Moksie Djarie is een Surinaams eethuis dat sinds begin dit jaar is geopend aan de Ginnekenweg. Christin en Astrid zijn eigenaars en zussen van elkaar en willen met hun nieuwe restaurant aantonen dat de authentieke Surinaamse keuken meer te bieden heeft dan alleen roti.

Christin had sinds 2015 kookstudio Moksie Djarie en besloot uiteindelijk de stap te maken en een eigen eethuis te openen. Na een lange zoektocht is uiteindelijk de keuze gevallen op het pand waar voorheen Brasserie Zandberg was gevestigd. Het restaurant is sfeervol ingericht met Surinaamse invloeden zodat je helemaal in Surinaamse sferen bent.

Sinds kort is de menukaart van Moksie Djarie voor het eerst vernieuwd. Voorgerecht op de nieuwe menukaart zijn pitjil, teloh, saoto soep en samosa’s. Als tussengerecht heb je keuze uit garnalen balletjes geserveerd met tomaten/gembersaus, een portie rundersaté, cassava frita’s en bakabana met pindasaus.

Als hoofdgerecht staan er gerechten op de kaart zoals roti met kip, Javaanse bami met kip en bruine bonen met rijst. Maar ook voor zoetzure varkensvlees met amsoi (groente), rijst met pom en snijbonen, Chinese nasi met garnalen, bakkeljauw moksie alesi met gebakken bam-bang (vis) en masoesarijst met gestoofd rundvlees en groente ben je er aan het juiste adres.

Naast de dinerkaart heeft Moksie Djarie een lunchkaart met onder andere diverse broodjes. Het eethuis is geopend op dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 15.00 en 17.00 tot 21.00 uur, op zondag van 17.00 tot 21.00 uur. Bekijk hieronder enkele foto’s van Moksie Djarie.

Moksie Djarie Breda

Moksie Djarie Breda

Moksie Djarie Breda

Moksie Djarie Breda