Wolfslaar Breda

Ken je Breda Cadeaukaart al?

Breda Cadeaukaart is het leukste cadeau voor iedereen die van Breda houdt. De cadeaukaart is te verzilveren bij ruim 100 lokale restaurants, winkels en activiteiten in Breda. Koop lokaal en geef Breda cadeau! Lees verder…

Lijstjes

4x restaurants uit Breda in de Michelin gids

In de Michelin gids staan ook restaurants uit Breda vermeld. De restaurantgids wordt gezien als dé meest toonaangevende restaurantgids van de wereld. Slechts enkele culinaire restaurants uit Breda weten een vermelding te bemachtigen. Wolfslaar is het enige restaurant met een Michelinster. In dit lijstje een overzicht van restaurants uit Breda in de Michelin gids.

1. Wolfslaar

Het met een Michelinster bekroonde restaurant Wolfslaar staat bekend om het gebruik van regionale producten, waarbij chef-kok Maarten Camps streeft naar perfectie. De Meesterkok kookt het liefst met groenten uit eigen moestuin en producten uit de regio. Sommelier Lennaert Lonterman maakt een lunch of diner compleet door de gerechten te combineren met mooie wijnen uit de historische wijnkelder.

Wolfslaar Breda

2. ’t Jagthuijs

Bij ’t Jagthuijs in Ulvenhout word je als gast ondergedompeld in ambacht. Chef-kok Ruud van Nes en Sommelier Marcel Leemhuis dagen elkaar graag uit om tot eigentijdse smaakcombinaties te komen. Met een stevig Frans fundament maakt de keuken met regelmaat een uitstapje buiten Europa. Naast à la carte serveert het restaurant een 4- tot 7-gangen maandmenu en een vegetarisch 4-gangenmenu. Bij mooi weer is het sfeervolle terras ingedekt.

Jagthuijs Ulvenhout

3. Chocolat

Bij Chocolat geniet je van ‘fine casual dining’ met uitzicht op de Grote Kerk van Breda of bij mooi weer in de binnentuin op ‘t Sas. De keuken staat onder leiding van eigenaar en chef-kok Dorus Clement en combineert de internationale keuken met Franse en Oosterse invloeden. Geniet van diverse lunchgerechten of een lunchmenu en in de avond van een culinair diner met het 4- tot 7-gangen Gastro-menu.

Chocolat Breda

4. Salon de Provence

Niels van Kooten en Bono van Veelen namen begin 2020 Salon de Provence over. Het duo kent elkaar uit hun tijd bij Inter Scaldes***. De keuken heeft een Franse basis waarin groenten een belangrijke plaats innemen. Niels kookt met de mooiste producten uit Nederland, terwijl Bono de gasten bedient. Salon de Provence serveert lunch en diner. Een van de mogelijkheden is een 5-, 7- of 9-gangenmenu. Salon de Provence heeft tevens een sfeervolle binnentuin.

Salon de Provence Breda

Gerelateerde blogs