Let op: deze blog is meer dan een jaar oud!

De blog die je nu leest is meer dan een jaar gelegen gepubliceerd. De kans is aanwezig dat informatie over gerechten (opmaak, ingrediënten, prijzen) is gewijzigd.

Als we de aankondigingen voor 2017 mogen gelopen wordt ook 2017 een spannend jaar voor de Bredase eetcultuur. Er trekken ook dit jaar diverse nieuwe horecaconcepten naar onze stad. In dit lijstje 8 restaurants die zijn aangekondigd en waar je dit jaar terecht kunt voor onder andere kip van ’t spit, verse vis en pizza’s uit de houtoven.

1. Van ’t Spit

Het Van Coothplein krijgt er een nieuw restaurant bij: Van ’t Spit. Het kiprestaurant heeft twee restaurants in Amsterdam en één in Rotterdam. In Breda komt Van ’t Spit in het pand naast Charelli. De menukaart is simpel: je kiest een hele of halve kip. Daarbij is er keuze uit bijgerechten zoals brood met boter, biologische friet, koolsla of een maïskolf. Bij Van ’t Spit kun je straks ook kippetjes afhalen. Het restaurant krijgt 2 verdiepingen en een terras voor de deur.

Van 't Spit

2. Seafoodbar De Trapkes

Seafoodbar de Trapkes opent binnenkort aan de Haven. Het visrestaurant komt in het vrijstaande pand aan de Tolbrug, tussen de Haagdijk en Tolbrugstraat. Voor in het pand kun je straks even snel een visje eten aan de hoge tafels of aan de bar met uitzicht op de Haven. In het midden van het pand wordt een ‘binnentuin’ gecreëerd met openslaande deuren langs de waterkant. Verder in het pand en op de eerste verdieping komt het restaurantgedeelte. Schmidt Zeevis Rotterdam wordt de visleverancier.

Seafoodbar De Trapkes Breda

3. Beers & Barrels

In het voormalige brouwhuis aan de Ceresstraat opent dit voorjaar Beers & Barrels, dat momenteel twee vestigingen heeft in Utrecht. Bijzonder bij deze horecazaak is dat je aan tafel je eigen bier kunt tappen. Op de menukaart staan onder andere burgers, kip,dry aged rund en kreeft, bereid op de green egg. In het brouwhuis komen verspreid over twee verdiepingen 160 tot 180 plaatsen.

Beers Barrels Utrecht

4. Colins

In het pand aan de Ginnekenweg waar voorheen het Indonesische restaurant Singaradja was gevestigd komt Colins. In het voorste deel van het pand, dat volledig wordt verbouwd, komt de bar en achterin het grillrestaurant. Colins krijgt een stoer en industrieel interieur en in het restaurant eet je onder andere vlees- en visgerechten dat is bereid op open vuur, waarbij kip op Portugese wijze de specialiteit is. Bij Colins kun je straks lunchen, borrelen en dineren.

Colins Breda

5. Very Italian Pizza (V.I.P.)

Aan de Haven (waar eerst Hot Lavo zat) opent binnenkort het Italiaanse restaurant Very Italian Pizza (V.I.P). Het restaurant (dat ook in Rotterdam, Den Haag en Leiden zit) krijgt tussen de 350 en 400 couverts en serveert voornamelijk pasta’s en pizza’s. In het restaurant komt een houtoven, het kenmerk van V.I.P. Het restaurant is straks elke dag geopend van 11.00 uur tot 01.00 uur, je kunt dus ook later op de avond een hapje eten bij V.I.P. Alle gerechten kosten minder dan tien euro.

Very Italian Pizza Breda

6. Happy Italy

Een ander Italiaans restaurant dat naar Breda komt is Happy Italy. Het restaurant komt niet naar het centrum maar naar Breepark, het evenemententerrein bij Bavel. Het restaurant wordt maar liefst 900m2 en krijgt een groot terras op het zuiden. Mede dankzij de lage prijzen trekt het restaurant veel bezoekers. De keten noemt zichzelf ‘The Fast Italian’. Pizza’s en pasta’s kosten tussen de 5 en 10 euro. Daarnaast gaat deze Happy Italy ook broodjes verkopen.

Happy Italy

7. Restaurant Vandaag

Ook Restaurant Vandaag opent (na de zomer) op Breepark met plaats voor 500 couverts. Het restaurant zit al in Amsterdam en Utrecht. Bij Vandaag wordt de wereldkeuken geserveerd; van Oriëntaals tot Italiaans, van zeebanket tot charcuterie, van kaasplateau tot chocoladefontein. Je kunt er onbeperkt eten van 7 wereldkeukens inclusief non-alcoholische dranken, koffie, thee en luxe huisgemaakte desserts. Op maandag t/m donderdag kun je 2 uur onbeperkt eten en drinken voor €29,95 p.p. Vrijdag tot en met zondag voor €32,95, een extra uur kost €5 p.p.

Restaurant Vandaag Breda

8. Kloostertaveerne

De Kloostertaveerne is inmiddels gesloten en zoals we vorige maand schreven komt hier een Spaans restaurant, waarvan de naam nog niet bekend is. Het Spaanse restaurant krijgt authentieke Spaanse gerechten op de menukaart, waarbij de echte Spaanse smaken naar boven moeten komen. In de keuken krijgt een Spaanse chef-kok de leiding. Het nieuwe restaurant wordt geen tapasrestaurant zoals we deze kennen in Breda. Voordat het restaurant opent ondergaat het pand een flinke verbouwing.

Kloostertaveerne Breda

Lees ook: Deze 12 lunchrooms zijn in 2016 geopend in Breda

Lees ook: Deze 15 restaurants zijn in 2016 geopend in Breda