Moksie Djarie is een Surinaams eethuis dat sinds begin dit jaar is geopend aan de Ginnekenweg. Christin en Astrid zijn eigenaars en zussen van elkaar en willen met hun nieuwe restaurant aantonen dat de authentieke Surinaamse keuken meer te bieden heeft dan alleen roti.

Chef-kok Ralph Geerts opent in mei bar-restaurant-wijnkelder Porta Sud in de Passage Zuidpoort aan de Nieuwe Ginnekenstraat. Je kunt er 5 dagen in de week terecht voor ontbijt, lunch, aperitief en diner. Met de opening van een eigen horecagelegenheid, gaat een langgekoesterde droom van Ralph Geerts, chef-kok en eigenaar van Ravanello, in vervulling.

Voor authentieke Spaanse tapas en paella ben je bij El Quinto Pino aan het juiste adres. Eigenaars Daniel en Cristina komen uit Catalonië, hebben daar in de horeca gewerkt en zijn vervolgens naar Breda gekomen. Met El Quinto Pino is hun droom om een eigen restaurant te openen werkelijkheid geworden. En er is goed nieuw: het…

Elk jaar worden in november en december de nieuwe jaarlijkse restaurantgidsen uitgebracht. Na de Lekker500 (en binnenkort de Michelin-gids) is begin deze maand de vernieuwde Gault&Millau uitgebracht. In de 2019 editie staan maar liefst 6 restaurants uit Breda, waarvan er 5 ook zijn te bewonderen in Restaurantgids Breda 2019 die onlangs is uitgebracht.

In de St. Janstraat is petit restaurant August geopend. Het restaurant serveert de Belgische en Franse keuken en is vernoemd naar Auguste Escoffier, grondlegger van de Franse keuken. Bij August kun je van woensdag tot en met zondag terecht voor lunch, diner, borrel of gewoon een kopje koffie met gebak of Brusselse wafel.

Lin’s Lounge & Chocolat Bar bestaat zaterdag precies 1 jaar. Lin’s Lounge & Chocolat Bar is een chocolade-speciaalzaak in de Halstraat waar je koffie drinkt van Bacchi en thee van Or Tea?. Neem plaats in de lounge en geniet van het luxe gebak en taarten van onder andere Patisserie Teurlings, Leonidas chocolade en warme Luikse wafels.

De Veestallen is afgelopen maand geopend in de Belcrum. De Veestallen is een Grand Café Restaurant in en is de oorspronkelijke naam van het toenmalige café-restaurant en hotel uit 1926. De Veestallen is eigentijds en laagdrempelig met een comfortabel en warm interieur. Een restaurant, grand café en brasserie met terras waar een breed publiek zich…

1 2 3 6