In 2019 zijn er alweer veel nieuwe restaurants geopend in Breda. We kunnen ons voorstellen dat je inmiddels niet meer kunt bijhouden wat er allemaal nieuw is in Breda en daarom hebben we een overzicht gemaakt. Opvallend zijn de vele landelijke concepten die naar Breda trekken zoals Anne&Max, Boca’s en Yoghurt Barn.

1. De Botanist

De Botanist is een horecaconcept aan de Haven. Een combinatie van cocktailbar met een op shared dining gerichte menukaart in een iconisch pand met een trendy interieur. Nationale en internationale trends worden nauwkeurig gevolgd om de gasten steeds te kunnen blijven verrassen en kennis te laten maken met nieuwe producten en smaken.

2. De Broodtoren

De Broodtoren is een nieuwe lunchroom in de Torenstraat waar je kunt ontbijten en lunchen. Na een flinke verbouwing opende de lunchroom in februari. Op de menukaart staan onder andere broodjes, salades, tosti’s, smoothie bowls, gebak en zelf ook warme gerechten. Meenemen is ook mogelijk.

De Broodtoren Breda

3. Anne&Max

Anne&Max is geopend in de Wilhelminastraat waar voorheen de Elgam zat. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch, high tea, borrel en koffie op elk moment van de dag. Het mooie pand aan de Wilhelminastraat is door de hoge plafonds met ornamenten, het behoud van authentieke details en het gebruik van veel glas een zeer ruimtelijke en lichte plek.

Anne en Max Breda

4. Boca’s

Baco’s is geopend aan de Karnemelkstraat in het pand waar jarenlang Villa Nova was gevestigd. Bij Boca’s kunt je terecht voor ontbijt, lunch en diner. Voornamelijk kleine en grote borrelhapjes om te delen met je tafelgenoten. Bovendien heeft Boca’s, dat ook te vinden is in Amsterdam en Rotterdam, een zonnig terras.

5. Yoghurt Barn

Yoghurt Barn zit in de Veemarktstraat in het pand waar Supertrash was gevestigd. Yoghurt Barn Breda is de 12e vestiging van Nederland. Op de menukaart staan yoghurt specials, overnight oats, frozen yoghurt, all-day breakfast, toast en meer. Bovendien zijn er genoeg vegan opties.

Yoghurt Barn Breda

6. In de wijk

In de wijk is een lunch- en borrelcafé in de Dillenburgstraat met een grote binnentuin met een lunch- en borrelkaart. In de weekenden zijn onze openingstijden uitgebreid, zodat er langer kan worden geborreld. Regelmatig steken ze de barbecue aan en organiseert In de wijk vrijmibo’s.

In De Wijk Ginneken

7. Brouwcafé Frontaal

Brouwcafé Frontaal is het café van bierbrouwerij Frontaal dat sinds kort is geopend in de Faam. Het brouwcafé van Brouwerij Frontaal heeft een mooie selectie aan bieren, borrelkaart en wisselende lunchgerechten. Daarnaast organiseert Frontaal verschillende events en heeft het brouwcafé en groot terras.

Brouwcafe Frontaal Breda

8. Bobby’s Boat

Bobby’s Boat is gevestigd in de Spinola-boot aan Kraanstraat. Op deze boot kun je terecht voor een uitgebreide drankkaart met onder andere uiteenlopende gin-tonic’s en cocktails. Daarnaast is er een foodmenu met Bobby’s little bites en platters om gezellig te borrelen. Is het mooi weer? Neem dan plaats op het zonnige terras. Het openingsweekend is 10 mei.

Bobbys Boat Breda

9. La Luna

La Luna is een nieuw Mediterraans restaurant in de Boschstraat. “Heerlijk eten met verse ingrediënten, een goed glas wijn, een ongedwongen sfeer en een goede service”, zo omschrijft het restaurant zichzelf. Op de menukaart staan uiteenlopende voor-, hoofd- en nagerechten.

La Luna Breda

10. Sabroso

Sabroso is een Zuid-Amerikaanse koffie- en lunchroom in de Lange Brugstraat. Je kunt hier terecht voor koffie, broodjes, tapas, tosti’s en meer. Daarnaast gaat Sabroso ook Pichanga verkopen. Dit is een soort Chileense versie van de kapsalon en bestaat uit verschillende ingrediënten in 1 gerecht.

Sabrosa Breda

11. ZZIIN

ZZIIN is gevestigd aan de Belcrum-zijde van Station Breda. Een dynamische plek waar je kunt lunchen, vergaderen, sporten en meer. Op de menukaart staat onder andere broodjes, panini’s, tosti’s, smoothies, yoghurt met granola en meer.

ZZIIN Breda

12. Enjoy Vietnam

Enjoy Vietnam is een Vietnamees restaurant dat sinds eind april is gevestigd in de Reigerstraat. Op de menukaart staan bekende Vietnamese gerechten zoals lenterollen, loempia’s, noedelsoepen, bun’s en diverse gerechten met rijst.

Enjoy Vietnam Breda

Bonus: Foodball Breda

Het zal niemand zijn ontgaan dat Foodhall Breda sinds half april is geopend in Breda. In de Reigerstraat in het pand van de voormalige Casino bioscoop geniet je 7 dagen per week van uiteenlopende wereldkeukens. Je kunt er lunchen, dineren en borrelen op zowel de begane grond als 1e verdieping.

Foodhall Breda