Wij hebben van de nieuwe gerechten geproefd en de keuken van LOFF is net zo lekker als voorheen. De nieuwe menukaart is overzichtelijk, de bereidingen zijn smaakvol en divers en de gerechten worden aan tafel geserveerd door de vriendelijke dames in de bediening.

Bekijk de menukaart

LOFF Breda