Nieuwe Restaurants Breda 2016
Lijstjes

26x nieuwe restaurants in Breda in 2016 geopend

In 2016 zijn in Breda veel nieuwe restaurants geopend. Opvallend is dat de meeste nieuwkomers zich specialiseren: van hamburgers (Ellis Gourmet Burger) en biefstuk (Bontekoe) tot pasta’s (De Pasta Kantine) en aardappelen (De Jongens van Zand & Klei). In dit lijstje een overzicht van de 26 restaurants die in 2016 zijn geopend in Breda.

1. Ellis Gourmet Burger

Ellis Gourmet Burger Breda is gevestigd op de hoek van de Grote Markt en Halstraat. Het burgerrestaurant heeft zich in het wondermooie pand gevestigd en combineert er zijn trendy looks met de historische elementen van het gebouw.

Ellis Gourmet Burger Breda

2. Liefdegesticht

Liefdegesticht is het restaurant van Hotel Nassau Breda, gevestigd in een voormalig klooster. Niet zomaar een restaurant, maar een heiligdom waarin chef-kok Angel Pando en zijn volgelingen dagelijks hun vakidiotie etaleren. Samen verheffen zij goed eten tot een religie.

Liefdegesticht Breda

3. De Pasta Kantine

De Pasta Kantine is een Italiaans restaurant in de Veemarktstraat en serveert broodjes, anti-pasti, pasta’s, salades en desserts. Overdag heeft het restaurant lunchgerechten. Alles wordt vers bereid met natuurlijke en pure ingrediënten en de keukenbrigade gebruikt zoveel mogelijk biologische producten.

De Pasta Kantine Breda

4. Zwart

Zwart is een uniek restaurant in Breda. Bij Zwart gaat namelijk het licht uit. Je eet bij Zwart in het pikkedonker, want als je geen hand voor ogen ziet, wordt de beleving nog intenser.

Zwart Breda

5. LOFF

LOFF is het enige vegetarisch-veganistische restaurant in Breda dat volledig biologisch werkt. Op de menukaart staan vegetarische en veganistische gerechtjes. Wanneer je kiest voor een aantal gerechtjes kom je tot een volledige maaltijd. Wil je gezellig borrelen? Bestel dan bijvoorbeeld de borrelplank of het kaasplankje. LOFF heeft ook vegan kaasfondue.

LOFF Breda

6. Koffiebar Sowieso

Koffiebar Sowieso is een koffiebar in de Nieuwstraat; een rustig straatje in het centrum van Breda. In de huiselijke bar serveren de barista’s koffies van eigen gebrande bonen. Hierdoor kan Koffiebar Sowieso altijd de mooiste koffies serveren en weten ze altijd wat er op molen staat.

Koffiebar Sowieso Breda

7. Dapp Frietwinkel Breda

Dapp Frietwinkel Breda is een biologische friettent in de Korte Brugstraat waar alles draait om kwaliteit en beleving. Zeven dagen per week wordt er met plezier verse frieten van biologische aardappelen gebakken. Naast friet verkoopt Dapp ook biologische snacks.

Frietwinkel Breda

8. Bon Appetit

Bon Appetit is de grootste ijssalon van Breda. Naast huisgemaakt ijs heeft de ijssalon verse koffie, smoothies, gebak en diverse lunchgerechten. Maar ook voor huisgemaakte ijstaarten, bonbons en bubble wafels kun je bij Bon Appetit terecht.

Bon Appetit Breda

9. De Vriendin

De Vriendin is een lunch- en borrelcafé in de Veemarkstraat. Bij De Vriendin staan koffie, gebak, lunch en borrel centraal. Geniet van verse koffie (met koffiebonen van Hesselink) en gebak van Patisserie Teurlings. Het appelgebak (met of zonder slagroom) van de Bredase banketbakkerij moet je zeker een keer proeven.

De Vriendin Breda

10. De Jongens van Zand & Klei

Bij De Jongens van Zand & Klei wordt de knol in een sexy jasje gegoten. Geen ingewikkelde menukaart maar gewoon anders, regionaal, soms klassiek of een beetje exotisch. De aardappel is echt niet slecht, dikmakend of saai. De is aardappel is juist lekker, bevat weinig calorieën en is gastronomisch erg veelzijdig.

De Jongens van Zand & Klei Breda

11. The Tosti Club Vlaszak

Bij The Tosti Club proef je de meest exclusieve tosti’s van Breda. Van een Italiaanse en Aziatische tosti tot de Jammie tosti met Nutella. The Tosti Club werkt met producten die speciaal voor de dagzaak zijn gemaakt zoals unieke broden van Bakkerij Vromans.

The Tosti Club Vlaszak Breda

12. Eetlokaal ZIN

Eetlokaal ZIN is een lunchroom in het Ginneken waar je geniet van verse en gezonde gerechten. Op de menukaart staan huisgemaakte soepen, salades, boterhammen, naanbrood, tosti’s en omeletten. Dankzij de vele vegetarische opties is ZIN een populaire lunchplek onder vegetariërs.

Eetlokaal ZIN Breda

13. Kamu

Kamu is een koffiebar in de Boschstraat waar mensen genieten van goede koffie, hun liefde voor fietsen delen en zich thuis voelen. Kamu verkoopt race- en stadsfietsen en heeft een uitgebreid assortiment fiets-accessoires. Je mag bovendien gebruikmaken van de werkplaats.

Kamu Breda

En verder…

En verder zijn in 2016 de volgende nieuwe restaurants geopend in Breda: Red Apple, Dennenlucht, ’t Zusje en Tante Betsie geopend. Restaurants die in 2016 zijn geopend maar inmiddels weer zijn gesloten: VanCooth13, Gastrobar Floor, Bontekoe, Vis onder de Toren, Cone Pizza Breda, 5th Avenue, The Hen House, Sunshine en Eten bij Ernst.

Ken je de Smakelijk Breda Cadeaukaart?

De Smakelijk Breda Cadeaukaart is het leukste cadeau voor iedereen die van eten en drinken houdt. Je bepaalt zelf het bedrag en kunt de cadeaukaart verzilveren bij ruim 100 restaurants en delicatessenwinkels in Breda. Lees verder.