Kookstudio Moksie Djarie is een crowdfuning-actie gestart om een gelijknamig eethuis te openen in de Boschstraat. Moksie Djarie wil Surinaamse gerechten serveren zoals je ze proeft in Suriname, inclusief Surinaamse sfeer, aankleding, bediening en muziek.

In 2015 is eigenaresse Christin Banks Moksie Djarie gestart als mobiele kookstudio bij mensen thuis. “Met deze bagage is het tijd om het eethuis te beginnen”, schrijft Christin. “Mijn klanten willen niet alleen genieten van de Surinaamse keuken, maar ook kennismaken met de Surinaamse cultuur. Hier komt mijn achtergrond als leerkracht van pas. Het kost mij geen moeite om dit op een creatieve manier in te vullen.”

Op de lunchkaart wil Christin soepen, broodjes met typisch Surinaamse beleg zoals bakeljauw, tropische salades en snacks. Je kunt er een huisgemaakt drankje bij bestellen zoals een pittige gemberbiertje, een orgeade of dawet. Op de dinerkaart komen Surinaamse klassiekers zoals roti, saoto en pom. Maar ook genieten van Oso Njang, het doordeweekse gerecht dat de Surinamers bereiden bij het bezoek van een goede vriend of gewaardeerd familielid.

Om Moksie Djarie een plek te geven in Breda is 30 duizend euro nodig. Dit bedrag wordt gestoken in een flinke verbouwing aan het pand, inrichten van een professionele horecakeuken, een tweede toilet, vluchtroute en inrichten van het gastengedeelte. Investeren in het project kan via CrowdAboutNow.