Eethuys Breda

Ken je Breda Cadeaukaart al?

Breda Cadeaukaart is het leukste cadeau voor iedereen die van Breda houdt. De cadeaukaart is te verzilveren bij ruim 100 lokale restaurants, winkels en activiteiten in Breda. Koop lokaal en geef Breda cadeau! Lees verder…

Lijstjes

19x nieuwe restaurants in Breda in 2017 geopend

In Breda zijn in 2017 veel nieuwe restaurants geopend. De trend van gespecialiseerde restaurants trok door en Breda maakte kennis met een nieuw fenomeen: poke bowls. Er trokken succesvolle concepten uit andere steden naar Breda zoals Beers & Barrels (Utrecht), Taqueria en Van ’t Spit (Amsterdam) en Very Italian Pizza (Den Haag). In dit lijstje een overzicht van nieuwe restaurants die in 2017 zijn geopend in Breda.

1. Eethuys Breda

Eethuys Breda is een Aziatisch restaurant in de Torenstraat, tegenover de Grote Kerk. Eigenaar en chef-kok Joost den Hartog creëert in de open keuken gerechten met de mooiste smaken uit het Oosten gecombineerd met Peruaanse invloeden.

Eethuys Breda

2. Beers & Barrels Breda

Beers & Barrels Breda is gevestigd in het historische Brouwhuis. In de voormalige Oranjeboom brouwerij schenkt het café-restaurant, verdeeld over drie verdiepingen, ruim 150 verschillende (speciaal)bieren. Uniek aan Beers & Barrels zijn de taptafels en de grote tapwand met keuze uit 15 speciaalbieren die je zelf tapt.

5. Colins

Colins is een restaurant aan de Ginnekenweg en brengt de levensgenieter in je weer naar boven. Kom langs om te lunchen, borrelen maar ook om te dineren in een ongedwongen en vooral huiselijke sfeer.

Colins Breda

6. De Overkant

De Overkant is een restaurant in de Boschstraat, tegenover biercafé De Beyerd. In een huiselijke sfeer geniet je bij het restaurant van lunch, borrel en diner. Bij mooi weer kun je bovendien plaatsnemen op het zonnige terras.

De Overkant Breda

9. Gaudim

Bij Gaudim ben je aan het juiste adres voor de Catalaanse keuken. Naast tapas staan er vlees-, vis- en vegetarische gerechten van het formaat tussengerecht op de menukaart.

10. Kahuna

Kahuna is een Hawaiiaans restaurant op de Ginnekenmarkt en is gespecialiseerd in poké bowls. Een poké bowl is een kom waarin exotische ingrediënten worden gehusseld. Hiermee lijkt poké nog het meest op sushi, maar dan met een Hawaiiaanse twist.

Kahuna Breda

11. The Tiger Club

The Tiger Club laat je kennis maken met Asian streetfood gerechten, Oosterse biertjes en spicy cocktails. Het restaurant wil graag de liefde voor Azië met je delen. Kom langs en ervaar hoe het leven eraan toe gaat in de kleurrijke straten van Bangkok, Kuala Lumpur of Hong Kong.

The Tiger Club Breda

En verder…

En verder zijn in 2017 de volgende nieuwe restaurants geopend in Breda: Old Dutch, PokéSpot, Senang Makan, Very Italian Pizza, Brasserie Rithse Hoeve en Taco Bell. Restaurants die in 2017 zijn geopend maar inmiddels weer zijn gesloten: El Patio, De Trapkes, Taqueria Tacobar, Maritz Slow Food Belcrum, Friethuys Pomm en Van ’t Spit.

Gerelateerde blogs