Afgelopen jaar explodeerde de lunchcultuur in Breda met enorm veel nieuwe lunchrooms. Deze trend liep het afgelopen jaar gestaag door met wederom een diverse nieuwe koffiebars en lunchroom. Zo was één van de meest spraakmakende openingen de komst van ijssalon Bon Appetit. In dit lijstje een overzicht van de 12 lunchrooms die in 2016 zijn geopend in Breda.

1. Kamu

In de Boschstraat opende afgelopen jaar koffiebar Kamu. Kamu is Fins voor makker. De definitie van Kamu komt daaruit voort: een hechte groep mensen die hun passie met elkaar deelt. De plek in Breda waar mensen genieten van goede koffie, hun liefde voor fietsen delen en zich thuis voelen. Daarnaast heeft Kamu een lunchkaart met o.a. sandwiches, tosti’s en gebak.

Kamu Breda

2. Koffiebar Sowieso

Een andere koffiebar opende in 2016 in de Nieuwstraat: Sowieso. Recht tegenover Albert Heijn kun je terecht voor o.a. koffie, thee, verse sappen, taartjes en ontbijtjes. Uniek aan Sowieso is dat eigenaar Jop de koffiebonen zelf elke maandag gaat branden bij een branderij in Amsterdam. Sowieso heeft all day breakfast en een wisselend aanbod huisgemaakt gebak.

Sowieso Breda

3. De Frietwinkel

Frietwinkel by Dapp Bio Food is geen standaard lunchroom, maar ook niet echt een restaurant. Maar de friet is zo lekker dat we ‘m voor het gemak meenemen in deze lijst. De friet van de Frietwinkel in de Korte Brugstraat is niet alleen biologisch maar ook glutenvrij. Daarnaast kun je er terecht voor onder andere. biologische kroketten (4 varianten) en huisgemaakt stoofvlees.

Frietwinkel Breda

4. Bon Appetit

Bon Appetit is de meest indrukwekkende ijssalon van Breda en afgelopen jaar geopend aan de Vlaszak. Naast het enorme assortiment vers gedraaid ijs is Bon Appetit ook een zeer uitgebreide lunchroom. Naast koffie, smoothies en vers gebak heeft Bon Appetit bijvoorbeeld ook diverse lunchgerechten op de menukaart zoals broodjes, salades en tosti’s.

IJssalon Bon Appetit Breda

5. The Hen House

2016 was ook het jaar dat het nieuwe station van Breda werd geopend. Aan de voorzijde van het station opende The Hen House. Deze fastfoodzaak staat volledig in het teken van kip: van broodjes en salades tot hot wings en een halve kip. The Hen House serveert diervriendelijke Hollandse kip die leeft bij speciaal geselecteerde pluimveebedrijven, oftewel kip van goede kwaliteit.

The Hen House Breda

6. De Vriendin

De Baron z’n Vriendin transformeerde afgelopen jaar in De Vriendin, een gezellig café dat is gevestigd in de Veemarktstraat. Het zonnige terras is geliefd bij veel Bredanaars. Overdag kun je bij De Vriendin terecht voor een toegankelijke lunch, kopje koffie met gebak en andere drankjes. Binnenkort zal De Vriendin ook in de avond toegankelijke gerechten serveren.

De Vriendin Breda

7. Sunshine

In de Lange Brugstraat zit Sunshine Lunch & Lounge. Op de menukaart van deze lunchroom staan gerechten die zijn geïnspireerd op diverse wereldkeukens. Denk aan een Russische boekweitsalade met gemarineerde paddenstoeltjes of een broodje Noorse en Zweedse kaas met bio vossenbessenjam. Niet alleen de gerechten zijn uniek, ook de drankkaart bevat genoeg bijzonderheden.

Sunshine Breda

8. Eten bij Ernest

Nieuw in de Sint Janstraat is Eten bij Ernest. Dit dagrestaurant staat dat volledig in het teken staat van biologisch eten. Van verse groenten en kaas van de biologische markt tot het vlees van Slagerij De Groene Weg en producten van de biologische eetwinkel Estafette. Kwaliteit van de producten staat bij eigenaar Ernest voorop.

Eten bij Ernest Breda

9. Tante Betsie

Naast Eten bij Ernest is ook Tante Betsie geopend in de Sint Janstraat. Tante Betsie is een lunchroom met een unieke klassieke huiskamersfeer. Door de verhuizing naar de Sint Janstraat kunnen nog meer mensen genieten van de huisgemaakte creaties. Bovendien heeft Tante Betsie nu ook een tuin met heerlijk zonnig terras.

Tante Betsie Breda

10. The Tosti Club Vlaszak

The Tosti Club opende vorig jaar een tweede vestiging aan de Vlaszak. De dagzaak deelt het pand samen met Bakkerij Vromans. The Tosti Club opende in 2015 de eerste vestiging op het Van Coothplein. Je kunt bij de lunchroom zowel tosti’s als verschillende soorten koffie afhalen. Bovendien heeft de dagzaak de hele dag ontbijt.

The Tosti Club Vlaszak

11. Eetlokaal ZIN

Aan de Ginnekenweg in het Ginneken is vorig jaar Eetlokaal ZIN geopend. ZIN heeft een gallery, diverse meubels & cadeau artikelen die te koop zijn en serveert een lunch met o.a. sandwiches, soepen en salades. Zelfbereide delicatessen, maaltijden en heerlijke taarten vind je ook bij ZIN. Daarnaast is er de mogelijkheid om maaltijden voor onder de €10 af te halen.

Eetlokaal Zin

12. Lunchbar Vermut

In de Koninginnestraat (bij de Wilhelminastraat) opende afgelopen jaar Lunchbar Vermut. Gedurende de dag kun je hier terecht voor pinchos; een klein luxe belegd broodje met bijvoorbeeld seranoham & honing of gamba met limoen. Naast de pinchos heeft de lunchbar elke week een soep en een salade van de week.

Vermut Breda